Vrienden van Geert Wilders: Pamela Geller


Een van de fanatiekste supporters van Geert Wilders in de VS is blogger Pamela Geller. Gisteren kwam HP/De Tijd met een kort bericht naar aanleiding van haar eerdere uitspraak “We Hate Europe”. Ze werd in de VS bekend nadat ze had beweerd, dat Obama de onrechtmatige zoon was van Malcolm X. Ook bekend van haar is de uitspraak “The only good muslim is a dead muslim.”

Ze geniet veel waardering in extreemrechtse kringen voor haar haat tegen Obama, die volgens haar geen Amerikaan, anti-Amerikaan, moslim en communist is.

Geller is een van de twee leiders van Stop Islamization of America (SIAO), de andere is Robert Spencer, die Geert Wilders heeft uitgenodigd voor een toespraak in New York als protest tegen het geplande Cordoba House, een Islamitisch cultureel centrum op een paar honderd meter van 9/11 Ground Zero. Geller voert momenteel namens SIAO in verschillende steden in de VS een campagne om busadvertenties te plaatsen met de oproep om de islam af te zweren. Vrijwel alle busbedrijven weigeren daarvoor toestemming te geven op grond van misleiding en hetze.

Hieronder een interview met haar voor FrontPage Magazine (FPM), waarvoor ze zelf ook regelmatig teksten levert. FPM is de spreekbuis van het neoconservatieve David Horowitz Freedom Center (DHFC) waaraan Jihad Watch van Spencer gelieerd is. DHFC wordt beschuldigd van het zaaien van haat, het verspreiden van racisme en stigmatiseren van immigranten. In FPM wordt bijna dagelijks campagne gevoerd tegen links, ‘linkse’ joden (want dat zijn volgens Geller, Spencer, Horowitz en companen de grootste verraders), Moslims, de milieubeweging e.d. en verder iedereen die niet gelooft in het door hen voorgestelde complot van de islamisering tussen links en Moslims dat zal leiden tot de vernietiging van het Westen.

Wilders bedient zich rijkelijk van de teksten en bronnen van dit netwerk, soms refereert hij er direct aan, en werd regelmatig door hen uitgenodigd voor toespraken in de VS. Geller stelt hem consequent voor als “vrijheidsstrijder” en de volgende minister-president van Nederland. Het is dit netwerk van fanatieke Islamofoben, dat de valse voorstelling heeft gecreëerd dat Wilders populair zou zijn de VS en daar veel steun zou hebben, iets wat door verschillende media (met name Telegraaf en Elsevier en talloze weblogs) in Nederland wordt verkondigd.

Muslim Europe

Interview van Jamie Glazov met Pamela Geller
Oorspronkelijke titel: Muslim Europe, Front Page Magazine, 12 januari 2010

‘Gast van Frontpage Interview vandaag is Pamela Geller, oprichter, redacteur en uitgever van het populaire en prijswinnende weblog Atlas Shrugs. Ze wordt bejubeld voor haar interviews met internationaal beroemde personen, inclusief John Bolton (1), Geert Wilders, Bat Ye’Or (2), Natan Sharansky (3), en vele anderen, en heeft talrijke nieuwsberichten gebracht – met name over de twijfelachtige financiering van de Obama campagne. Haar opiniestukken werden gepubliceerd in The Washington Times (4), The American Thinker (5), Israel National News (6), Frontpage Magazine, World Net Daily (7), New Media Journal (8) en andere publicaties. Ze is met Robert Spencer de co-auteur van het binnenkort te verschijnen The Post-American Presidency: The Obama Administration’s War on America (voorwoord door Ambassador John Bolton).

FP: Pamela Geller, welkom terug bij Frontpage Interview.

Ik wil vandaag met je praten over een plan voor massa immigratie dat op het punt staat te worden uitgevoerd in Europa en waarvan maar weinig mensen wat afweten. Kun je ons wat meer inzicht geven?

Geller: Dank je, Jamie.

Het desastreuze en suïcidale pact, het zogenaamde Euro-Mediterrane Partnerschap (9), staat op het punt in werking te traden, zonder tromgeroffel of nadere beschouwing. Het wekt verbazing dat zo’n culturele aardverschuiving met enorme gevolgen kan worden vrijgegeven en in werking worden gesteld zonder dat er zelfs over gefluisterd wordt in de mainstream media.

De Europese mensenrechtenorganisatie Stop Islamization of Europe (SIOE) heeft onvermoeid gewerkt om het plan voor de massale Moslimimmigratie van het Euro-Med Partnerschap tegen te houden. Een verklaring op de SIEO website bekritiseert de geheimzinnigheid rondom deze ontwikkeling:

“Het was schokkend om te horen over de plannen, in de wetenschap dat Deense politici en een [laffe] Deense pers – normaal trots op hun kritische houding – het Deense volk niets heeft verteld over dit project, dat al begint in januari volgend jaar [2010]. Dit (was) ook duidelijk op de conferentie. Slechts een paar politici kwamen opdagen en geen media. Die politici die kwamen opdagen hadden duidelijk nog nooit gehoord over het Euro-Mediterrane project.”

