Al Qaida, SITE en dan nu een vrouwentijdschriftAl Shamikha

Cover van Al Shamikha, het nieuwe vrouwentijdschrift van Al Qaida

Enkele dagen geleden kwamen een aantal media, waaronder NRCNext en de Telegraaf, met het nieuws dat Al Qaida een elektronisch vrouwentijdschrift had uitgebracht, een soort Cosmopolitan of Marie Claire voor vrouwelijke terroristen of de vrouwen van terroristen. Al-Shamikha, ‘De Majestueuze Vrouw’, telt 31 pagina’s en staat naast de gebruikelijke verering van geweld boordevol verhalen, weetjes en tips door en voor vrouwen. Volgens de bronnen is het bericht afkomstig van het Al-Fajr Media Center, een online verdeler van Al Qaida propaganda wordt het blad uitgegeven door de Al Shamikha Media Foundation. Beide instellingen hebben vreemd genoeg geen eigen website. Alles wat we over hen weten is afkomstig van enkele anti-terrorisme ondernemingen en instellingen, zoals de NEFA Foundation, en websites zoals het extreemrechtse Islamfoben-blog Jawa Report. Terrorism sells.

Net als het glossy tijdschrift ‘Inspire‘, dat vorig jaar door Al Qaida werd uitgebracht werd het nieuws over het nieuwe vrouwentijdschrift gemeld door de SITE Intelligence Group. SITE is een commercieel Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in berichten en informatie over activiteiten en bedreigingen van moslimterroristen en houdt allerlei websites en publicaties in de gaten. Vrijwel alle video’s van moslimterroristen en ‘ontdekte’ websites van jihadi’s worden wereldkundig gemaakt door genoemde SITE Intelligence Group en de NEFA Foundation. De eerste uitgave van Inspire bleek al snel een hoax te zijn, of anders een parodie zoals The Atlantic meldde, gebouwd op een pdf-bestand van Ellen DeGeneres cupcake recepten. Desondanks blijft SITE komen met nieuwe edities, maar het nieuws halen ze er niet meer mee. Dus kom je weer met iets nieuws. Ook Nederlandse kranten komen regelmatig met berichten van en over terroristen die worden verspreid door SITE, maar wie of wat achter die berichten zit is nooit een thema.

De SITE Intelligence group is een onderneming gevestigd in Washington, opgezet door de Amerikaans-Israëlische Rita Katz en Josh Devon en voortgekomen uit een stichting, Search for International Terrorist Entities (SITE) Institute. Katz vluchtte als kind met haar moeder van Irak naar Israël en was in dienst bij het IDF voordat ze met haar man in 1997 naar de VS kwam. Katz en Devon werkten eerder bij het Investigative Project on Terrorism, een commercieel anti-terrorisme agentschap opgericht door Steve Emerson. Emerson werd in de VS bekend na de bomaanslag in 1995 in Oklahoma als de ‘expert’ die op de TV-zender CBS vertelde, dat volgens hem de aanslag het werk was geweest van Islamitische terroristen. Later bleek dat de Amerikaan Timothy Veigh de aanslag had uitgevoerd. Desondanks is Emerson sindsdien een veel gevraagd ‘expert’ op het gebied van moslimterrorisme en wat je nodig hebt om je ertegen te verdedigen. Hij is ook betrokken bij de instellingen die actie voeren voor Geert Wilders, zoals de Deense International Free Press Society.

Voor een paar duizend dollar kun je bij SITE een abonnement nemen en krijg je tientallen cd-s en dvd-s van al-Qaida en andere terroristische moslimorganisaties per jaar in de brievenbus. De hele collectie propagandamateriaal tot op heden is te koop voor ruim 7000 dollar. Sterker nog, het is de enige website ter wereld waar je zulke video’s kunt kopen. Volgens Domain Tools in maart 2008 stonden er de server waaronder de website van SITEIntelgroup stond in totaal 139 websites van Amerikaanse pro-Israël organisaties geregistreerd, waaronder groepen die zich actief bezighouden met zionistische en anti-Arabische propaganda, zoals MEMRI. Er is ook nooit wat te vinden over of laat staan op websites van jihadi’s. De enigen die ons vertellen dat zulke dingen bestaan zijn Amerikaanse organisaties en bedrijven die hun geld verdienen met het verspreiden van zulke berichten en islamofobie.

In 2004 kwam de BBC al met het verhaal over een online tijdschrift voor vrouwen met belangstelling voor terrorisme en schoonheidsbehandelingen. Al-Khansa werd indertijd wereldkundig gemaakt door de Italiaanse geheime dienst, SISDE, in de krant La Stampa en zou worden verspreid via websites van militante moslims. ‘Articles are written as if by women, but it is not clear if they actually are’, schreef de BBC indertijd. Buiten enkele beelden van de eerste uitgave heeft nooit iemand andere uitgaven van het tijdschrift gezien en hebben we er nooit meer wat van gehoord.

wltrrr is aan het sparen voor de complete videocollectie van SITE en hoopt dat Peter Siebelt hem eindelijk de aandacht zal geven die hij verdient!

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 21 maart 2011


Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Al Qaida, SITE en dan nu een vrouwentijdschrift

 1. assyke zegt:

  stel nou het was carnaval
  en stel nou dat rita katz zich had vermomd als bin laden…

  je was als socialistisch denkend of voelend persoon in de jaren vijftig
  niet veilig in de vs
  en vandaag zijn het moslims
  wie er morgen gehoaxt wordt…de chinees misschien
  of de koreaan

  de vs als Bedreiger van de Wereldvrede

 2. Aad Verbaast zegt:

  Al Qaida die een tijdschrift zou uitbrengen. Je moet er maar opkomen ;-)

  De klad zit er wel in trouwens:

  Crisis in internationaal terrorisme. Al-Qaida cancelt aanslag op Chicago omdat vliegticket te duur is. Echt waar. http://bit.ly/g1FhMR

  Zeker te weinig advertentieinkomsten uit hun ‘daily’.

 3. Pingback: Geheel verzorgd aangetekend verzet, incl. doodsbedreiging | KRAPUUL.NL

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s