Wilders roept moslims op de Islam af te zweren


In het NRC Handelsblad van vandaag een opiniebijdrage van Geert Wilders onder de titel ‘Moslims, bevrijd uzelf en u kunt alles‘.

In de inleiding van zijn betoog en het begeleidende artikel staat dat Wilders is uitgenodigd door het (Amerikaanse) “discussieforum” muslimsdebate.com.

Over het forum is weinig bekend. Er worden geen namen genoemd en de contactinformatie beperkt zich tot een enkel emailadres. Uit de whois-bestanden is op te maken dat de domeinnaam is geregistreerd door een Amerikaanse Iraniër in Californië in 2008. De website richt zich op onderwerpen als democratie, religie, vrouwenrechten, Sharia wetgeving en het leven van moslimimmigranten in het Westen en wil een brug slaan tussen de volgens hen achtergestelde moslimwereld en de moderne (westerse) wereld.

De website bestaat uit een lange lijst met artikelen uit andere nieuwsbronnen of andere websites, wel met bronvermelding, maar zonder datum. Er is geen discussieforum, maar er is wel de mogelijkheid om commentaar te geven bij de artikelen en ruimte voor opiniestukken, maar is vrijwel geen commentaar te vinden bij de geplaatste artikelen. Er bestaat twee Facebook-pagina’s onder dezelfde noemer, met resp 1080 en 4 abonnee’s maar ook daar is geen enkele discussie of debat terug te vinden. De laatste bijdrage dateert van 2009.

Wilders begint zijn betoog zoals hij vaker doet met de mededeling dat hij geen moslims haat. Hij vertelt hoe hij als teenager met een vriend, “bijna geen cent op zak” en rugzak van Israël naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh reisde en daar onder de indruk was van de gastvrijheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid van de lokale bevolking. Wilders is ook bijgebleven hoe bang de mensen waren toen de “Islamitische tiran” Mubarak op bezoek kwam, wat volgens hem dezelfde angst was als die voor de terreur van Mohammed in de achtste eeuw, wat hij in de Koran had gelezen.

Hij refereert zoals gewoonlijk aan Winston Churchill, die oorlogscorrespondent in Pakistan was aan het einde van de negentiende eeuw, en noemt ook Aldous Huxley die in de jaren “20 van de vorige eeuw in Noord-Afrika woonde. Wilders herhaalt zijn stelling dat volgens hem Mohammed een “een massamoordenaar, een tiran en een pedofiel” was. Hij noemt de brand in de meisjesschool in Mekka in 2002, waar vluchtende meisjes werden teruggejaagd door de Muwadeen, als het bewijs dat de Islam geen liefde kent.

Hij noemt zichzelf een agnost, maar zegt zich verbonden te voelen met christenen en joden die “menen dat God de mens naar Zijn beeld heeft geschapen.” Maar niet met moslims want die leven in de onvrijheid van de Islam. “Het doel van de islam is de totale onderwerping van onszelf en anderen aan de onkenbare Allah, die wij moeten dienen door middel van totale gehoorzaamheid aan Mohammed als leider van de islamitische staat (soera 3:31, 4:80, 24:62, 48:10, 57:28).” In geen van de door Wilders genoemde soera’s wordt gesproken over Mohammed als leider van de islamitische staat.

Wilders besluit zijn betoog met de oproep de Islam af te werpen. “Als Nederlands, Europees en westers politicus geldt mijn eerste verantwoordelijkheid het Nederlandse volk, de Europeanen en het Westen. Maar omdat wij er allemaal bij gebaat zullen zijn als de moslims worden bevrijd van de islam, steun ik van harte de moslims die van vrijheid houden. Mijn boodschap aan hen is duidelijk: fatalisme is geen optie; ‘insjallah’ is een vloek; onderwerping is een schande. Bevrijd uzelf. Het is aan u.”

Is dit nieuws? Voor het NRC Handelsblad wel, want het is geschreven voor het discussieforum voor moslims. De toon van zijn bijdrage is opvallend mild. Hij gebruikt niet de termen “fascistisch” of “achterlijk” zoals in zijn eerdere pleidooien. Waarom neemt Wilders wel de moeite een bijdrage te geven in een discussie met (Amerikaanse) moslims, maar weigert hij in gesprek of debat te gaan met Nederlandse moslims?

Update 20 juli 2010, 7.00 uur. Het artikel is ondertussen geplaatst op muslimsdebate.com. De tekst wijst enigszins af van de bijdrage in het NRC Handelsblad. Zo beschrijft Wilders dat hij zelf straatarm Caïro bezocht, daar een glas water had gekocht en vervolgens diarree kreeg. “There I lay for several days, a heap of misery in a crowded, stinking room, with ten other guys. Once Egypt had been the most advanced civilization on earth. Why had it not progressed along with the rest of the world?” Blijkbaar is voor Wilders armoede of een zelfgekozen avontuur van een tiener of een teken van zelfgekozen onderontwikkeling. Het komt blijkbaar niet in hem op dat hij als hij meer geld op zak gehad had niet dit vreselijke lot had moeten doorstaan. Het is overigens niet mogelijk commentaar te leveren op zijn artikel.

Voor mij biedt dit opiniestuk geen nieuws, maar is het zoveelste voorbeeld hoe de Nederlandse pers en media onder het mom van Wilders’ goede bedoelingen hem dagelijks een gratis platform bieden voor zijn politieke strijd tegen de Islam. De strekking van zijn artikelen en monologen is altijd hetzelfde, de Islam is volgens hem geen godsdienst, maar een politiek systeem en een ideologiedie uit is op wereldoverheersing. Het is ook het zoveelste bewijs dat een Nederlands parlementariër van een rechtspopulistische ondemocratische stichting denkt dat hij de naar schatting 1,2 tot 1,5 miljard moslims kan bekeren en hen kan overhalen om de Islam te verwerpen en in vrijheid te leven.

Hoe kun je een politicus serieus nemen in een bijdrage aan een forum voor (Amerikaanse) moslims waar democratie een van de belangrijkste onderwerpen is, terwijl Wilders’ eigen PVV zich nog niet aan het democratische model durft te wagen? Volgens Wilders is Allah in de Islam de wet. In de PVV is alleen Wilders’ wil wet.

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 19 juli 2010

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s