Het doel van de Euro-Mediterrane samenwerking is een grotere Europese Unie te creëren bestaande uit Europa en Noord-Afrika, met de Middellandse Zee als een binnenlandse ‘Eurabische’ (binnen)zee. Het doel is een “uitvoerig politiek partnerschap” te vestigen, inclusief een “vrijhandelszone en economische integratie”; “aanzienlijk meer geld voor de partners” (dat wil zeggen, Europees geld vloeit naar Noord-Afrika); en “cultureel partnerschap”  dat wil zeggen, de invoer van islamitische cultuur in het na-Christelijke Europa.

Volgens SIOE staat in het Euro-Med plan dat “Europa moet worden geislamiseerd en Democratie, Christendom, Europese cultuur en Europeanen moeten uit Europa worden verdreven. 50 miljoen Noord-Afrikanen uit moslimlanden worden geïmporteerd naar de EU.

FP: Wie precies zitten er achter deze agenda? Waarom wordt het zo geheimzinnig gedaan en hoe komt het dat het kan gebeuren?

Geller: Jamie, deze agenda wordt erdoor gedrukt op het hoogste niveau van de Europese Unie. De officiële EuroMed Partnerschap website zegt dat het een initiatief is van “de EU en haar zuiderburen”. En het is enorm in omvang. Er was onlangs een conferentie in Brussel met handelsministers uit 43 landen in Europa en de Mediterrané. En het wordt in het geheim gedaan omdat de Europese regerende elites weten dat de bevolking van Europa niet zou instemmen als ze wisten wat er gebeurde.

FP: Wat is het effect voor Amerika en Amerikanen?

Geller: Amerikanen moeten zich dit aantrekken om een aantal redenen. Op de korte termijn toont zich de meest voor de hand liggende reden toen op eerste Kerstdag een jihadist uit Amsterdam probeerde een passagiersvliegtuig met 278 mensen op te blazen tijdens de landing in Detroit. Een vloedgolf van Moslims naar Europa, veel van hen “vroom”, zou het veiligheidsrisico voor Amerika vergroten.

En de vernietiging van nationale identiteit is ook slecht nieuws voor ons. Dit internationalisme maakt al dat kapot wat Europa vrij en groot heeft gemaakt. En nu wil Barack Obama hetzelfde doen met Amerika.

Op de lange termijn zou een Euro-Arabisch Partnerschap de controle over olie in handen geven van de nieuwe Eurarabieren, voor Amerika een overduidelijk nadeel. Olie is macht en we zouden zijn overgeleverd aan hun genade.

Nog verontrustender is dat het lijkt dat we hetzelfde Europese model van Moslimimmigratie volgen. We hebben de weg geopend voor Islamitische immigratie via ‘diversity visas’ voor landen die broeinesten zijn van jihadistische activiteit.

Het Eropese model is in werking.

FP: Dus dit speelt zich allemaal nu af?

Inderdaad. EuroMed overeenkomsten hebben nu al gevolgen. De Britse krant Daily Express meldde in oktober 2008 over een “controversieel door de belastingbetaler gefinancierd ‘job centre’ “dat werd geopend in Mali op het moment dat de eerste stappen werden gezet om ‘het vrije verkeer van mensen in de EU en Afrika’ te bevorderen. Brusselse economiedeskundigen schatten dat Groot-Britannië en andere EU staten onder elkaar 56 miljoen immigranten ‘nodig’ hebben tot 2050 ter compensatie van de ‘demografische achteruitgang’ als gevolg van de dalende geboortecijfers en stijgende sterftecijfers door heel Europa.”

Om deze achteruitgang te stoppen wordt een “blue card” systeem gemaakt dat kaarthouders toestaat vrij te reizen binnen de Europese Unie en het volle recht geeft om er te werken – en ook het volle recht om sociale uitkeringen te ontvangen

FP: Wat kan er gedaan worden om dit project tegen te houden?

Geller: Europeanen en Amerikanen moeten zich bewust worden van wat er aan de hand is en ertegen vechten. Het EuroMed Partnerschap zal wat er is overgebleven van de Europese beschaving vernietigen en uiteindelijk ook aan de funderingen van dit land schudden. Vrije mensen moeten niet toestaan dat dit gebeurt. We moeten opstaan en eisen dat onze leiders onze beschaving beschermen en onze landen terugnemen.

FP: Pamela Geller, dank je voor je bijdrage in Frontpage Interview.’

