Chlorix Vulgaris vertelt op TV waarom hij in Australië is


Nederlands bekendste anti-politicus, volgens Thierry Baudet de leider van “een avant-garde partij“, is in Australië, niet, om naar eigen zeggen zich te bemoeien met de Australische politiek. Integendeel, hij roept op de immigratie uit ‘moslim-landen’ te stoppen en de multiculturele samenleving af te schaffen. Vanochtend, 19 februari 2013, was een geheime persconferentie op 40 minuten rijden van Melbourne. Wilders zei hier, in het bijzijn van twaalf beveiligers, waaronder vijf Nederlandse ambtenaren, dat hij “de waarheid” sprak. Voor een vrijwel leeg zaaltje riep hij alle moslims wereldwijd op zich te bekeren tot het christendom of het atheïsme of “wat ze maar willen”. Ondertussen is zijn toespraak in Perth geannuleerd omdat niemand hem wil hebben en hebben de eerste demonstraties in Melbourne tegen de geblondeerde onruststoker uit Nederland begonnen.

Hieronder volgt een vertaling van een interview door Brian Thompson met Geert Wilders gisteren op World News Australia van televisiezender SBS. De kromme zinnen zijn de letterlijke vertaling van Wilders’ uitspraken in het programma.

Meneer Wilders, dank u zeer dat u bij ons wilt zijn hier op SBS. Uw tournee is georganiseerd door een groep met maar een paar honderd leden. U had problemen met locaties, geen enkele politicus is bereid gevonden met u te praten. Waarom bent u toch doorgegaan met dit bezoek?

Nou. Te meer een reden om heel dankbaar en blij te zijn om hier in Australië te mogen zijn.

Ik bedoel, ik was uitgenodigd in de Senaat van de VS door, euh, leiders van de Senaat. Ik was in Israël, ik was in Denemarken en ben soms uitgenodigd door belangrijke politici, soms uitgenodigd door groepen als de Q society in Australië en ik ben heel trots op hen. Weet u, ook al, euh, zelfs uw minister-president (lacht) zei niet de meest aardige dingen over mij. En uw minister voor immigratie, uw vorige minister voor immigratie, vertraagde het feit dat, het toekennen van een visum, en toch, deze Q Society gaat door, nodigde mij uit. Um, um, um. Ging, euh, naast dertig annuleringen door geschikte locaties te vinden waar ik kan spreken. Dus, zij verdienen het, misschien meer nog dan elke andere organisatie in de wereld dat ik hier ben en, euh um um um, de mensen toe te spreken, ondanks wat mijn politieke tegenstanders ervan mogen vinden. Ik bedoel, vrijheid van meningsuiting is een van de belangrijkste ding in onze vrije maatschappijen.

Maar waarom komt u naar een land dat niet de problemen heeft die in Europa bestaan. Wij zijn een betrekkelijk succesvol multicultureel land.

Tja, dat mag uw mening zijn, um um um, ik geloof dat de vergissingen die we hebben gemaakt in Europa of in mijn eigen land, Nederland, waar we een enorme instroom hadden van massa-immigratie uit islamitische landen, samen met, um, het concept van de multiculturele samenleving, of nog erger, cultureel relativisme, de verkeerde idee dat alle culturen gelijk zijn, Um. Ik geloof dat de fouten die wij hebben gemaakt, euh, um, um. U kunt daarvan leren. En als u niet waakzaam bent en als u de problemen negeert die wij zagen in Europa, hetzelfde zal gebeuren, misschien niet morgen, maar zeer zeker overmorgen, um in Australië. En, euh, als u echt uw vrijheid wilt behouden en als u echt uw identiteit wilt behouden van een land dat niet islamitisch is, maar gebaseerd op christendom en judaïsme, waarom je christenen, of afvalligen, of kritische journalisten, of vrouwen of homo’s, of wie dan ook, in dat verband die geen moslims is in een respectvolle manier, je zou je ogen moeten openen en leren van de fouten die we in Europa hebben gemaakt en ervoor zorgen dat die niet hier [in Australië] gebeuren. Omdat, … laat mij … u zeggen, dezelfde vergissingen zullen gemaakt worden in Australië.

Hoe kan het twee of drie, in uw geval zes procent van de bevolking de maatschappij fundamenteel kan veranderen?

