Vrienden van Geert Wilders: Tom Trento


Vorig jaar, april 2009, ontving Geert Wilders de Free Speech Award van de Florida Security Council (FSC) toen hij als eregast optrad op de Free Speech Summit. In een ‘exclusieve’ bijeenkomst konden bezoekers voor $150 de toespraak van de “vrijheidsstrijder” en “de volgende ministerpresident” Wilders bijwonen, waarin hij zichzelf vergelijkt met Churchill, Europeanen laf en dom noemt en vertelt dat Europa op de rand van de afgrond staat.

De FSC wordt geleid door Tom Trento — Wilders noemt hem zijn ‘vriend’ — een van de personen achter de Islamofobiecampagne in de VS, die de afgelopen weken een hoogtepunt heeft bereikt in de acties tegen de voorgenomen bouw van een Islamitisch cultureel centrum nabij 9/11 Ground Zero.

Op de Free Speech Summit spraken naast Wilders de kopstukken van de Amerikaanse anti-Islambeweging, zoals haatblogger en executive director van Stop Islamization of America (SIOA) Pamela Geller, neoconservatief Frank Gaffney en Martin Mawyer van Christian Action Network. Ook de International Free Press Society (IFPS) was vertegenwoordigd. Mawyer had in mei van dit jaar Wilders uitgenodigd voor het bijwonen van de premiere van een documentaire over Wilders gemaakt door CAN. Wilders voelde zich aanvankelijk “vereerd”, maar zegde af nadat negatieve berichten over de Christenfundamentalistische organisatie CAN in de Nederlandse media verschenen. CAN voert in de VS acties tegen homoseksuelen en abortusklinieken. Wilders beweert Mawyer niet te kennen, terwijl ze een jaar eerder samen deelnamen aan de Free Speech Summit en beide lid van de adviesraad zijn van IFPS.

Tom Trento’s FSC presenteert zichzelf als anti-terrorismeorganisatie. FSC verspreidde in 2008 kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 28 miljoen kopieën van de film “Obsession: Radical Islam’s War against the West” van het Clarion Fund in New York, waarin beelden van marcherende nazi’s worden gemixt met beelden van Palestijnse kinderen, die worden ‘opgeleid’ tot zelfmoordterrorist. Het Clarion Fund produceerde later ook “The Third Jihad Movie: Radical Islam’s Vision for America“, over de vemeende groei van de radicale Islam in de VS en “the risk it poses to western freedoms and American society as we know it”. Het Clarion Fund is een project van de religieus-zionistische organisatie Esh HaTorah (“Vuur van de Torah”). De DVD-kopieën werden verspreid via 70 kranten in de ‘swing states‘ in de VS om zwevende kiezers te bewegen voor McCain/Palin te kiezen. Wilders’ Fitna leunt zwaar op Obsession en bevat twaalf onversneden fragmenten uit de film.

Tom Trento was een van de personen achter de zaak rond Fathima Rifqa Bary. Zij was een tiener van Islamitische immigranten uit Sri lanka en had zich in het geheim in 2005 bekeerd tot het Christendom. In 2009 liep ze weg van huis en zocht onderdak bij dominee Blake Lorenz van de Pentecostal Global Revolution Church met wie ze via Facebook contact had gezocht onder het voorwendsel, dat haar ouders haar hadden misbruikt en uit eerwraak wilden vermoorden. Nadat ze twee-en-halve week op een schuiladres had verbleven, werd ze onder voogdij geplaatst van de kinderbescherming van Franklin County, en werd Lorenz vervolgd. In de VS moeten weggelopen kinderen door degenen die hen onderdak bieden binnen 24 uur worden gemeld bij de autoriteiten. Volgens de rechter was er ook geen enkel bewijs voor enige vorm van bedreiging door haar ouders. Blake Lorenz is ondertussen door het kerkbestuur afgezet. Volgens hem is het bestuur “bezeten” en gebruikt het nazi-tactieken; de bekende retoriek van de anti-Islam beweging.

Een perfect geval voor de anti-Islambeweging, die met Geller, Spencer en Trento voorop alles heeft gedaan om de zaak uit te melken in haar strijd tegen de Islam. Ineens werd Sri Lanka een “Moslimstaat” genoemd, terwijl bijna 70% van de Sri Lankezen boeddhist is en slechts 7% Moslim. Ook de Amerikaanse fundamentalisten bemoeiden zich ermee, met name de Evangelisten en Wedergeborene Christenen, die in de Islam een satanische sektarische beweging zien en van Fatimah een cause célebré maakten. Een van de advocaten van Fathima, John Stemberger, vertelt dat zij werd geslagen, seksueel werd misbruikt en dat haar ouders via hun moskee banden hebben met Al Qaeda. Stemberger is naast advocaat ook een activist die tegen het homohuwelijk is en tegen het onderwijzen van de evolutieleer.

