Islamofoob Hans Jansen vergelijkt opstand in Egypte met de opkomst van de PVV


Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 30 januari 2011

Arabist Hans Jansen schreef afgelopen zaterdag een warrig stukje op hoeiboei, waarin hij de volksopstand tegen het dictatoriale en door de VS gesteunde regime van Moebarak in Egypte vergelijkt met de strijd van de PVV tegen de elite en het onrecht. Het enige verschil is volgens Jansen dat het er in Egypte heftiger aan toe gaat, maar volgens hem was Beatrix net zo bang bij het aantreden van de rechtse minderheidsregering als Moebarak nu is bij de aanblik van de onrusten in de straten van Cairo.

Volgens Jansen werden in Egypte jarenlang radicale moslims door de autoriteit en staatsmedia achterlijk genoemd en gebeurt hetzelfde in Nederland richting de PVV door de ambtenarij en staatsmedia. Dat de PVV en Jansen zelf al jarenlang moslims achterlijk noemen vermeldt hij natuurlijk niet. Hij beweert ook dat het westen in de Islamitische en Arabische wereld wordt gehaat; haat die volgens hem grotendeels afgunst is vanwege de verworvenheden van het westen. Hij ziet blijkbaar niet, of wil het niet zien, dat Moebarak net als andere de despoten in het Midden-Oosten door de VS en de westerse mogendheden gefinancierd en militair gesteund worden. De corruptie en het machtsmisbruik is wat de mensen haten, niet dat er in westen meer McDonalds drive-in’s zijn.

Jansen hoopt dat Wilders de volgende ministerpresident wordt, als “tenminste Peter Breedveld van de VU hem niet voortijdig doodschiet”. Alhoewel Jansen beweert dat een islamitische dictatuur i.s.m. het leger onwaarschijnlijk is, probeert hij zijn lezers wijs te maken dat de Islamitische wereld zal blijven zoals nu, of nog erger, en eindigt hij zijn onzinnige betoog met de mededeling dat ‘multiculti’s’ bang moeten zijn voor wat er nu in Egypte gebeurt.

Het is niet voor niets dat helemaal niemand in de wetenschappelijke wereld Hans Jansen nog serieus neemt en hij nog slechts gezien kan worden als het schildknaapje van de volksmenner Wilders. En natuurlijk een expert voor dat deel van het volk dat hoopt dat Wilders straks alleen aan de macht is. In Egypte komt het volk in opstand tegen de dictatuur. In Nederland kiest een deel van de bevolking vrijwillig voor een ondemocratische eenmanspartij waar niemand behalve Wilders iets te zeggen heeft. Het is zal niet de eerste keer zijn dat de democratie zichzelf buitenspel zet door te kiezen voor een ondemocratische regering.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s