Wilders ziet in Obama een bedreiging


Eerder deze week verscheen in Vrij Nederland het artikel Wilders tegen Obama van Freke Vuijst over de uitgave van het boek The Post-American Presidency; The Obama Administration’s War on America van Pamela Geller, in samenwerking met Robert Spencer. In het boek dat wordt gevierd in ultrarechtse en neoconservatieve kringen is een voorwoord opgenomen van oud-VN ambassadeur John Bolton, en op de achterflap een aanbevelingstekst van Geert Wilders.

Hierin schrijft Wilders “This book is a chilling analysis of how the policy of President Barack Obama is chipping away at the very foundation of America’s leading role in the world. It exposes his philosophy of near universal ‘moral equivalency’: a philosophy that is a dead ringer for the cultural relativism that has been poisoning Europe for the past decades. America is the last man standing and it is vital that the people of Europe adopt the attitude of proud American citizens and learn that it is not shameful to be proud of one’s heritage. This book is incredibly fascinating and at the same time holds a deeply disturbing message we should all take to heart.”

Volgens critici is het boek niet veel meer dan een verzameling knip-en-plak-werk van twee andere boeken, The Manchurian President: Barack Obama’s Ties to Communists, Socialists and Other Anti-American Extremists van Aaron Klein en Culture of Corruption: Obama and His Team of Tax Cheats, Crooks, and Cronies van Michelle Malkin. Beide auteurs zijn net als Pamela Geller en Robert Spencer die-hard neoconservatieven uit de extreemrechtse hoek van de Republikeinse partij. Malkin was een van de journalisten achter de smeercampagne tegen Obama tijdens de presidentsverkiezingen en een groot fan van Sarah Palin.

Pamela Geller is een in Amerika bekende gedreven ultraconservatieve blogger, die dagelijks haar diepe haat presenteert tegen moslims en Barack Obama op haar weblog Atlas Shrugs. Zij noemt de president van de VS consequent Barack Hussein Obama en beweert stelselmatig dat hij een moslim, een marxist en al helemaal geen Amerikaan is. In 2008 haalde ze het nieuws door te beweren, dat hij een zoon was van Malcolm X. Ondanks dat alle feiten haar tegenspreken komt ze elke keer weer op de proppen met ‘nieuwe bewijzen’, dat Obama eigenlijk een Keniaan is, zijn geboortebewijs vervalst is, dat zijn vader en grootvader radicale moslims zijn en hij vanaf jonge leeftijd werd omringd door ‘communisten’ zoals Bill Ayers.

Op de website van Geller staan talloze eerbetuigingen, foto’s en filmpjes van haar ontmoetingen met Wilders die zij “the greatest man on earth” en “the next prime minister” van Nederland noemt. Geller wordt net als Spencer regelmatig aangekondigd als spreekster op bijeenkomsten van extreemrechtse organisaties, zoals het racistische Vlaams Belang van De Winter en Pro Köln, opvolger van de neonazistische organisatie Deutsche Liga für Volk und Heimat. Geller en Spencer zijn ook vol lof over de English Defence League (EDL), een organisatie van dronken voetbalhooligans met het woord ‘hate’ op hun knokkels getatoeëerd en racisten die maandelijks optochten tegen Islam ergens in Engeland houden. EDL organiseerde tijdens het bezoek van Wilders in april een ‘Victory Tour’, een demonstratie voor Wilders, een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de Islam. Al deze organisaties net als Geller, Spencer en Wilders, noemen zich vrijheidsstrijders. En in al deze organisaties zijn individuen te vinden met bruine sympathieën, blijkbaar geen probleem als het gaat om de zogenaamde strijd voor de vrijheid en tegen de Islam.

Geller is ook een enorme fan van Wafa Sultan, die een van Wilders getuigen is in zijn proces wat in oktober wordt hervat. Wafa Sultan is een illegale vluchteling uit Syrië, die beweert dat Syrië een fundamentalistische moslimstaat is waar de sharia wordt toegepast. Ze wordt gepresenteerd als een slachtoffer van radicale moslims, die haar professor voor haar ogen dood zouden hebben geschoten, iets wat door geen enkel feit of getuige kan worden onderbouwd. Ze wordt regelmatig uitgenodigd om haar haat tegen de Islam te ventileren op bijeenkomsten van neoconservatieven en christenfundamentalistische organisaties. Sultan stelt voor om de Islam met kernbommen uit te roeien en beëindigt haar toespraken met “God bless America”, ondanks dat ze zichzelf als atheïst presenteert.

