Chloorkuifje gaat Down Under via Marokko


De komende week vertrekt de parlementariër Geert Wilders naar Australië. Hij mocht gisteren zijn voornemen toelichten live vanuit Den Haag in het programma Lateline van de Australische televisiezender ABC. In een twintig minuten durend interview sprak Geert over zijn heilige missie, zijn wereldwijde jihad om de vrijheid te redden. Zijn meest opmerkelijke uitspraak was dat Nederlanders met een dubbele nationaliteit moeten worden teruggestuurd na een overtreding, want dat doen ze in Marokko immers ook. Het waren twintig minuten met de bekende riedel om angst en haat te propageren om zogenaamd onze vrijheid te redden. Nota bene op de dag dat het Australische parlement Aboriginals heeft erkend als eerste bewoners van het continent.

Wilders benadrukte dat hij zich absoluut niet wilde bemoeien met de Australische politiek, maar op de vraag van de verslaggever, of hij van plan was het Australische publiek te waarschuwen voor de gevolgen van massa-immigratie van moslims, antwoordde hij bevestigend. Volgens Geert was Australië net als Nederland een land gebouwd op christelijke, joodse en humanistische waarden, waarvoor geen plaats is voor een “totalitaire ideologie”. Hij vergeleek zichzelf met de Australische soldaten uit de tweede wereldoorlog, die net als hij voor “onze” vrijheid hadden gevochten.

Some tweets during the program Lateline. Click on the image to read more comments.

Enkele tweets tijdens het programma Lateline. Kijk op #lateline voor meer commentaren.

Hij moest natuurlijk ook regelmatig zeggen dat hij “de waarheid” sprak. Dat niet-westerse immigranten waaronder veel moslims bovenaan de misdaadstatistieken stonden en dat vrouwen in een boerka op straat geen uitzondering meer was. En dat islam geen religie was maar een kwaadaardige ideologie net zoals het communisme en fascisme. En dat er geen gematigde islam bestaat. En dat niemand hem begrijpt, want Wilders heeft niets tegen moslims. En dat hij geen extremist was, want veel mensen stemmen op hem. En dat niet alleen Nederland, maar heel Europa onder de voet wordt gelopen door criminele immigranten en moslims.

If you are a Morocco citizen with a dual nationality, if you commit a crime in Morocco you are stripped Moroccan nationality and send to our own country. We can learn from them in that respect.

Geboren Nederlanders met een dubbele, Marokkaanse nationaliteit zouden na een overtreding moeten worden verwijderd, want dat doen ze in Marokko immers ook. En dat hij geen racist was want we hadden absoluut geen problemen met Australiërs of Zweden. En dat hij gelijk had, want de misdaadstatistieken wezen uit dat 75% van de Marokkanen minstens een keer gearresteerd is geweest. De verslaggever wees hem erop dat de feiten spreken over 40%, maar Wilders corrigeerde en zei dat dat twee jaar geleden was. Vandaag had hij gelijk. Net als gisteren en morgen. En dat niemand hem echt begrijpt, terwijl hij de enige is die de waarheid spreekt. Dat wordt lachen volgende week in Australië.

Op kosten van Nederlandse burgers reist een volksvertegenwoordiger onder begeleiding van vijf beveiligingsagenten volgende week naar de andere kant van de wereld om op geheime locaties Australiërs te waarschuwen voor de multiculturele samenleving, immigranten, moslims en communisten. De enige reden waarom Nederland in een crisis zit is dat we dit soort racistische capriolen als exportproduct toestaan. Die leveren alleen meer nog meer negatieve impulsen voor onze samenleving en economie. Vrijheid van meningsuiting is niet dat iedereen per se moet horen wat Wilders ons te vertellen heeft. Doe je dat niet dan wordt hij bedreigd. De logica van een sociaal geïsoleerde, gevangen in zijn eigen waanvoorstellingen.

Note to Australians. @wltrrr is available to warn about the rise of far right in the Netherlands and Europe and how it can poison your multicultural society based on reason, tolerance and mutual respect.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 14 februari 2013.
An English version of this article can be found here.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s