Machiel de Graaf lijsttrekker Eerste Kamer


De grote leider en volksheld Wilders was verheugd dat hij vandaag bekend mocht maken wie de aanvoerder mocht zijn van de Eerste Kamerfractie. Het volgens Wilders grote politieke talent “waar Nederland in de toekomst nog veel van zal horen” Machiel de Graaf (41) gaat de lijst aanvoeren.

Links in de oppositie houden en de strijd tegen de Islam zijn voor hen het allerbelangrijkste, want “dat is wat de meerderheid in Nederland wil”, aldus Wilders, die volgens De Graaf lijstduwer blijft.

De Graaf nam vorig jaar de leiding over van de PVV-fractie in de gemeenteraad in Den Haag, nadat Fritsma was opgestapt, omdat deze de combinatie van raadslid en kamerlid te zwaar vond. Voor De Graaf is dat echter geen probleem. Hij zal ook na 2 maart in de gemeenteraad blijven. De Graaf werkt overigens ook nog als medewerker voor de Tweede Kamerfractie van de PVV. Hij stond op plaats 2 van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Graaf komt uit Scheveningen, telg uit een vissersfamilie, werkte als fysiotherapeut, op de marketingafdeling bij een farmaceutisch bedrijf en noemt zichzelf tegenwoordig ondernemer en coach.

De Graaf kwam vorig jaar in het nieuws nadat hij van alle culturele instellingen in Den Haag de jaarrekeningen opeiste, in het kader van bezuinigingen op cultuur. Nu is het zo dat meerjarig gesubsidieerde instellingen sowieso al een jaarrekening moeten overleggen en die dus al in het bezit zijn van de gemeente Den Haag. Ontvangers van eenmalige en incidentele subsidies zijn niet hiertoe verplicht. Maar dat wist onze Machiel natuurlijk niet. Hij ging voor de persoonlijke aanpak.

De Graaf speelde zich eerder ook in de kijker met het heuglijke nieuws dat hij het politieke talent Daniëlle de Winter (23) de PVV had binnengehaald. De Winter is de nummer 2 van de Haagse PVV-fractie. Hij had haar ontdekt in het rookhok* van incassobureau Intrum Justitia. Zij werkte daar in de zomer van 2009 als telemarketeer en hij was er interim-manager. De Winter werkte in 2005 als klantenlokker in Cool Down @ Crocs, een bar in het Spaanse feestdorp Salou.

* Het oorspronkelijke artikel stond op intermediair maar is daar intussen verwijderd.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 11 febuari 2011

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Machiel de Graaf lijsttrekker Eerste Kamer

  1. boudewijn lutgerink zegt:

    In de westerse maatschappij zijn er nog steeds nonnen die ook een hoofddoek dragen, als onderwerping aan God. Wat ik me nu afvraag is of de PVV zo consequent durft te zijn om ook dat verplicht af te schaffen. Per saldo is het uitgangspunt hetzelfde als bijde Islam en de hoofddoekjes die de Moslimas dragen. Graag een reactie.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s