Het ongebreidelde racisme van Wilders


Geert Wilders heeft weer een dankbaar onderwerp gevonden om zijn hetze tegen de islam en moslims nieuw leven in te blazen. Vorige week, op 11 maart, werd in de illegale nederzetting Itamar nabij Nablus in de door Israël bezette West-Bank een joods gezin vermoord. De daders zijn niet bekend, maar de Israëlische autoriteit gaat ervan uit dat het Palestijnse terroristen waren.

Minstens twintig Palestijnen zijn inmiddels gearresteerd in het naburige Awarta. In de omgeving van Nablus is het al jaren onrustig en zijn er voortdurend gewelddadige conflicten tussen de kolonisten en Palestijnen.

Gruwelijke beelden van het vermoorde gezin, waaronder een baby van drie maanden en twee jonge kinderen gingen over het web en maakten, logisch, veel woede los. Overal braken relletjes uit en gingen woedende bewoners van de illegale nederzettingen de straat op en vernielden eigendommen van Palestijnen. 24 uur na de afschuwelijk moordpartij kondigde de regering van Netanyahu aan dat in reactie op de ‘terroristische aanslag’ er 100 nieuwe woningen gebouwd worden.

Vandaag, 13 maart, geeft Wilders commentaar via Twitter:

Wilders tweet 13 maart 2010

Uit niets is bekend of deze moorden islamitisch gemotiveerd waren, maar omdat er een kans bestaat dat de daders wellicht moslims zijn — die kans is groot als het Palestijnen zijn — ziet hij hierin het bewijs dat de Islam niet deugt. En Palestijnen deugen immers ook niet, want die zijn volgens hem naast moslim ook nog eens een verslagen volk en verdienen het om vernederd te worden.

Alhoewel ieder spoor van de daders ontbreekt weet Wilders dat de aanslag islamitisch was. Het gaat niet om bewijzen, het gaat hem om de waarheid. Zijn waarheid die diep racistisch gemotiveerd is, zo blijkt maar weer. Voor Wilders is iedere misdaad waarbij een moslim betrokken is het bewijs van Islamitisch fascisme. Dat maakt iedere moslim medeschuldig aan de misdaad van een willekeurige moslim.

Er worden vrijwel dagelijks kinderen en families op gruwelijke wijze vermoord, overal, ook in het ‘vrije’ westen. We horen Wilders echter nooit wanneer Palestijnen en hun kinderen worden vermoord. Als er een gezin in Nederland of elders wordt vermoord dan heet het een familiedrama. Als de daders moslims of immigranten waren dan is hun motief blijkbaar anders dan wanneer het om anderen zou gaan. Niet de moord is de misdaad maar het moslim-zijn. Net zoals vroeger de jood, communist, homoseksueel, of neger.

Je vraagt je af wat dan het motief van niet-moslims is, wanneer zij iemand vermoorden. In het paradijs van Wilders zijn alle moslims fascisten en alle fascisten eigenlijk goedbedoelende burgers zoals hij. In de strijd van gewone mensen voor vrijheid en recht en tegen onrecht in het Midden-Oosten ziet hij het bewijs van islamisering. Zijn subtiele racisme bestaat uit medelijden met slachtoffers van daders afkomstig uit door hem zo gehate bevolkingsgroepen. En omdat zijn politieke macht gebouwd is op zijn acteertalent als slachtoffer wordt zijn ongebreidelde racisme geen strobreed in de weg gelegd.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 13 maart 2011

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het ongebreidelde racisme van Wilders

 1. Dat is Wilderiaans fascisme met pretenties. Hij heeft de pretentie om de Palestijnen te mogen vermoorden, martelen, hun land af pikken, hen verdrijven en zij mogen niets terug doen.

 2. Maria Trepp zegt:

  Goed stuk al vind ik dat het niet veel toeveogd hem een racist te noemen.

  Ik heb zelf een blog geschreven over “De waarheid van Wilders”
  http://passagenproject.com/blog/2010/01/21/de-waarheid-van-wilders-nieuw-realisme/

 3. Huib zegt:

  Toen een politiecommissaris Wilders’ eenmanspartijtje ooit eens op twitter fascistisch noemde, moest ze worden ontslagen. Een virtuele minister noemt hier alle aanhangers van een wereldgodsdienst fascisten – en niemand vraagt om z’n ontslag!

 4. Piet de Vries zegt:

  Het was leuk de woede van Gekke Geert te zien over de benoeming van Burema.
  Wat evenwel beangstigend is is zijn hetze tegen de Nederlandse rechterlijke macht.
  Er stemt toch een tien procent van de Nederlanders op deze ophitser, nu niet alleen maar tegen Moslims.
  Hitler hechtte ook veel waarde aan ‘gesundes Volksempfinden’.
  Schacht, volgens zijn memoires, hield hem eens voor dat dat Empfinden niet eenduidig was in Duitsland, aan de hand van uiteenlopende opvattingen van sex voor het huwelijk.

  Wat betreft mw Trepp, als zij censuur toepast op commentaar heeft dat als gevolg dat ik haar geschriften niet meer lees.
  Kennelijk zijn er op vele plekken beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting, in ons vrije westen.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s