Islamofoob Pamela Geller vertelt Bill O’Reilly: “Ik houd van Moslims”


Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 6 augustus 2010

Door Ellen geplaatst op News Hounds, 5 augustus 2010.

Het lachertje van woensdagavond op de Amerikaanse TV (8/4/10) was de verklaring van Islamofoob Pamela Geller’s in de uitzending Factor O’Reilly, dat zij van Moslims houdt. Ze beweert, ondanks alle bewijzen van het tegendeel, dat ze bezwaar maakt tegen het Islamitische culturele centrum dichtbij 9/11 Ground Zero in New York City, niet omdat ze anti-Moslim is, maar omdat ze ervan overtuigd is dat het geen cultureel centrum is, dat het werkelijke motief achter het bouwproject de herdenking van een overwinning van Moslims is. Niet dat ze enige bewijslast had dat dat het geval zou zijn. Zelfs Bill O’Reilly, die tegen de bouw is, was sceptisch over haar uitspraken.

Priscilla (een andere News Hounds schrijfster) geeft een uitstekende analyse van de anti-Islamitische geschiedenis van Geller. Aan het begin van het interview werd haar gevraagd uit te leggen waarom haar website een beeld van Mohammed met urine op zijn hoofd had getoond. Haar ‘verklaring’ was dat zij had deelgenomen aan de “Draw Mohammed Day” om solidariteit met hen te tonen, die vanwege het afbeelden van Mohammed het doelwit zijn (van bedreigingen). Blijkbaar was de urine op het hoofd enkel haar idee van het vieren van de vrijheid van meningsuiting.

“Ik houd van Moslims … Ik heb geen problemen met moskeeën in de stad”, zei Geller, alsof “geen problemen met moskeeën” een vorm van genegenheid zou zijn. Andere voorbeelden van de houding van Geller ten opzichte van Moslims, zoals Priscilla meldde, zijn een poging om Rifqa Bary, die zich van de Islam naar het Christendom bekeerde, ervan te weerhouden zich te herenigen met haar ouders, en, zoals Media Matters meldde, het plaatsen van van haat doordrenkte berichten zoals: “Obama is van de derde wereld en een lafaard. Hij doet niets dan inslaan op onze vrienden om zijn Islamitische overlords een plezier te doen” en uitspraken op Fox & Vrienden dat hij “seminars in sharia-financiën geeft”. Jammer genoeg confronteerde O’Reilly Geller haar niet noch vertelde hij het “wij rapporteren, u beslist”-publiek van de TV-zender over haar uitgebreide anti-moslim verleden.

Geller ging verder door te stellen dat het doel van het Islamitische centrum was om veroverd land te vieren. “Wij spreken over geschiedenis, een Islamitische geschiedenis, van de bouw van triomfantelijke moskeeën op de geliefde plaatsen van veroverd land.” Zij zei verder dat haar beschuldigingen niets meer zijn dan “het aantonen van oneerlijkheid en ontwrichting… geen dweperij of racisme.” Zij voegde eraan toe: “Dat is een manier om mensen de mond te snoeren (door hen te beschuldigen van racisme).” Echter, het geplande gebouw is een cultureel centrum en geen moskee. De bouwplannen omvatten een moskee, een centrum van uitvoerende kunsten, een gymnastieklokaal, een zwembad en andere openbare ruimten. O’Reilly verduidelijkte ook dat niet voor het publiek.

O’Reilly toonde niettemin een gezonde dosis scepsis. “U zegt dat voor de Moslimgemeenschap de bouw van de World Trade Center moskee bedoeld is om hun overwinning daar te vieren. Dus u denkt dat het plan om het centrum te bouwen is gemaakt door Moslimextremisten, door jihadists, door mensen die een kalifaat willen. Heeft u daarvoor enig bewijs?”

Nee, dat heeft ze niet. Geller antwoordde, “wij weten dat imam oneerlijk is geweest”, alsof dat enig bewijs is van  kwaadwilligheid en een misdrijf.

Vertaald van News Hounds – We watch FOX so you don’t have to. Islamophobe Pamela Geller Tells O’Reilly “I Love Muslims”


Later in de uitzending meldt O’Reilly dat naar zijn informatie Imam Abdul Rauf een gematigd man is en terrorisme verafschuwt, maar Geller negeert dit volkomen en ratelt gewoon door.

Meer over Rauf op Time. Feisal Abdul Rauf, the Imam Behind the ‘Ground Zero Mosque’

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s