Richard de Mos, de man met de leuke ideeën (4)


Hij blijft verrassen, de creative director van de PVV, tweede-kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos. De PvdA-fractie had namelijk spelers opgeroepen van winstpremies af te zien, omdat die de begroting van ADO en dus de gemeente onder druk zetten en zorgen voor een hoger tekort — onverantwoordelijk in tijden van bezuinigingen. Klinkt logisch zou je zeggen, maar volgens De Mos moet de gemeente Den Haag het maar regelen. In de afgelopen toen jaar heeft de gemeente al tientallen miljoenen in de voetbalclub gestoken.

Hij snapt niet waarom ADO spelers zouden moeten afzien van winstpremies na hun recente successen. Bij banken heet zoiets een bonus, die volgens de PVV met terugwerkende kracht met 100% moet worden belast. Maar bij de winstpremies voor ADO-voetballers ligt dat anders. “Loon naar werken”, noemt De Mos dat, het was zo afgesproken, kun je niet maken.

Eerder kwam hij met leuke plannen voor autoraces en schaatswedstrijden in Den Haag en het Malieveld als toernooiveld voor de WK Hockey 2014. Ook daarvoor is geen geld, maar De Mos wil dat de verantwoordelijke wethouder(s) er alles aan doen dat het toch gebeurt.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder op Krapuul, 5 april 2011

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s