De Talibanisering van Nederland


Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 17 maart 2011

Gisteren werden er door René Derksen namens de PVV fractie in de provincie Utrecht vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders van Amersfoort. Een passagier van Connexxion had geklaagd over het spelen van Arabische muziek door een buschauffeur. De PVV was woedend, berichtten de media, en eist dat B&W Amersfoort alles onderneemt om te voorkomen dat passagiers ‘worden lastig gevallen’. Eigenlijk mag geen enkele buschauffeur muziek spelen, maar Arabische muziek, dat is een misdaad volgens de PVV.

Ongeveer tegelijkertijd deed de PVV-fractie in de gemeenteraad in Den Haag voorstellen om straten en pleinen te vernoemen naar ‘strijders tegen de Islamisering’ om ‘Den Haag mooier te maken’ en omdat zonder hen Den Haag nooit de ‘Zetel voor Recht en Vrede’ zou kunnen zijn geweest, volgens Machiel de Graaf. Hij noemde in een uitgebreid betoog nog een lijstje met christelijke strijders, die Europa hebben bevrijd van de moslims, Moren en Ottomanen, naar wie volgens de PVV vele straten en pleinen zouden moeten worden vernoemd. Schoonheid, in de optiek van de PVV, dat is een straatnaam die een strijder tegen de Islam eert, ook al heeft vrijwel niemand er ooit van gehoord.

Niet op het lijstje stonden overigens bekende strijders zoals de massamoordenaars Vlad Tepes (Dracula) en Godfried van Bouillon, dus of het Malieveld ook omgedoopt wordt in het Draculaplantsoen is niet bekend. Van Bouillon richtte een ware slachting aan onder de niet-christenen, moslims en joden, nadat hij Jeruzalem had ingenomen. Maar alles is toegestaan als het gaat om de strijd tegen de Islam. De Graaf noemde Ronald Reagan ook nog een held met een grote H vanwege zijn bijdrage aan de wereldvrede. Dat Reagan ook verantwoordelijk was voor de steun aan dictatoriale regimes in Latijns-Amerika die honderdduizenden mensen vermoordden of lieten verdwijnen noemde hij slechts een ‘smetje’, niets vergeleken met zijn bijdrage aan de wereldvrede. Voorman Wilders vergelijkt zichzelf graag en regelmatig met Reagan, dus Reagan kan net als Wilders alleen maar goeds betekenen. Maar dat terzijde.

Een paar dagen eerder twitterde Wilders over de moord op een joods gezin in de West-Bank, bezet door Israël, wat volgens hem het gevolg was van Islamitisch fascisme, terwijl er van de daders geen enkel spoor is en ook niet bekend is wie het waren. Hij deed er nog een schepje bovenop door een dag later een tweet te posten met daarin slechts een link naar de website van zijn grote vriendin en sponsor Pamela Geller. Die had namelijk alle foto’s van het bloedbad verzameld en onder elkaar geplakt in haar zoveelste poging te bewijzen dat alle 1,5 miljard moslims alleen maar kwade bedoelingen hebben. Voor Geller is de enige goede moslim een dode moslim. Er gaan ondertussen berichten rond, dat de moord mogelijk is gepleegd door een rancuneuze Thaise gastarbeider, die als huisknecht slecht behandeld en niet betaald werd door het gezin.

Ondertussen schuift de VVD aan door zich ook voor een verbod op het dragen van hoofddoekjes door ambtenaren in een publieke functie uit te spreken, althans bij monde van Jeanine Hennis, die prompt daarop een spreekverbod kreeg en niet aan het door haar aangevraagde kamerdebat mag deelnemen. Blijkbaar is een hoofddoekje nu het symbool van de discussie over scheiding tussen kerk en staat. Alles moet tegenwoordig gezien worden in het licht van politiek en religie. Maar dan ook alles, tenminste, als het zo uit komt. Een paar weken geleden werden in de gemeenteraad van Den Haag door klimaatdeskundige Richard de Mos vragen gesteld over het voeren van vogels door moslims wat voor overlast door meeuwen zou zorgen; een duidelijk geval van een Islamitisch complot, volgens De Mos.

Eerder hoorden we van Wilders dat de opstanden in het Midden-Oosten eigenlijk een poging waren om een islamitisch bewind te vestigen. Liever een door het westen gesteunde dictatuur dan een islamitische dictatuur. In de bergen van Afghanistan dicteert de Taliban wat wel en wat niet mag; zo is westerse muziek verboden en treden zij hard en gewelddadig op tegen iedereen die zich weigert te onderwerpen. In Nederland doet de PVV ondertussen verwoede pogingen anderen op te leggen wat wel en wat niet mag als onderdeel van hun strijd tegen de Islam. Het liefst zouden zij iedere verschijningsvorm van de islam, inclusief Arabische muziek, bij wet verbieden en iedere overtreding daarop hard aan willen pakken. Een soort Taliban in reverse.

Het enige verschil tussen de Taliban en de PVV is dat de eerste extremisten met geweld aan de macht gekomen zijn en de extremistische PVV langs democratische wijze hun vreemdelingenhaat en racisme uitbuiten en salonfähig maken. In hun blinde haat en ideologische achterlijkheid doen zij niets voor elkaar onder. Beide nemen een loopje met feiten, logica en geschiedenis en werden en worden gesteund door rijke Amerikanen die er alles voor over hebben om het communisme uit te roeien. De wereld staat intussen in brand, de onzekerheid over de toekomst neemt toe. In het Middenoosten worden dagelijks mensen die demonstreren voor recht en vrijheid onderdrukt en vermoord. In Japan voltrekt zich een ramp van een onvoorstelbare omvang. Maar dat is allemaal veel minder belangrijk dan de zorgen van een clubje racisten die zich druk maken om de muzikale voorkeur van een allochtone buschauffeur ergens in Nederland.

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De Talibanisering van Nederland

 1. Wat dacht je van een nieuwe pleknaam: Inhetwildersplassenplantsoen?

 2. Piet de Vries zegt:

  Er is natuurlijk een gigantisch verschil tussen de Taliban en de PVV.
  De Taliban verzetten zich tegen bezetting, dat wij hun cultuur niet bewonderen doet aan dat feit niets af.
  Zij hebben ook geen enkele bewondering voor wat bij ons voor cultuur doorgaat, en de aanval die wij nu op Libië hebben ingezet zal hen steunen in die houding.
  De smoes van humanitaire hulp zal hen niet aanspreken.
  De PVV is uitvloeisel, VPRO Tegenlicht maakte dat duidelijk, van de zionistische poging het Islamitische verzet voor te stellen als uitsluitend voortkomend uit Islamitische fundamentalisme.
  Dè zionistische angst is dat Moslims lang democratische weg zoveel invloed zullen krijgen in de VS, en vooral de EU, dat de steun aan Israel verdwijnt.

 3. Mijn neef Bopske speelde ook Arabische muziek. Op de braderie van Hoorn.Met een kist slangen op zijn rug en een Perzisch tapijt op zijn kop. Zie je nog maar weinig tegenwoordig

 4. Niels Roelen zegt:

  Geert Wilders en twee maten is blijkbaar een onderwerp waar gelukkig veel mensen zich druk over maken. Ik in ieder geval wel.

  Het is overigens geen Perzisch tapijt maar boter op zijn hoofd denk ik

  http://www.nielsroelen.nl/result_column.asp?Col_Id=388

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s