PVV slachtoffert medewerker Sam van Rooy; volk juicht


Het volk is er klaar voor!

Gisteren was er weer eens ophef in Nederland over een uitspraak van een PVV medewerker. De Vlaming Sam van Rooy, sinds begin van dit jaar medewerker van de tweede-kamerfractie van de PVV, had een aantal vrouwen gekleed in niqaab gevolgd en dit op video vastgelegd begeleid van commentaar en op YouTube gepost. Onder de titel ‘Scheveningen anno 2011: kiemen van achterlijkheid’ begeleidde Van Rooy zijn filmpje met het volgende commentaar op Facebook: ‘Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?’ Niks aan de hand zou je zeggen, een normale opmerking van iemand die zich heeft bekeerd tot de ideologie van de PVV.

Kort daarop werd het filmpje* van YouTube verwijderd, zijn Facebook pagina gesloten en werd hij door de PVV op non-actief gesteld. Naast de bekende loftrompetterij en steunbetuigingen door de hardcore PVV-fans op Twitter en Facebook was er natuurlijk ook verontwaardiging, maar alom werd het gewaardeerd dat de PVV Van Rooy had geschorst. Hetgeen lichtelijk verbazend is, aangezien het PVV kader vrijwel dagelijks vergelijkbare uitspraken doet over moslims, verstopt achter de drogreden dat ze geen kritiek op de mensen maar op de ‘ideologie’ islam hebben. Ook van Rooy riep dit stelselmatig, maar nu is in alle openheid bekend dat hij niet zozeer een probleem heeft met de islam maar met moslims. Dat is natuurlijk al langer zo bij de PVV en hun stemmers, maar je mag het niet hardop zeggen in het land waar vrijheid vooral hard rijden en anderen mogen uitschelden betekent.

In een reactie meldt Van Rooy in de Elsevier: ‘Wat een onzin dat je mensen niet tuig mag noemen. Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.’ Waar haalt iemand het vandaan, zou je zeggen? Nou, dat is vrij simpel. Van Rooy staat namelijk ook op de loonlijst van de Amerikaan Daniel Pipes, een fervent Wilders supporter en oprichter van het Geert Wilders Defence Fund. Van Rooy verzorgt voor Pipes de Nederlandstalige bijdragen op diens persoonlijke website. Ook de Belgische homofoob en ultrakatholiek Paul Beliën, echtgenoot van Vlaams Belang parlementariër Sandra Coolen, werkt voor Geert Wilders èn staat op de loonlijst van Daniel Pipes als chef-redacteur van het islamofobenforum Islamist Watch. Islamist Watch is een project van het Middle East Forum, dat in de VS vooral bekend is vanwege Campus Watch, een project dat regelmatig ‘linkse’ (lees: anti-Israëlische en anti-Amerikaanse) medewerkers van universiteiten aan de schandpaal nagelt. Net zoals bij de PVV in Nederland is de strijd in de VS tegen de islam en moslims ook een strijd tegen alles wat links is.

Van Rooy werd bekend nadat hij als 11-jarige een boek had geschreven en was profwielrenner. Vorig jaar publiceerde hij een bloemlezing met zijn vader Wim van Rooy, die ooit links was en nu een voorman is in de strijd tegen de multiculturele samenleving, een soort Belgische Carel Brendel. De bloemlezing ‘De islam. Kritische essays over een politieke religie’ (Aspekt, ISBN 9789054877837) bestaat uit 32 bijdragen van ondermeer Brendel, ex-LPF voorman Mat Herben, Wilders mentor Frits Bolkenstein, haatcolmuniste Amanda Kluveld, PVV-kamerlid en CIDI-medewerker Wim Kortehoeven, hoogleraar sociale cohesie en basher van Wilders critici Ashian Ellian, PVV knuffelallochtoon Ehsan Jami en complotverzinster Bat Ye’Or. Een verzameling auteurs die elkaar regelmatig prijzen vanwege hun ‘kritiek’ op de islam. Onmisbaar leesvoer voor de echte islamofoob en Wilders aanhanger.

Tijd voor een godwin. Net als nu de PVV tegen de moslims voerden de nazi’s een onuitputtelijke haatcampagne tegen de joden (woestijnvolk, onhygiënisch, crimineel, achterlijk). en zagen een samenzwering van joden en links met als doel wereldoverheersing. Het staat letterlijk in de stukken van nazi’s net zoals het nu letterlijk in de stukken van de PVV staat. Exact dezelfde bewoording alleen is ‘het jodendom’ vervangen door ‘de islam’. De meest fantastische onzin werd erbij gehaald om te bewijzen dat joden en linkse mensen door en door slecht waren, tegen het vaderland en de vrijheid op het spel zetten. Zelfde verhaal nu over moslims bij de PVV. En net als toen wordt het nu allemaal normaal gevonden, met beroep op de vrijheid van meningsuiting. En net als toen helpt een christelijke partij (CDA) en een conservatieve partij (VVD) een op haat en intolerantie extreemrechtse antidemocratische beweging in het zadel. Het is al zo ver dat mensen het toejuichen dat een islamofoob door een islamofobe partij op non-actief wordt gesteld vanwege islamofobe uitlatingen. Eigen mensen slachtofferen om net te doen alsof ze het goed bedoelen. Het volk is net als toen blijkbaar dom genoeg om ze te geloven en klaar voor de dictatuur van een eenmanspartij, die wordt betaald door handvol Amerikanen die zichzelf verrijken aan het verspreiden van haat.

Nederland isoleert zichzelf, verliest handel, vertrouwen en aanzien in de wereld, zakt op de ranglijsten en is niet meer het land waar vrijheid, tolerantie, gematigdheid en redelijkheid hoog in het vaandel stonden en het land tot grote bloei brachten. De enige oorzaak is de acceptatie en populariteit van de PVV, partij voor de vrijheid van tuig voor wie een zandbak veel te beschaafd is.

* Redactie: klik hier voor het filmpje.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 17 juli 2011

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op PVV slachtoffert medewerker Sam van Rooy; volk juicht

  1. reinjohn zegt:

    Het is allemaal een kwestie van beschaving. Hoe ben je opgevoed? Wat voor ellende zit er in je genen? En wat voor invloed heeft de omgeving op jouw denken en handelen?
    De meeste rechtse mensen zijn hard, zakelijk en behoorlijk gewetenloos. Daarom zijn ze ook rechts. En angst is een slechte raadgever. Ik heb te doen met de volgers van Wilders. Zij weten niet beter. En dat terwijl het leven zo mooi kan zijn.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s