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 10 augustus 2010

Noten

(1) John Bolton is voormalig VN-ambassadeur en was voorzitter van de Wereldbank waar hij na een corruptieschandaal moest aftreden. Bolton is tegenwoordig een van de kopstukken van het American Enterprise Institute, een (neo)conservatieve thinktank. Andere bekende leden zijn Ayaan Hirsi Ali, Lynne Cheney (de vrouw van Dick Cheney), paleoconservatief Newt Gingrich en Paul Wolfowitz.

(2) Bat Ye’Or is de auteur van Eurabia: The Euro-Arab Axis, de voorstelling dat Europa een kalifaat in wording is en is de uitvinder van het neologisme dhimmitude. Bat Ye’Or’s werken net als Huntington’s theorie van de botsing van beschavingen (The Clash of Civilizations) behoren tot de belangrijkste inspiratiebronnen van Geert Wilders.

(4) The Washington Times: Pamela Geller: Europe’s Looming Demise van 31 december 2009 die opent met een citaat van Geert Wilders dat hij het jaar daarvoor in Florida had uitgesproken. “Het Europa dat u kent van bezoeken, van uw ouders of vrienden staat op instorten.” (“The Europe as you know it from visiting, from your parents or friends is on the verge of collapsing.”)

(5) The American Thinker is een conservatieve website met dagelijkse publicaties. Pamela Geller is een van de actiefste contributoren.

(6) Israel National News is een website van Arutz Sheva (kanaal 7), een medianetwerk dat zich identificeert met “religieus zionisme”. De media van Arutz Sheva zijn populair bij de bewoners van de illegale nederzettingen in de bezette gebieden op de West Bank. De website is meertalig en de populaire gratis weekkrant B’Sheva wordt vooral gelezen in orthodoxe religieuze kringen en in de nederzettingen.

(7) World Net Daily is een conservatieve website die zichzelf als waakhond ziet voor het regeringsbeleid. WND is een van de belangrijkste agitatoren achter de claim dat Obama zijn geboortebewijs zou hebben vervalst en onrechtmatig tot president is gekozen en beëdigd.

(8) New Media Journal is een conservatief online tijdschrift met speciale aandacht voor de “dreiging van Islamofascisme en de Amerikaanse Vijfde Colonne”.

(9) Bedoeld wordt het project The Euro-Mediterranean Partnership van European Union External Action onder leiding van Catherine Ashton, Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid.

(10) Stop Islamization of Europe (SIOE) is de Europese (oorspronkelijk Deense) tegenhanger van SIAO, geleid door de Deen Anders Gravers en de Brit Stephen Gash. Gravers leidt de partij Stop Islamiseringen af Danmark en haalde als onafhankelijke kandidaat bij de laatste parlementsverkiezingen 73 stemmen. Gash is een pleitbezorger voor een Engels parlement (in tegenselling tot Schotland en Wales heeft Engeland geen eigen parlement) en fel tegenstander van immigratie. Hij kwam in het nieuws door de acties van Karadcicz te verdedigen in de context van de Ottomaanse invasie van Servië in 1371. SIOE en SIOA zijn websites (eigenlijk weblogs) in een netwerk van andere websites en extreemrechtse organisaties, die zeggen te strijden voor het stopzetten van de Islamisering in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje. Vaak zitten dezelfde personen achter de organisaties en vervullen ze voor elkaar bestuursfuncties.

Andere bronnen

The Dirty Dozen met informatie over Geller, Spencer en andere actieve Amerikaanse Islamofoben

Loonwatch: Pamela Geller

Sourcewatch. Your guide to the names behind the news.

Right Wing Watch. Speak out against intolerance van People for the American Way

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Vrienden van Geert Wilders: Pamela Geller

  1. Pingback: Tweets that mention Vrienden van Geert Wilders: Pamela Geller | wltrrr -- Topsy.com

  2. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: Avi Davis | wltrrr

  3. Pingback: Vrienden van Geert Wilders: David Horowitz | wltrrr

  4. Geertruida Wilderman zegt:

    Het is grappig dat sommige Amerikanen tegen de komst van immigranten zijn. De oorspronkelijke bewoners waren dat (op een later tijdstip) ook maar die werden toen afgeslacht en in reservaten gestopt. Amerika en Israel zijn niet zo verschillend. Beide hebben het land gestolen en beschouwen dat nu als hun eigen. vergieten zelfs bloed om grond die niet eens hun toebehoord. Zo jammer weer allemaal…

  5. Albert verslinder zegt:

    die foto zegt genoeg.. dat was niet werkgerelateerd maar een NOA, Neukertje-Op-Afstand.

  6. Pingback: Gaap: het is weer eens ‘oorlog’ | Krapuul

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s