Geller en Spencer zien in deze kwestie het bewijs van de Islamisering van Amerika en schrijven talloze artikelen op hun weblogs over deze kwestie. Wafa Sultan doet er nog een schepje bovenop en schrijft dat dit voorval de gevaren van het sluipende Moslimterrorisme voor het westen toont. John Jay, mede-oprichter en bestuurslid van SIOA, die enkele weken terug op zijn blog opriep linkse familieleden en alle Moslims te doden, wordt door Geller ingeschakeld om met zijn expertise als advocaat haar bij te staan. In de weigering van Fathima’s advocaten haar doodsdreigingen, afvalligheid van de Islam en eerwraak als argumenten te erkennen en in de advocaten van de ouders van Fathima, die door het Council on American-Islamic Relations (CAIR) zijn bemiddeld, ziet Geller het bewijs van gerechtelijke dwaling en de invloed van “Islamitische suprematisten” en “Sharia”.

Volgens Trento hebben de ouders een ‘jihadist‘ advocaat ingehuurd, die volgens hem deze zaak probeert te presenteren als een strijd tussen de Islam en het Christendom. Trento heeft een fonds opgezet om Fathima bij te staan en betaalt voor haar advocaten. Trento heeft ook een andere organisatie, Family Security Council, die een website heeft gemaakt voor Fathima Rifqa Bary. Op de website staat een video van Trento waarin hij uitlegt dat dit voorval de strijd laat zien tussen het Christendom en de Islam en daarmee in wezen een strijd is tussen de Amerikaanse grondwettelijke jurisprudentie en de Islamitische Sharia wetgeving. Trento verwijt de advocaten van de ouders van Fathima wat hij zelf beweert: Het lijkt er eerder op dat Fathimah, die haar ouders ervan beschuldigt radicale moslims te zijn, zelf heeft gekozen voor radicale sektarische christenen. Naast Global Revolution Church, die beweert dat er een Armaggedon aanstaande is tussen Christenen en Moslims, is ze namelijk ook betrokken bij de christelijke sekte The Call van Lou Engle, volgens welke het einde nabij is. Volgens het Southern Poverty Law Centre is Joel’s Army “prophesied to become an Armageddon-ready military force of young people with a divine mandate to physically impose Christian “dominion” on non-believers…” Een soort Amerikaanse Taliban dus.

Het aardige van deze hele affaire is dat Geller zich vorige week tegen Trento heeft gekeerd. Trento noemt Geller en Jay mensen die de zaak meer kwaad dan goed doen. Geller doet nu net alsof ze hem niet kent en beschuldigt hem en de advocaten voor Fathima ervan een verkeerde tactiek na te streven, namelijk door voor haar een Special Immigrant Juvenile Status af te dwingen, waarmee ze zich zelfstandig in de VS kan vestigen. Volgens Spencer was het beter de jury en rechter op het gevaar van de Islam te wijzen. Fathima is ondertussen 18 geworden en staat niet meer onder voogdij van de kinderbescherming.

Trento’s FSC kwam vorige week nog in het nieuws, nadat ze een bijeenkomst van Moslims en Christenen in een kerk in Florida hadden verstoord. Een Islamitische organisatie presenteerde “Who Speaks for Islam? What a Billion Muslims Really Think” en wilde een dialoog en discussie over de Islam tussen Christenen en Moslims. Volgens de organisator Abdul ‘Haq Muhammed wordt terrorisme niet door Islam of welke godsdienst dan ook gepropageerd, het zijn criminelen die middels godsdienst hun misdaden rechtvaardigen. Geweld en onderdrukking zijn niet gevolgen van godsdienst, maar van cultuur. Er zijn immers ook christelijke congregaties en niet-gelovigen die vrouwenonderdrukking en geweld tegen andersdenkenden goedkeuren en de daad bij het woord voegen.

Wilders en zijn mede-anti-Islamisten krijgen in de VS niet alleen veel steun vanuit de neoconservatieve en extreemrechtse hoek, maar ook van radicale christenfundamentalistische sectarische groepjes. Om te bewijzen dat kwaadaardige moslims de wereld willen overnemen zoeken ze medewerking van end-of-times bewegingen en groepen, die blijkbaar ook geen geweld schuwen om van Amerika een soort christelijk Iran te maken.

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 22 augustus 2010

Bronnen

Toespraak van Geert Wilders op de Free Speech Summit: “The take-over of Europe is part of the global fight of Islam for world domination”

Right Wing Watch: Florida Security Council

Richard Bartholomew’s Notes on Religion: Rifqa Madness; Fathima Rifqa Bary Custody Case Becomes Anti-Muslim Circus; Pastor Blake Lorenz: Former Church Board “Demonically Possessed”; Apocalyptic Pastor Claims to be Protecting ex-Muslim Teenage Runaway

Source Watch over de Free Speech Summit

Wikipedia over de Rifqa Bary controverse

One News Now: New strategy seeks Rifqa’s return

NewsWeek: The Christian Runaway

Loonwatch over Rifqa Bary en de Global Revolution Church van Lorenz en Lou Engle

Box Turtle Bulletin over Joel’s Call van Lou Engle

News Hounds. We watch FOX so you don’t have to: Obsession is more than a Perfume

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s