Well, dat kunnen. U kunt overal in Europa kijken, dan zult u zien, van mijn eigen land Nederland tot de stad Malmö in Zweden, tot Berlijn, tot de buitenwijken van Parijs, tot Londen. U zult zien dat zoals de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci, een beroemde schrijfster, voor haar dood een paar jaar geleden zei, u zult zien dat wij een stad in een stad hebben, geregeerd door de islam. Waar geweld en, um um, intimidatie, um, dominant, um, zijn. En, um, u zult zien dat elke maatschappij, um, waar islam dominanter wordt, dat of de vrijheid van meningsuiting, mensen worden voor het gerecht gedaagd, het is met mij gebeurd, maar ook met andere, um um, islamcritici. Of u zult worden bedreigd met de dood, u zult zien, dat, of je een cartoonist bent uit Scandinavië, um, of een politicus zoals mijzelf, of anderen, dat je een fatwa krijgt, dat je zult worden veroordeeld en bedreigd door de dood. Um, um, um, kijk naar de criminaliteit in onze maatschappijen. Laat mij u een voorbeeld geven van mij eigen land, Holland, waar de Marokkaanse jeugd, mensen van de leeftijd tussen 13 en 24 jaar, 65% van hen zijn op zijn minst één keer gearresteerd. Mensen, Marokkaanse jeugd in Nederland. Omdat ze een cultuur meebrengen die zo anders is dan de onze, dus, um, ik praat niet over alle moslims, ik praat over het effect van een ideologie, een totalitaire ideologie, wat islam is, die geen ruimte of respect kent voor iets anders dan islam, um, het kan een maatschappij, volledig veranderen.

Maar u sprak over criminaliteit. In de meeste situaties wordt criminaliteit gerelateerd aan sociale omstandigheden, misschien, gebrek aan kansen, gebrek aan onderwijs. Het moslim-deel van uw bevolking lijdt onder 25% werkeloosheid. Heeft dat niets te maken met hoe ze zich gedragen in de maatschappij?

Nu, weet u, dit is een verklaring die veel linksen [“liberals”], um, linkse politici geloven. Zij zeggen, ja, maar dat komt door hun sociaal-economische standaarden, sommige beweren zelfs dat het komt door de problemen tussen Israël en Palestina. Dat is niet het geval. Kijk naar de aanvallers van Saoedi-Arabië, die de VS aanvielen op 9/11. De meesten waren goed opgeleid. Kijk naar de persoon die Theo van Gogh heeft vermoord, een Nederlander, op klaarlichte dag op de straten van Amsterdam een paar jaar geleden, Hij was een goed opgeleide moslim. het is in de um identiteit, de core business of islam dat wanneer je niet islamitisch bent, alles dat niet islamitisch is zal een hele hoog prijs betalen. En als u mij niet gelooft, wat ik u over zeg, wat er vandaag de dag gebeurt in Europa, kijk naar alle landen in het Midden-Oosten. Kijk naar hoe men christenen behandelt in landen in het Midden-Oosten en landen waar islam dominant is. Kijk naar hoe men kritische journalisten behandelt, hoe men vrouwen behandelt, kijk naar hoe ze vrouwen, mensen die de islam willen verlaten behandelen. Dit is de core business van een totalitaire ideologie, dat wanneer je de ideologie wilt verlaten, dat je niet wordt toegestaan dat te doen. En als een moslim de islam wil verlaten, de straf op afvalligheid is dood.

Maar u weet dat dat niet het geval is. We kennen moslims die de koran niet letterlijk volgen op dezelfde manier als we christenen kennen die niet geloven in het oude testament.

