Kramp


Eergisteren, woensdag 19 september, sprak Martin Schulz, voorzitter van het Europese parlement zich uit tegen de verspreiding van ‘Innocence of Muslims‘. Eerder had hij het geweld, dat het gevolg was van berichtgeving over de film, afgekeurd. Op het NOS Journaal werd hiervan verslag gedaan, maar de afkeuring van het geweld werd niet genoemd of in beeld gebracht, zoals Joop.nl later wist te melden. Prompt sprongen rechtse media en politici op het onderwerp, want het bewijs was nu toch wel geleverd dat de sociaaldemocraat Schulz voor de Arabieren werkt, geweld goedkeurt en de vrijheid van meningsuiting wil verbieden. Schulz werd ooit door de populaire oplichter Berlusconi voor ‘kampbeul’ uitgemaakt. Via twitter en blogs zoals De Dagelijkse Standaard, werd gereageerd dat hij weg moest en door sommige sociale media gebruikers werd zelfs om zijn verminking of nog erger gevraagd.

Het extreemrechts anti-EU populisme werd weer van stal gehaald, de EU heet in die kringen EUSSR, en Schulz moest opstappen èn aftreden. Dat vond ook de PVV-fractie in het Europarlement onder aanvoering van Laurence Stassen. De Haags-Venlose aanvoerder Geert Wilders ging nog verder en stuurde een tweet: “Voorzitter Europees Parlement Schulz verklaart vrijheid van meningsuiting dood. Wat een lafaard (…)”. Dat wat Schulz had gezegd volgens het NOS Journaal was feitelijk maar de halve waarheid. Nergens gaf hij goedkeuring aan geweld, maar na het veelvuldig herhalen van dit bericht is nu het volksdeel dat zo nadrukkelijk behoefte heeft aan soevereiniteit ervan overtuigd, dat Schulz de vrijheid van meningsuiting wil afschaffen, geweld goedkeurt en voor de Arabieren werkt.

Een godsgeschenk voor het Nederlandse journaille, want het spektakel van de verkiezingen en de sportzomer zijn voorbij. De Telegraaf bracht het nieuws “Veel mensen hebben vol ongeloof en woede gereageerd op de woorden van voorzitter van het Europees Parlement” en volgens de NOS en Elsevier koos Schulz “de kant van de boze moslims.” De Volkskrant online, tegenwoordig een geliefd discussiepodium voor mensen met nogal rechtse sympathieën, bood vandaag ruimte aan een columnist, die vond dat het voor de Europarlementsvoorzitter geen pas gaf “om zo te bukken voor de verontwaardiging van een stel radicalen.” Als men zulke zaken roept is het begrijpelijk dat zoveel mensen in Nederland de mislukte softporno film zien als de verkondiging van het ware woord, dat met alle macht verdedigd dient te worden, aangemoedigd door hen die beweren dat de vrijheid van meningsuiting heilig is, zolang het maar om hun mening gaat.

Van Baalen (VVD), Samsom (PvdA), Van Dalen (CU) en De Jong (SP), allemaal mochten ze graag een duit in het zakje doen en hun mening geven. Ze betreurden allemaal het optreden van Schulz. Als klap op de vuurpijl reisde vandaag een delegatie Nederlandse journalisten naar Brussel af om Schulz te ondervragen, want in Nederland zelf valt natuurlijk weinig te beleven. Vanavond serveren Dominique en Rutger van PowNed hun pesterijtje met Schulz in Brussel. In Duitsland en Engeland is dit voorval helemaal geen nieuws en daarbuiten ook niet. In Nederland staat Wilders alweer op alle voor- en startpagina’s. De kans dat zijn eenmansstichting PVV de gekozen Schulz zal kunnen dwingen tot aftreden èn opstappen is nul, want daarvoor heb je een royale parlementaire meerderheid nodig. Maar dat doet er niet toe. Onder het mom van de vrijheid van meningsuiting is het gif alweer verspreid. Voortaan zal iedere Europeaan die een mening heeft rekening moeten houden met de woede van Nederlanders.

Dit artikel verscheen eerder als ‘‘Kampbeul’ Schulz spreekt — Nederland schiet in kramp’ bij Krapuul, op 21 september 2012

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Kramp

 1. Stefania zegt:

  Dank hiervoor. Ook ik had moeite met de uitspraken van Schulz, dit ‘nieuws’ nuanceert het aanzienlijk. Het is jammer dat we door de media op een verkeerd been worden gezet.

 2. Het Ottomaanse rijk komt weer dichterbij. Wie zei dat ze verslagen waren ? Schultz had het niet zo overtuigend moeten doen met die 2 moslims erbij. Die man in het zwart is van Al Qaïda. Gaat Amerika nu proberen hier angst en haat te zaaien om z’n macht te blijven behouden ?
  In het verleden is dat ook al geprobeerd. Nieuwe koalities. Nederland heeft allang niks meer in de melk te brokkelen, want we zitten nergens meer.

  Het is weer een gigantisch zooitje geworden in Europa van eenheid kan je nog lang niet spreken.
  De vrijheid van meningsuiting is natuurlijk altijd ondergeschikt aan de waarheid en dat kan ook de grootste leugen zijn.

 3. Wllm Kalb zegt:

  De media, ook het NOS journaal hebben het nieuws behoorlijk gemanipuleerd door het begin van de toespraak weg te laten, waarin hij juist de vrijheid van meningsuiting verdedigde.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s