FoxNews ziet in opstand gevaar voor VS, maar weet niet waar Egypte ligt


Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 30 januari 2011

Rots in de branding tegen links, de Amerikaanse TV-zender Fox News, informeert haar publiek graag de geopolitieke werkelijkheid. In de berichtgeving over de opstand in Egypte presenteert Fox News politici en journalisten, die hun angst uitspraken dat Egypte weldra zal vallen onder het radicale Islamisme en de opstand de belangen van de VS schaadt. Zo berichtte Fox News gisteren dat gewapende bende militante moslims uit de gevangenis bevrijdden. In werkelijkheid is het de politie zelf, die zich met geweldsuitingen en plunderingen bezig houdt, zodat de corrupte en door de VS gesteunde regering van Mubarak kan zeggen dat alle moslimfundamentalisten crimineel en gevaarlijk zijn en men hem moet steunen in de strijd voor de vrijheid. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Fox News gebruikte in 2009 aan het einde van de regeringsperiode onder Bush onderstaande illustratie om het publiek te informeren over de werkelijkheid in het Midden-Oosten. Het kanaal is de meest bekeken TV-zender in de VS en razend populair bij de de Republikeinen en andere conservatieven, die iedere vorm van democratie en maatschappijkritiek zien als aanval op Amerika. Onze nationale volksheld Wilders was een aantal keren te gast bij Fox News, maar na ampel beraad zag men ervan af om Wilders nog verder een platform te bieden om zijn anti-Islam propaganda te verkondigen. Hij was dus zelfs voor Fox News veel te rechts en een haatzaaiende rechtsextremist.

Het Midden-Oosten volgens Fox News

Het Midden-Oosten volgens Fox News

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s