Vrienden van Geert Wilders: David Horowitz


Islamofobie is tegenwoordig een populair tijdverdrijf. Geert Wilders reisde regelmatig naar de VS om zijn afkeer van de Islam en de bijbehorende “achterlijke en minderwaardige” cultuur te geven. Veel evenementen worden gesteund door het David Horowitz Freedom Centre, een neoconservatieve stichting van de publicist en lobbyist David Horowitz, een van de leidende figuren in een netwerk van neoconservatieve, radicaal-rechtse en Islamofobe organisaties.

David Horowitz is een oud-Trotskist die zich heeft bekeerd van linkse actievoerder tot een van de actiefste neoconservatieven. Hij is een van de invloedrijkste personen achter de Amerikaanse anti-Islam beweging en staat aan het hoofd van talrijke projecten en extreemrechtse organisaties. Zijn centrale instituut is het David Horowitz Freedom Centre, voorheen Center for the Study of Popular Culture, van waaruit acties worden gevoerd tegen wat Horowitz noemt “anti-Amerikaanse linkse” professoren aan universiteiten, en waarvandaan hij steun geeft aan bijvoorbeeld Jihad Watch onder leiding van Robert Spencer, een van zijn beschermelingen, die ruim 132.000 dollar ontvangt voor zijn anti-Islam weblogs.

Zijn belangrijkste publieke uitlaatklep is Front Page Magazine (FPM), een online tijdschrift dat vol staat met ouderwetse aanvallen op links (liberals, communists) en bijdragen van fanatieke pleitbezorgers van het neoconservatisme, zoals de schrijfster Ann Coultner, de terrorisme-‘expert’ Steven Emerson (1) en de bedenker van begrippen als Eurabia en dhimmitude Bat Ye’Or. Ook Robert Spencer en Pamela Geller, die Geert Wilders hebben uitgenodigd voor een toespraak op 11 september in New York, schrijven regelmatig voor FPM. De belangrijkste thema’s van FPM zijn buitenlands beleid, oorlog en terrorisme, de ondertitel luidt “The war at home and abroad”, maar het wordt vooral rijkelijk gevuld met aanvallen op alles wat ruikt naar links, zoals de Democratische partij, Obama, de milieubeweging, anti-discriminatie organisaties, de vredesbeweging, kritische Joodse organisaties, anti-racisme organisaties en de Verenigde Naties. En natuurlijk Moslims en de Islam.

De verkiezing van Obama was het ideale onderwerp van haat, omdat hij door extreemrechts wordt gezien als een linkse moslim, nog afgezien van het feit dat het voor hen een schande is dat een kleurling nu in het Witte Huis zit. FPM is een van de aanjagers achter de smeercampagne tegen Obama in de aanloop naar de verkiezingen in 2009. FPM verleent jaarlijks een prijs, FPM Man of the Year, die in 2007 verleend werd aan twee Texaanse grenswachten die elk tot 12 jaar zijn veroordeeld, omdat ze hun wapens leegschoten op een ongewapende smokkelaar. In 2003 kreeg Colonel Allen B. West de prijs, nadat hij was gedegradeerd en ontslagen uit het leger en veroordeeld wegens het mishandelen van een Iraakse gevangene. In 2008 valt Geert Wilders de prijs ten deel, iets waarover in Nederland door vrijwel alle kranten en media werd bericht, zonder achter de schermen te kijken.

In 1997 komt Horowitz in het nieuws in een interview met de paleoconservatief Chuck Baldwin, waarin hij zegt dat de VS “racistisch tegenover blanken” is en dat “links Amerika haat”. Zijn huidige carrière krijgt een duw in de rug in 2003, wanneer hij een van de sprekers is op de Conservative Political Action Conference (CPAC), het jaarlijkse ontmoetingspunt voor conservatieven en neoconservatieven, waar je voor veel geld een co-sponsor kunt worden en zo een plekje kunt veroveren in de wereld van belangrijke mensen die opkomen voor echte Amerikaanse waarden. Bekende kopstukken van CPAC waren onder andere Ronald Reagan, George W Bush, Dan Quayle, Newt Gingrich, Dick Cheney en Bob Dole.

Horowitz schreef verschillende boeken waarin hij links aanvalt en beschuldigt van anti-Amerikanisme, zoals in in 2004 Unholy Alliance: Radical Islam and the American Left, waarin hij links ervan beschuldigt bewust of onbewust samen te werken met moslimterroristen en in 2007 Shadow Party: How George Soros, Hillary Clinton, and Sixties Radicals Seized Control of the Democratic Party. Hij schreef in 2006 het boek The Professors: The 101 Most Dangerous Academics in America, waarin professoren aan Amerikaanse universiteiten aan de schandpaal worden genageld vanwege hun vermeende anti-Amerikanisme en linkse voorkeuren, iets wat volgens Horowitz representatief is voor de Amerikaanse universiteiten in het algemeen, met de mededeling dat het tijd wordt dat de conservatieven daar wat aan gaan doen. Driekwart van de aanvallen is gericht tegen professoren op het gebied van de Engelse taal, geschiedenis en sociologie, terwijl die slechts acht procent uitmaken van de academici.

