Politiechef Dijksman verdacht na aangifte PVV-stemmer


Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 11 febuari 2011

In Drente heeft een PVV-stemmer aangifte gedaan tegen de geschorste politiechef Gerda Dijksman van Zuidwest-Drenthe. Dijksman, 2004-2005 tweede-kamerlid voor de PvdA, kwam al een paar keer in het nieuws door opmerkingen over de PVV, een naar haar (en onze stellige) overtuiging fascistische club. In de nazomer vorig jaar twitterde ze “De politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische PVV”. Daarop antwoordde hoofdman Wilders dat “de socialistische districtschef op staande voet moet worden ontslagen”.

Men mag natuurlijk niet de PVV beledigen, vinden PVV-stemmers. Iedere vergelijking met iets wat niet deugt mag alleen door henzelf gemaakt worden en zij mogen moslims of immigranten natuurlijk wel beledigen. Een nog onbekende persoon heeft met succes aangifte gedaan, want de klacht is door het OM in behandeling genomen. Dijksman wordt nu verdacht van smaad en belediging, volgens de Telegraaf.

“Als PVV-stemmer en als tweede generatie oorlogsslachtoffer voel ik me door deze uitspraak ernstig beledigd”, zo staat in de aangifte. Het is niet helemaal duidelijk wat er hier met tweede generatie oorlogslachtoffer wordt bedoeld. Aangezien Wilders belediging in het kwadraat ten laste wordt gelegd wordt het nog spannend in juridisch Nederland. Er is dan blijkbaar ook wel ruimte om zich beledigd te voelen door de aanwezigheid van de fascistische PVV.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s