Wilders’ ‘Totaler Krieg’


Maandag 7 februari 2011 was de eerste dag van de heropende strafzaak tegen Geert Wilders. In de eerste ronde vorig jaar beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Nu niet meer: ‘Door heel Europa, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vechten de multiculturalistische elites [bedoeld wordt ‘links’] een totale oorlog uit tegen hun bevolkingen.’ Dus als u het nog niet wist, volgens Wilders bevinden we ons in een staat van oorlog door ‘linkse elites’ tegen de eigen bevolking. En iedereen die het niet zo ziet is onnozel, zwak, laf, dom, een landverrader, een collaborateur die samenwerkt met ‘de vijand’.

Het door Wilders gehanteerde begrip ‘totale oorlog’ doet meteen denken de Sportpalastrede van Joseph Goebbels in 1943. Die sprak ook van een totale oorlog waarvoor alle middelen gerechtvaardigd waren en waaraan de hele (Duitse) maatschappij mee moest doen. Voor Goebbels, Hitler en hun aanhangers was het een oorlog tegen links, tegen de Verjudung van de samenleving, tegen de oprukkende Slavische horden (migranten, vreemdelingen uit het Oosten) en tegen het complot van links en de Joden om de Duitse natie en het Duitse volk kapot te maken. ‘Laten wij ons bevrijden’.

Zo ook Wilders, want volgens hem wordt de oorlog tegen de eigen bevolking gevoerd ‘met als inzet de voortzetting van de massa-immigratie en de islamisering, uiteindelijk resulterend in een islamitisch Europa – een Europa zonder vrijheid: Eurabië.’ Ook de nazi’s wisten aanvankelijk met succes hun bevolking bang te maken met het sprookje dat links en de joden erop uit waren Europa te knechten. Totdat het geld op was, miljoenen mensen waren vermoord en Europa in puin lag. Gezien de populariteit van Wilders heeft een deel van het electoraat er geen problemen mee dat we dat nog eens dunnetjes overdoen. Alles voor de ‘vrijheid’.

Eurabië is het eigentijdse doemscenario van extreemrechts, waarin Arabieren en moslims door een vermeend akkoord met de EU binnen enkele jaren iedereen zal worden gedwongen om moslim te worden, in ruil voor olie. Dit samenzweringsconcept is grotendeels gebaseerd op Samuel Huntington’s populaire boek ‘Clash of Civilizations’, waarin gesproken wordt over een botsing van beschavingen en werd verfijnd door Bat Ye’Or, die het begrip ‘Eurabië’ voor het eerst gebruikte. Huntington had zelf alweer afstand genomen van zijn eigen theorie. maar voor opportunisten als Wilders, De Winter, Pamela Geller en Robert Spencer is het gefundenes Fressen. Graag bedient men zich van spookverhalen, want met angst voor het onbekende kun je veel geld te verdienen en veel politieke macht verwerven, vooral in tijden van economische teruggang en onzekerheid over de toekomst.

En net als de nazi’s voelt Wilders zich bedreigd, want ‘vrijheidslievende burgers die kritiek hebben op de islam worden bedreigd, vervolgd en gecriminaliseerd’. Ook de nazi’s gebruikten dat argument om het volk op te stoken tegen de Joden en links, want het was de strijd om de vrijheid van het Duitse volk om zich te verzetten tegen alles en iedereen die zich weigerde aan te passen aan de doctrine van de nazi’s en ze vervolgens uit te schakelen, te vernietigen en uit te roeien. Iedereen die zich weigerde te conformeren werd vervolgd en iedereen die het waagde kritiek uit te oefenen werd via de media kapotgemaakt.

Wilders’ retoriek is niet bedoeld om een betere samenleving mogelijk te maken, maar om het volk op te ruien en de natie te zuiveren van alles wat zich zogenaamd tegen het volk keert. Wanneer gaan de GGD en het RIAGG ingrijpen om een einde te maken aan de krankzinnige avonturen van de waanzinnige volksmenner Wilders, die steeds meer een bedreiging vormt voor de vrede en veiligheid van alle Nederlanders? Het proces tegen Wilders is geen proces maar niets dan een ordinaire propagandacampagne voor het acceptabel maken van een verderfelijke ideologie, waarvan we hoopten dat het nooit meer zou terugkeren.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 8 febuari 2011

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s