Geert Wilders IFA en partners


Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 18 juli 2010

Sinds enkele dagen circuleren er berichten dat Geert Wilders aan een internationale alliantie “voor de vrijheid en tegen de Islam” bouwt.

Ook de Volkskrant bericht hierover, zonder er vragen bij te stellen of verder onderzoek te doen, op 15 juli met het artikel Wilders wil internationale anti-islambeweging klakkeloos overgenomen van het ANP.

Een dag later verschijnt de website Geert Wilders International Freedom Alliance (GWIFA) met de veelzeggende ondertitel “Coming soon to a country near you”.

Op deze pagina staat een YouTube-video van een Telegraaf-interview met Wilders waar hij zijn plannen uit de doeken doet. De YouTube-video is geplaatst door een gebruiker die zich ‘batavian71’ noemt en een YouTube-kanaal heeft dat “Aryans Awake” heet.

Prominent wordt op die pagina verwezen naar EDL, de ‘English Defence League’, een racistische organisatie die met steun van de BNP, de ‘British National Party’, regelmatig anti-Islam demonstraties houdt ergens in Engeland waar vooral dronken voetbalhooligans met het woord ‘HATE’ op hun knokkels getatoeëerd op afkomen. EDL organiseerde eerder dit jaar een demonstratie met 200 deelnemers onder de titel ‘Victory Tour’ als steunbetuiging tijdens het bezoek van Wilders aan London.

De ‘embedded’ video is ondertussen gewijzigd op de GWIFA website en verwijst nu naar dezelfde video van een Canadese aanhanger van de EDL. Gelukkig gebruikt youtube statistieken, waaruit blijkt dat de eerste video ook als eerste werd geplaatst op de GWIFA website. Er werd zelfs direct verwezen naar de video van batavian71 vanaf de PVV website.

Andere websites die verwijzen naar de YouTube-video van batavian71 zijn PI-News, een extreemrechts Duits weblog met banden met neonazi-groepen in Duitsland en waartegen verschillende onderzoeksprocessen lopen en tundratabloid.blogspot.com waar Obama als moslimterrorist wordt afgebeeld. Vanuit Nederland wordt er naast de PVV website naar de video verwezen door hetvrijevolk, een extreemrechts weblog. Deze websites noemen zichzelf mensenrechtenorganisaties en vrijheidsstrijders.

Geert Wilders associeert zich openlijk met racistische organisaties en (neo)nazi groepen en geen enkele krant die daar vragen over stelt. Onbegrijpelijk.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV, Volkskrant en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Geert Wilders IFA en partners

  1. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: Avi Davis | wltrrr

  2. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: Oskar Freysinger | Krapuul.nl

  3. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: Oskar Freysinger | wltrrr

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s