Hollandse Lente


Het was afgelopen vrijdag weer een drukke dag voor rechts en de roze khmer in het koude Nederland, althans in de media. Geert Wilders startte zijn kruistocht tegen de bouw van nieuwe moskeeën met een nieuw meldpunt. In een exclusief interview op de Telegraaf website vertelde hij dat de website voor trotse Nederlanders was bedoeld en dat de islam niet in Nederland hoorde. Buurtbewoners in Enschede overhandigden de leider van de PVV 200 handtekeningen in protest tegen de komst van een moskee in hun buurt. “Je ziet dat het heel erg leeft onder de bevolking,” wist Wilders ons te vertellen in gezelschap van een handvol aanhangers. Dat protest was volgens de deelnemers niet tegen de islam of moslims gericht, maar men vreesde naar eigen zeggen voor verkeersoverlast. Moslims in de buurt, dat betekent meer auto’s op straat en dat willen we niet. Voor je het weet krijgen ze kinderen en dat betekent in de toekomst nog meer verkeersoverlast.

@dvanderstoep twittert: Stelletje sneue knuppels die reageren op de nonsens-straf van Volkert. Het is nooit genoeg! Hij moet verdwijnen....

Dit heerschap ontvangt als Europarlementariër 2 ton per jaar.

Europarlementariër Daniël van der Stoep, wegens drankmisbruik verstoten door de PVV, twitterde gisteren dat Volkert van der Graaf moest verdwijnen, maar dan zonder geweld. Hij zou voor de rest van zijn leven moeten worden lastig gevallen, maar zonder hem iets aan te doen. Dit was volgens Van der Stoep nodig omdat veel mensen vinden dat Van der Graaf niet genoeg bestraft is. “Er zijn nog velen die verdriet hebben over het verlies van Pim Fortuyn!” Je kunt je anoniem aanmelden bij Van der Stoep om deel te nemen aan zijn task force. En geheel volgens de logica van extreemrechts beschuldigde hij iedereen die kritiek op zijn mening had ervan dat ze Van der Graaf steunden. De charlatan en vastgoedmaffia-vriend Fortuyn is voor velen een heilige en er zijn mensen bereid in hun aanbidding heel ver te gaan. Ze grijpen naar eigen zeggen zelf niet naar geweld, maar vinden het begrijpelijk en volgens hun eigen negeer-de-rechtsstaat-spelregels legitiem wanneer een ander het doet. Een soort salon-nazisme dus, vanuit je luie stoel anderen aanmoedigen iets te doen tegen de vermeende vijanden van het volk. Het mag niet, maar de bedoelingen zijn goed, dus het mag…

Ondertussen woekert het ‘Marokkanenprobleem’ verder. Acht merendeels roomblanke jongens van rijke belastingontduikende Nederlandse ouders uit het Belgische Turnhout hadden in Eindhoven een man in elkaar geslagen, een prima reden voor veel Nederlanders om weer eens lekker tekeer te gaan tegen Marokkanen, buitenlanders en moslims en te pleiten voor de doodstraf en vierendelen. De Volkskrant deed ook een bijdrage in de discussie door een van de oprichters van PowNed een interview te geven over de rol van media in het opsporen van daders. “GeenStijl en PowNed hebben gedaan wat ze moesten doen: de daders opsporen.” aldus ‘media-innovatiespecialist’ Marianne Zwagerman. Dat een onschuldig persoon dankzij die actie de komende jaren met de dood wordt bedreigd moet je maar op de koop toe nemen. Je vraagt je soms af waarom we in Nederland nog politie of een OM hebben met zulke voormalige Telegraaf-topvrouwen. Ook hield ze een pleidooi voor tabloids zoals in Engeland met meer bloot. “Ik kijk graag naar blote vrouwen. Niet van dat rare preutse gedoe met boerka’s. Je brengt me op een idee. Ik begin een petitie vóór.” Voor geïnteresseerden, mevrouw Zwagerman is te huur via de escortservice Speakers Academy en stukken goedkoper dan Hans Wiegel.

Vandaag zet de dooi in. Wltrrr heeft deze winter niet één keer kunnen schaatsen. Dit is natuurlijk de schuld van links, immigranten en de EU. Zonder hen hadden we een echte Hollandse winter gehad.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hollandse Lente

  1. joost tibosch sr zegt:

    Als theoloog meld ik me bewust in de discussies op sites van Trouw en de Volkskrant. Met al mijn te bieden tegenwicht constateer ook ik in de reacties daar een af en toe mij wanhopig makend verwilderst denken. Blijf toch onverwoestbaar hopen dat de meeste Nederlanders, die niet de behoefte hebben om zich daar te melden, ons met hun anonieme stem toch blijven(d) redden van een verwilderste maatschappij.

  2. Soms weet ik niet waarom ik je blog lees. Ik word zo treurig van al die haatzaaiende mensen die jij bijeen brengt. Dan bedenk ik dat er gelukkig ook mensen zijn die dit aan de kaak stellen. Gelukkig maar. Dank voor mijn portie nare Nederlanders voor vandaag.

    • wltrrr zegt:

      Ik doe dit omdat ik mij verwonder over zoveel haat en domheid in ons landje. Het is inderdaad om droevig van te worden, maar ik probeer dat met enig sarcasme te pareren. Ik schrijf ook wel eens andere dingen, m.n. over kunst, maar die heb ik nog niet op een blog staan.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s