Vrienden van Geert Wilders: Avi Davis


Het is opmerkelijk dat zoveel anti-Islam organisaties het woord ‘vrijheid’ (freedom) in hun naam gebruiken. Geert Wilders lanceerde onlangs zijn Geert Wilders International Freedom Alliance. Zo is er ook de American Freedom Alliance (AFA) van de Australiër Avi Davis, die Geert Wilders in 2009 de “Prijs voor Gewetensheld” (Hero of Conscience Award) verleende.

Davis is een in Los Angeles gevestigde advocaat en journalist die regelmatig anti-islam evenementen organiseert en publicaties uitgeeft. AFA ageert ook fel tegen Obama, links en de milieubeweging, de multiculturele samenleving, maar ziet AFA niet als een politieke organisatie, maar als een educatieve instelling.

Avi Davis was eerder betrokken bij het extreemrechtse Pro-Israël documentatiecentrum Freeman Center for Strategic Studies en de oprichter en directeur van Israel Christian Nexus (ICN), een conservatieve organisatie, die probeert Christelijke en Joodse zionisten samen te brengen om de “joods-christelijke” waarden te verdedigen en steun te verwerven voor Israël. Daartoe organiseert ICN regelmatig gezamelijke gebedsbijeenkomsten en verspreidt materiaal aan scholen en universiteiten. ICN werd opgericht n.a.v. de 60e verjaardag van de staat Israël. ICN is ook een van de doorgeefluikjes van het Middle East Media Research Institute (MEMRI), volgens ICN zelf de meest betrouwbare bron over het Midden-Oosten. In werkelijkheid is MEMRI een organisatie, die gericht misinformatie, valse vertalingen en negatieve berichtgeving over het Midden-Oosten verspreidt. (1)

Veel deelnemers aan het uitgebreide programma van AFA zijn betrokken bij talloze ‘anti-jihadist’ organisaties zoals International Free Press Society en International Civil Liberties Alliance, voorheen Center for Vigilant Freedom. Veelvuldig duiken de namen op van Robert Spencer, Pamela Geller, Daniel Pipes en Christine Brimm. Brimm is bestuurder van IFPS en vice-voorzitter van Center for Security Policy, de neoconservatieve danktank van Frank Gaffney. Brimm schreef naar aanleiding van een bericht in Haaretz in 2007 een artikel, waarin ze ervoor pleitte Jean-Marie Le Pen’s Front National, Nick Griffith’s British National Partij en de Freiheitliche Partij van weilen Jörg Haider op te nemen in de pro-Israël en anti-Islam beweging, indien ze hun antisemitisme zouden afzweren. Van Griffith is bekend dat hij dat openlijk heeft gedaan. (2)

In 2007 organiseert AFA de conferentie The Collapse of Europe, The Rise of Islam and the Consequences for the United States, waaraan onder andere Mark Steyn, Wafa Sultan, Daniel Pipes, Afshin Ellian, Ayaan Hirsi Ali en Leon de Winter deelnemen. David Horowitz is een van de moderatoren. Ehsan Jami spreekt het publiek toe over ‘vrijheid’ via een videobericht. Hij is een van de deelnemers aan een ‘leadership’ trainingprogramma van AFA, samen met de Nederlands-Iraanse zusjes Mahssa en Maryam Khoshk Khan, die zich hebben bekeerd tot het christendom, en de Surinaamse Nederlander Gregory Limon. In een gesprek met Freke Vuijst voor VN vertelt AVi Davis dat het programma geen politieke kadertraining is, maar er toe dient mensen “democratische waarden” te leren. (3)

Veel kleine bijeenkomsten van AFA worden in de private sfeer gehouden. Het literaire café, waar anti-Islam boeken worden besproken van bijvoorbeeld Hirsi Ali en Sultan, vindt in huiselijke kring van AFA leden plaats, bijvoorbeeld bij Steve Emerson die veelvuldig als gasther optreedt. Emerson werd bekend met het verhaal dat de bomaanslag in Oklahoma het werk was van islamitische terroristen. Sindsdien treedt hij overal op als deskundige en praat over de dreigende Islam en anti-terrorisme.

In 2008 Organiseert AFA de conferentie How Free is the University met actieve deelname van David Horowitz’s organisaties en netwerk. Centraal staat net als bij Horowitz niet zozeer de vraag hoe vrij de universiteiten zijn, maar hoe de ‘schadelijke’ invloed van links (en hun partners in crime de Moslims) kan worden teruggedrongen “nu het nog niet te laat is.” Er wordt ook gepleit voor het het afschaffen van buitenlandse financiële bijdragen en daardoor de verspreiding van kwalijke ideologiën (lees links en de Islam). Emerson geeft hierover de lezing “Can a University be bought?”.

De AFA heeft een Europese zusterorganisatie, de European Freedom Alliance, gerigistreerd in Lausanne, die in 2008 de conferentie “Identity Crisis: Can European civilization survive?” organiseerde samen met de Nieuwe Europese Universiteit van Rome. Het Middle East Forum van Daniel Pipes was een van de sponsoren. De Arabist Hans Jansen en Robert Spencer behoorden tot de deelnemers. De Nieuwe Europese Universiteit van Rome is een private universiteit van de Legionairs van Christus, een ultraconservatieve, vermogende en controversiële priestercongregatie, opgericht door de Mexicaanse kindermisbruiker en oplichter Marcial Maciel. De Legionairs van Christus staan in Mexico bekend als de ‘Millionairs van Christus’, Millonarios de Cristo, vanwege hun grote rijkdom. Waarschijnlijk vanwege het schandaal rond de voormalig leider van de Legionairs van Christus is iedere informatie over de conferentie van de AFA website verwijderd. (4)

Noten:

(1) Wikipedia over MEMRI

(2) Christine Brenn: Center for Vigilant Freedom: Haaretz: Jews for Le Pen van 22 november 2007 (via webarchive.org), naar aanleiding van Jews for Le Pen van Daniel Ben-Simon in Haaretz op 25 maart 2007.

(3) De scholing van Ehsan Jami door Freke Vuijst in VN 21 oktober 2009

(4) De conferentie wordt weliswaar genoemd op de AFA website maar leidt naar de webpagina van de webmaster, de kunstenaar en AFA bestuurslid Rich Brimer. Powerbase heeft een pagina over de conferentie.

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 18 augustus 2010

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrienden van Geert Wilders: Avi Davis

  1. Pingback: Lijst zorgvuldig geselecteerde uitverkoren strijders tegen Europa en islam bekend | Krapuul

  2. Pingback: Lijst zorgvuldig geselecteerde uitverkoren strijders tegen Europa en islam bekend | wltrrr

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s