Zeker is dat is het geval. Er zijn, um, een heleboel mensen, um, die niet handelen, de meerderheid van de mensen. Laten wij daarom blij zijn. De meeste mensen handelen niet in overeenstemming met het hele boek van de Koran. Volgens de Koran zijn zij geen moslims meer. Maar mijn punt is, dat, ook al kun je mensen veranderen, ook al zijn er gematigde moslims en niet-gematigde moslims. Ik geloof in het onderscheid tussen gematigde moslims en radicale moslims, dat er maar een islam is. Er is maar een islam en dat is de islam die is gebaseerd op dat verschrikkelijke boek, Koran, en op het leven van die verschrikkelijke persoon, um, Mohammed, de zogenaamde profeet, die in werkelijkheid een krijgsheer was, die, euh um um, een terrorist was, en die een, um um euh, persoon was die geen voorbeeld zou moeten zijn van zoveel moslims in de wereld. En dit is de werkelijke aard van islam. Islam heeft geen ruimte voor iets anders dan islam. En dat islam zijn zin zou krijgen, ook in Australië. Mensen die niet-islamitisch zijn, joden, christenen, um, vrouwen, zullen de eersten zijn die de prijs zullen betalen. We zullen zien dat het nu gebeurt in Europa. Antisemitisme groeit op hetzelfde moment als dat de islam groeit in onze maatschappij. Homo’s, zelfs in de zeer tolerante stad, um um um, Amsterdam, een van de meest tolerante steden van Europa, homo’s worden in elkaar geslagen, vaak door islamitische jeugd. Je ziet het gebeuren overal in Europa. Je kunt je ogen niet sluiten voor de reden dat het allemaal aan het gebeuren is. En ik zeg u, wat aan het gebeuren is in Europa, zal ook gebeuren in Australië als je faalt waakzaam te zijn.

Als het een probleem is dat erger wordt, waarom neemt de steun voor uw partij af in Nederland?

Nou, het neemt niet af.

U leed een groot verlies bij de laatste verkiezingen.

We boden een verlies aan en als je kijkt naar de peilingen van de laatste paar weken, als je kijkt naar de peiling van Holland gisteren, de belangrijkste peiling in Nederland, dan zie je dat we vandaag de tweede partij van Holland zijn. We zijn de op een na grootste, de tweede grootste partij van Nederland in elke peiling in Nederland vandaag. Waarom? Omdat mensen geloven dat het multiculturalisme, dat het cultureel relativisme, dat de islamisering van onze maatschappij de grootste bedreiging is. De Nederlanders zijn tolerant, zij hebben niets tegen moslims. Maar zijn mensen die geloven en trots zijn om te zeggen dat onze cultuur beter is dan de gevaarlijke fascistische islamitische cultuur vandaag is.

Tot slot, um, veel groepen hebben besloten te protesteren naar aanleiding van uw bezoek, zowel voor als tegen. Als dit leidt tot geweld, heeft u dan gefaald?

Nou, um um, ik ben tegen iedere vorm van geweld.

Zet u niet aan tot haat?

Ik zet nooit aan tot, waarom zou ik moeten aanzetten tot haat? Dit is niet mijn doel. Om precies te zijn, een Nederlands gerechtshof sprak me na een proces van twee jaar vrij van alle aanklachten. Ik ben nog nooit schuldig bevonden in geen enkel gerechtshof in de wereld en mijn intentie is niet om aan te zetten tot haat. Ik wil de waarheid vertellen. En nogmaals, ik ben geen extreemrechtse politicus of politicus die aanzet tot haat. Ik ben heel blij dat ik in Australië ben. Een land waar tot dusver, en dit is een verschil met zoveel Arabische landen, men kan demonstreren. Ik ben heel blij dat mensen kunnen demonstreren voor mij, maar ook tegen mij (lacht). Dit is de democratie die we zijn. Dit is de burgerlijke maatschappij die we moeten koesteren. Laat mensen naar buiten gaan, laat er een discussie zijn voor mensen die het met me eens zijn en mensen die het oneens zijn met mij. Maar doe het op een democratische manier, zonder het gebruik van ieder geweld.

Meneer Wilders, zeer bedankt voor uw tijd.

Het is mij een genoegen.”

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul op 19 februari 2013

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, PVV en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Chlorix Vulgaris vertelt op TV waarom hij in Australië is

  1. joost tibosch sr zegt:

    Merk nu dat ik, hoewel ik eigenlijk precies wil weten, wat onze rare kwibus Wilders met zijn wereldmachtsobsessie in Australië allemaal uitkraamt, het helemaal. je weet het eigenlijk ook zonder te lezen, niet meer doorlees.Schaam me alsmaar dat een mannetje uit Venlo Nederland zo te kak kan zetten, zelfs in Australië Laat hem maar gauw weer terugkomen, dat we hem zelf en zijn fans het vuur weer, en nu aub ook echt in de kamer, aan de schenen kunnen leggen.

  2. timmerark zegt:

    Om het weer naar het Engels te vertalen.
    Wilders: much to do about nothing.
    Maar ondertussen blameert deze haatzaaier mijn land.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s