Volgens critici is het boek een aaneenschakeling van valse beschuldigingen, worden zaken incorrect of uit hun verband weergegeven, en staat het vol met fouten. Personen die door Joseph McCarty werden verdacht van of aangeklaagd voor vermeende spionage voor de Soviet-Unie waren ook werkelijk spionnen volgens Horowitz, zoals in het geval van Prof. Victor Navasky. Horowitz schrijft in zijn boek dat “het nu bekend is dat McCarthy de infiltratie van Soviet-spionnen schromelijk onderschat heeft.” Het boek van Horowitz leidt tot de dag van vandaag nog steeds tot een stroom van aanklachten en dreigbrieven aan het adres van de in het boek genoemde personen. Horowitz schat dat er 60.000 “gevaarlijke” linkse professoren in de VS zijn. Niet zo maar links, maar eigenlijk stalinisten die tolerantie preken maar zelf intolerant zijn. Media Matters heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten van Horowitz, en met name dit boek en de gevolgen ervan, vooral de bedreigingen en intimidatie.

Met de teloorgang van de Sovjet Unie en het communisme en de ontdekking van het Islamfundamentalisme als nieuwe gemeenschappelijke aartsvijand door de neoconservatieven richt ook Horowitz daarop zijn pijlen. Recentelijk, in 2008 komt hij met een advertentie in de universiteitskrant van de University of California, Santa Barbara (UCSB), dat de vereniging voor moslimstudenten (Muslim Student Association, MSA) een politieke ‘jihadist’ organisatie zou zijn, opgericht door de Moslimbroederschap. Nadat vertegenwoordigers van de universiteit zich voor de plaatsing van de advertentie verontschuldigden en zeiden voortaan beter op te letten voordat een advertentie zou worden geplaatst, en zich zorgen maakten over hatelijkheid die in de advertentie werd gepresenteerd en het risico dat dit tot geweld zou kunnen leiden, beschuldigde Horowitz de MSA van UCSB ervan een ‘jihadist netwerk’ te steunen, omdat ze weigerden een document te ondertekenen waarin Hamas en Iran voor genocide werden veroordeeld.

Zijn strijd tegen de Islam is zijn belangrijkste thema naast zijn onafgebroken strijd tegen links. Hij richt zijn aanvallen met name op de studenten die zijn aangesloten bij de 150 Moslim-studentenverenigingen in de VS, organiseeert sinds 2007 anti-Moslim demonstraties bij universiteitsgebouwen door het hele land. De studenten aangesloten bij MSA maken volgens hem deel uit van het leger van “150-750 miljoen” Moslims, die een heilige oorlog voeren tegen “Christenen, Joden en Andere Moslims” met als doel deze te vermoorden. Recenter zijn zijn uitspraken dat alle Palestijnen nazi’s zijn en waarin hij de seculiere PLO aan “Islamitische radicalisme” koppelt. Hij is een van de belangrijkste pijlers van de beweging ter bevordering van Islamofobie die zich momenteel als een olievlek in de VS verspreid. Op die manier garandeert hij zichzelf van de financiële middelen voor zijn instellingen en netwerk, die ertoe bijdragen dat de neoconservatieven een rol van betekenis blijven spelen in de Amerikaanse politiek.

Noten

(1) Steve Emerson is oprichter van het Investigative Project on Terrorism (IPT), een commercieel anti-terrorisme agentschap. Emerson werd bekend na de bomaanslag in 1995 in Oklahoma als de ‘expert’ die op CBS vertelde, dat volgens hem de aanslag het werk was geweest van Islamitische terroristen. Later bleek dat de Amerikaan Timothy Veigh de aanslag had uitgevoerd. Voormalige medewerkers van IPT kwamen onlangs met de ontdekking van Inspire, de Glossy van Al Quaeda, waarover we nu niets meer horen.

Bronnen

Loonwatch: David Horowitz says Palestinians are Nazis

Wikipedia over David Horowitz Freedom Centre en David Horowitz

Sourcewatch over David Horowitz

NRC van 15 mei 2010: Partners Wilders in VS verdienen aan acties tegen moslimextremisme

Salon.com Roger Ebert and Mohammed Atta, partners in crime

The US-Israel Lobby, van Giles Scott Smith

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 12 augustus 2010

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrienden van Geert Wilders: David Horowitz

  1. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: Avi Davis | wltrrr

  2. Scheermes zegt:

    Een bepaalde groep zich superieur achtende christenen was van oudsher onverdraagzaam jegens andersdenkenden. Opmerkelijk, na verdrijvingsedict (1492) weken joden vooral uit naar Ottomaanse Rijk (Balkan, Noord Afrika). Desondanks, volgens deze pathologische leugenaars zijn de moslims de terroristen. Iedere ideologie, profaan of religieus, zonder toelatingsbeleid en handhaving van haar “waarden” (naastenliefde) loopt het risico overgenomen te worden door ideologische pathologische criminelen als Horowitz

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s