Robert Spencer is co-auteur van Gellers’ boek en is de directeur van Jihad Watch. Critici van Spencer worden consequent beschuldigd van antisemitisme, het onderdrukken van vrouwen en het samenzweren met moslimterroristen. Bovendien wordt van critici ook beweerd als zouden zij tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, iets wat Wilders ook regelmatig van zijn critici beweert. Een van Spencer’s bondgenoten is Srjda (Serge) Trifkovic, die het weblog Gates of Vienna onderhoudt. Daarin wordt opgeroepen de moslimimmigratie te stoppen en van Europa weer een zuiver blank gebied te maken. Trifkovic een van de voormalige leiders van de Bosnische Serviërs die betrokken waren bij de moordpartijen op Bosnische moslims. Volgens Trifkovic is er nooit sprake geweest van een etnische zuivering en zijn Mladic en Kardazicz onschuldig. Spencer zit in het bestuur van American Council for Kosovo, een Servische lobbygroep die het werk van Trifkovic promoot en in de onafhankelijkheid van Kosovo het bewijs van Islamisering zien.

Enig onderzoek brengt opmerkelijke uitspraken van Pamela Geller aan het licht. “Obama is a third worlder and a coward. He will do nothing but beat up on our friends to appease his Islamic overlords. All this is going down while Obama plays footsie at his nuclear nonsense campfire — sucking up to Iran’s enablers while beating up our allies.”

Geller moet ook niets hebben van niet-conservatieve joodse Amerikanen. Over Abraham Foxman, directeur van de Anti-Defamation League, een in Amerika gevestigde internationale organisatie tegen antisemitisme, schreef zij: “The liberal Jew worships at the church of human secularism. These lost souls are married to their liberal dogma. Which Jews support deleterious characters like Foxman? Which Jews give blood money to these self-hating wretches?”.

Geller beschuldigt Obama regelmatig van een anti-israël beleid, terwijl zijn beleid inzake de bouw van illegale nederzettingen in bezet gebied identiek is aan dat van zijn voorgangers. “Jews Refuse to Get on Obama’s Trains.” Ook beweert ze dat Obama Palestijnen en moslims oproept tot gewapend verzet tegen Israël: “Obama wants jihad to win. That’s what he is doing.” Geller gaat nog verder en noemt Obama regelmatig een antisemiet: “It’s as if the floodgates of hell have been thrown open. The moratorium on the holocaust is officially over and all the savages are free to incite, hate and destroy. Clearly those “Kick a Jew” days discussed here and here in schools are part of this growing evil. Evil unleashed with an anti-semite in the White House. ”

Geller noemt de Democraten “National Socialists” en beweert dat zij die in de Senaat voor de Health Care Reform hadden gestemd  het Amerikaanse volk willen verkrachten (“to rape the American people.”). Ze gebruikt de vergelijking met nazi’s wel vaker. Toen een medewerker van het Witte Huis een reprimande kreeg nadat hij zonder toestemming op Fox News was verschenen: “Obama Goes Full On Nazi.”

Ondanks al deze valse beschuldigingen, leugens, verdachtmakingen en uitingen van haat richting Obama is Wilders vol lof over Geller en haar nieuwe boek. Zoals Vuijst in VN terecht vraagt: “Komt Wilders’ oordeel over het bevriende staatshoofd ter sprake in het overleg met CDA en VVD?”

Gelukkig zijn er nog media die wel kritische vragen over  Wilders escapades durven te stellen. Verreweg de meeste media maken alleen maar reclame voor hem en zijn blijkbaar bang om überhaupt vragen te stellen bij zijn intenties en associaties. Feiten zijn blijkbaar tegenwoordig taboe.

Links:

Pamela Gellers’ citaten op Media Matters

Meer over Geller, Spencer en Sultan op Loonwatch

The Anti Fascist Encyclopedia

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 3 augustus 2010

 

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s