Hoe de PVV leugens en moslimhaat verspreidt


Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 20 juli 2010

Vandaag verscheen in de Telegraaf het artikel ‘Nederland subsidieert moskee bij Ground Zero’ over kamervragen van de PVV over een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Amerikaanse organisatie American Society for Muslim Advancement (ASMA). ASMA is een van de organisaties die meebouwt aan de moskee in de buurt van Ground Zero, de locatie van de 9/11 aanslag.

De subsidie is toegekend in het kader Millennium Development Goals (MDGs) waaruit in de derde tranche 45 projecten worden betaald. Het project van ASMA heet Women’s Islamic Initiative in Spirituality and Equity (WISE) Compact Program en richt zich op het bevorderen van netwerken en uitwisseling en heeft als doel het verbeteren van de positie en rechten van vrouwen in landen waar de Islam dominant en de cultuur vaak traditioneel en conservatief is.

Dat wordt niet genoemd in de Telegraaf en ook in niet de kamervragen van de PVV. De Telegraaf suggereert zelfs met het artikel dat de subsidie is toegekend voor het bouwen van de moskee. “… een subsidie van 1 miljoen dollar is toegekend aan de organisatie American Society for Muslim Advancement. Die organisatie is, in samenwerking met de islamitische organisatie Cordoba Initiative, verantwoordelijk voor het honderd miljoen dollar kostende islamitische centrum inclusief moskee, dat bij Ground Zero gerealiseerd moet worden.”

Telegraaf: “De PVV eist opheldering van de Kamer en noemt de al goedgekeurde plannen om pal naast Ground Zero een moskee te bouwen absurd en een belediging voor nabestaanden van de duizenden slachtoffers die op 11 september 2001 vielen. De partij wil dat de subsidie aan ASMA onmiddellijk wordt ingetrokken.”

PVV: “Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor WWI en de minister van Buitenlandse Zaken over het door Nederland medefinancieren van een moskee op ground zero.
1.) Is het waar dat Nederlands belastinggeld gebruikt voor het steunen van ASMA, de organisatie van imam Faisal Abdur Rauf, die een moskee wil bouwen op ground zero? Zo ja,
2.) Erkent u dat het absurd is om juist op ground zero een moskee te bouwen en dat dit ook een belediging is voor (nabestaanden van) de slachtoffers van 9-11? Zo neen, waarom niet? Zo ja,
3.) Bent u, gelet op het beledigende plan om genoemde moskee te bouwen, bereid om de subsidie voor ASMA onmiddelijk in te trekken? Zo neen, waarom niet?”

Wilders toont vandaag weer aan waar hij het sterkst in is. Leugens en valse beschuldigingen verspreiden en zaken bij elkaar harken die helemaal niets met elkaar te maken hebben, met dank aan de Telegraaf.

Het bouwen van een moskee bij ground Zero is helemaal niet zo absurd, er zijn immers ook onschuldige moslims omgekomen, maar natuurlijk wel controversieel. Het past in de doctrine van Wilders om het bouwen van een moskee in New York af te wijzen, omdat hij tegen de Islam is en alles wat er mee te maken heeft.

Het valt te betwijfelen dat er ook maar iemand in New York naar hem zal luisteren, in tegenstelling tot de Nederlandse media die weer gretig toehappen. Het valse bericht dat de bouw van een moskee in New York wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidt zich als een virus over het web en de dora gonzen van verontwaardiging en boosheid.

Als Wilders per sé wil dat er geen moskee komt bij Ground Zero dan moet hij geen kamervragen stellen, maar moet hij contact opnemen met de stad New York en daar actie gaan voeren om de stad op andere gedachten te brengen. In plaats daarvan stelt hij opnieuw onzinnige kamervragen die alleen maar zijn strijd tegen de Islam steunen.

Wat zo’n politicus bijdraagt aan de welvaart en het welzijn van Nederland blijft vooralsnog een raadsel.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s