PVV, rechtse media en hun extreemrechtse bronnen


De PVV stelde gisteren kamervragen “over de bouw van twee moskeeën voor illegalen in Athene onder andere gefinancierd door Nederlandse belastingbetalers.” Kort daarop kopten de Telegraaf en Elsevier met berichten van eenzelfde strekking. Ook het Algemeen Dagblad en uiteindelijk het extreemrechtse weblog hetvrijevolk sloten zich aan in het verspreiden van het bericht dat Nederlands belastinggeld zou worden gebruikt voor de bouw van moskeeën voor illegalen in Athene. 1)

In werkelijkheid is de 15 miljoen euro al sinds 2006 gereserveerd door het Griekse Ministerie voor Onderwijs, lang voordat het EU-noodfonds werd ingesteld. De plannen voor de moskeeën bestaan al sinds 1996 en worden gesteund door de Grieks-Orthodoxe kerk. Ook worden de moskeeën niet gebouwd voor illegalen, zoals de PVV beweert, maar mogen ook ‘illegalen’ (bedoeld worden daklozen) de moskeeën betreden, volgens Naim Elghandour, voorzitter van de Vereniging van Moslims in Griekenland. Al in de nazomer van dit jaar wordt er in de Griekse media gesproken over het project en de weerstand vanuit ultranationalistische en extreemrechtse bewegingen die dezelfde ‘argumenten’ hanteren als Wilders’ PVV. 2)

Aanleiding voor de kamervragen was een publicatie van Kopp Online, onderdeel van Kopp VerlagInformationen, die Ihnen die Augen öffnen‘. Deze uitgever is gespecialiseerd in literatuur over esoterie, samenzweringstheorieën en pseudowetenschappen, met opmerkelijke ‘vakgebieden’ als UFO-theorieën, ‘Nieuwe Germaanse Geneeskunde’, de communistische achtergrond van de milieubeweging en de islamisering van het westen. Kopp Verlag werkt nauw samen met Grabert Verlag, een van de grootste uitgevers van extreemrechtse literatuur met auteurs die de holocaust en Auschwitz een leugen noemen en beweren dat de Kristallnacht door de joden zelf begonnen is en talloze boeken vol historisch revisionisme.

De auteur van het artikel van Kopp Online 3) waaraan de PVV refereert is Udo Ulfkotte die verschillende boeken heeft geschreven over de Islam en de ‘linkse leugen’ en waarin wordt geschetst dat Arabische terroristen van Duitsland een Islamitische staat willen maken. In 2006 richtte Ulfkotte Pax Europa op, een vereniging die naar eigen zeggen opkomt voor de ‘christelijk-joodse traditie’ van de Europese cultuur en zich verzet tegen de ‘Islamisering’. In 2007 wilden Pax Europa samen met de Deense Stop Islamiseringen af Danmark, nu Stop islamisation of Europe, en de Britse organisatie No sharia here in Brussel een demonstratie organiseren tegen de ‘Islamisering van Europa’, maar deze werd verboden. Daarop werd een rechtszaak aangespannen door de advocaat Hugo Coveliers op voordracht van Philip Dewinter van het Vlaams Belang, maar zonder succes.

Net als Wilders liegt en overdrijft Ulfkotte graag als het erom gaat een zo negatief mogelijk beeld van moslims te creëren. Zo beweert hij dat moslims op vrijdag bij slagers op varkensvlees spugen en dat British Airways het kruis uit hun logo heeft gehaald onder druk van de Islam. Zijn critici beschuldigen hem van het verspreiden van islamofobie en haat tegen moslims. Een van de meest geruchtmakende romans van Ulfkotte is ‘Gencode J‘, waarin door de Mossad genetisch gemanipuleerde pestvirussen in de Londonse Underground en op het vliegveld Heathrow worden uitgezet, een aanslag op de Rotskoepel in Jeruzalem wordt gepleegd en hiervoor Osama Bin Laden verdacht wordt gemaakt, waarop de derde wereldoorlog uitbreekt. Gefundenes Fressen voor mensen die werkelijkheid en fictie niet uit elkaar kunnen houden.

Het is deze ‘Dr. Seltsam‘ (Dr. Eigenaardig) waarop de PVV en de rechtse media in Nederland zich beroepen in hun strijd tegen de Islam en het voeden van hun hetze tegen moslims. In plaats van gedegen journalistiek wordt een bericht gecreëerd met allerlei valse beschuldigingen en aantijgingen die slechts tot doel hebben het ‘verharmlosen‘ van extreemrechts en het kweken van haat tegen moslims en immigranten. In Nederland is er nu een rechtse minderheidsregering die zogenaamd wordt gedoogd door de PVV, maar in werkelijkheid gedogen het CDA en de VVD de extreemrechtse PVV, die aantoonbare banden heeft met dubieuze extreemrechtse organisaties en uitgevers in Europa.

Noten

1) Kamervragen PVV over Nederlands belastinggeld voor moskeeën voor illegalen in Griekenland door Bontes, van Klaveren en Wilders, 28 december 2010

2) Me Allah and You … Bureaucracy in Greeks Rethink, 21 augustus 2010

3) Udo Ulfkotte: Schöne Bescherung? EU-Rettungsschirm finanziert Moscheebau in Athen in Kopp Online, 27 december 2010

4) Jörg Lau: ‘Na, wer hat sich diese Revolverpistole nach dem Muster der Weisen von Zion wohl ausgedacht?‘ in Die Zeit Online, 7 september 2007

Dit artikel verscheen eerder op het vkblog, 30 december 2010

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op PVV, rechtse media en hun extreemrechtse bronnen

  1. Pingback: Tweets that mention PVV, rechtse media en hun extreemrechtse bronnen | wltrrr -- Topsy.com

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s