Wethouder Eerdmans krijgt twee ‘animal cops’


Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 9 febuari 2011

Capelle a/d IJssel krijgt binnenkort twee bijzondere opsporingsambtenaren, BOA’s, die als dierentoezichthouder gaan optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren. Dat meldt vandaag wethouder dierenwelzijn Joost Eerdmans in BN/De Stem. Het gaat om een proef van een jaar, waarvoor staatssecretaris Bleker midden februari een convenant zal overhandigen voor de eenjarige proef. Voor zover Eerdmans weet, behoren zijn twee opsporingsambtenaren niet tot het PVV-initiatief in de kabinetsplannen, aldus BN/De Stem. Dion Graus hebben we nog niet hierover gehoord. Die beklaagde zich wel vandaag bij dezelfde krant vanwege de door hen gehanteerde uitdrukking ‘caviapolitie’.

Eerdmans begon zijn politieke carrière als projectmedewerker bij het CDA en werkte daarna enkele jaren bij het ministerie van Justitie. Vervolgens werd hij secretaris van burgemeester Opstelten in Rotterdam en zocht hij in 2002 toenadering tot Pim Fortuyn, waarna hij kamerlid werd voor de LPF. In 2006 werd hij uit de LPF gezet nadat hij met Marc Pastors een nieuwe partij, Eén NL, had opgericht, die echter geen succes werd. Vervolgens werkte hij als columnist voor GeenStijl en als manager voor Deloitte. Sinds 2009 is hij deeltijd-wethouder in Capelle a/d IJssel namens Leefbaar Capelle en presenteert hij sinds begin van dit jaar het programma Uitgesproken voor de Telegraafzender Wakker Nederland. Eerdmans flirtte eerder met Wilders, maar het kwam nog niet tot een samenwerking.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s