De ‘homovriendelijke’ Wilders en zijn homofobe vriendjes


Gisteren, 22 februari 2013, sprak de Nederlandse parlementariër Geert Wilders een publiek van supporters toe in Liverpool, een voorstad van Sydney, Australië. Liverpool is een van de meest multiculturele districten in de regio Sydney, waar 12% van de bevolking moslim is. Hij vertelde zijn publiek dat Sydney het verst ‘geïslamiseerd’ was van alle Australische steden. Ondertussen werden veel mensen van de media geweerd, ondanks dat hen verteld was door de organisator, de Q Society, dat zij het evenement zouden kunnen bijwonen. Patroon van de obscure organisatie is Robert Spencer en de Britse ‘mosquebuster‘ Gavin Boby ging Wilders voor als anti-islam celebrity.

Een van Wilders ‘argumenten’ is dat de islam slecht is voor homo’s, maar iedereen die zijn islamofobe ideeën steunt kan best anti-homo zijn. Zoals je kunt verwachten wanneer je bekend bent met de retoriek en de spin, zijn veel van zijn supporters en promotors fanatieke tegenstanders van homo-rechten, maar omdat niemand hen in Nederland kent is het geen probleem. Zo kan Wilders zijn boodschap van haat blijven verkondigen onder allerlei valse voorwendselen, zelfs met de openlijke steun van politici die gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes bestrijden, of soms zelfs hun recht om te leven.

In 2009 werd Wilders uitgenodigd zijn knip-en-plakwerkfilmpje Fitna te presenteren in het Britse Hogerhuis. Hij was uitgenodigd door twee Hogerhuisleden; een van hen is Lord Pearson, voormalig leider van de Britse eurosceptische partij UKIP. Malcolm Pearson heeft een aardige staat van dienst als het gaat om stemgedrag tegen de gelijke rechten voor homo’s. In hetzelfde jaar was Wilders uitgenodigd door de Amerikaanse Republikeinse senator Jon Kyle om achter gesloten deuren in een kleine kamer van het Capitool Fitna te vertonen. Net als Pearson, heeft de ultraconservatief Kyle tegen iedere wetgeving gestemd die gelijke rechten voor homoseksuelen mogelijk zou maken. In de VS had Wilders ontmoetingen met een heel scala aan beruchte homofoben, zoals de ongekroonde koningin van de Tea Party Michelle Bachman en evangelist voorheen moordenaar Maury Davis van de Cornerstone Church in Tennessee.

Geert Wilders en Mario Borghezio in 2009

Geert Wilders en Mario Borghezio in 2009

Een andere bondgenoot is Mario Borghezio, een Europarlementariër van Lega Nord. Hij is een grote fan van Anders Breivik, de Noor die in Noorwegen 70 mensen doodschoot of opblies in 2011. Borghezio is ook een bewonderaar van wijlen de Libische dictator Gaddafi en de Servische oorlogsmisdadiger Mladić. Eerder had hij opgeroepen tot “etnische zuivering” van homo’s, Roma, van donkere en gele mensen en is hij veroordeeld voor een aantal strafbare feiten. In een geval had hij bezittingen van dakloze immigranten onder een brug in brand gestoken. Hij had ook gepleit voor het afschieten van bootvluchtelingen in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa, net buiten de Afrikaanse kust.

In Australië presenteerde Cory Bernardi zich als een uitgesproken supporter van de heer Wilders, die hij heeft ontmoet in het verleden. Volgens de heer Bernardi is het toestaan van het homohuwelijk gelijk aan het opschorten van gezond verstand en hij had gezegd dat het legaliseren van het homohuwelijk ertoe zou leiden dat oproepen voor bestialiteit en polygamie zouden worden gelegaliseerd.

Geert Wilders and Danny Nalliah van een foto van de Australia Rise Up Party

Geert Wilders and Danny Nalliah op een Facebook-foto van de Australia Rise Up Party

Een paar dagen geleden had Wilders een fotoshoot met Danny Nalliah van de Rise Up Australia Partij. In 2008 had de evangelist Nalliah naar eigen zeggen een openbaring, die hem vertelde dat de bosbranden, waarbij 173 mensen omkwamen, het gevolg waren van de decriminalisering van abortus in de staat Victoria. Hij suggereerde dat de overstromingen in 2010 en 2011 in Queensland het gevolg waren van vermeende anti-Israëlische verklaringen door voormalige Australische premier Kevin Rudd.

Gisteren kwam Fred Nile naar het evenement in Liverpool om zijn steun voor de heer Wilders te betuigen. De heer Nile ziet homoseksualiteit als een “lifestyle keuze” en in zijn ogen is homoseksualiteit immoreel, onnatuurlijk en abnormaal. In 2005 heeft Nile geprobeerd om wetgeving van de staat New South Wales tegen laster jegens homoseksuelen af te schaffen. Hij noemde de wet “draconisch” en beweerde dat de wet werd misbruikt om vrijheid van meningsuiting in te dammen en een open niet-kwaadaardige publieke discussie te voorkomen.

Moeten we luisteren naar meneer Wilders? Is hij eerlijk en oprecht als hij praat over de gevaren voor homo’s onder de islam, terwijl hij de samenwerking zoekt met verschillende, soms prominente anti-homorechten activisten die soms criminele ambities hebben? De waarheid is, dat hij politiek niets verwezenlijkt heeft dat gunstig was voor de positie van homoseksuelen in onze samenleving. Hij is slechts pro-homo zolang het maar bruikbaar is voor zijn campagne tegen immigranten en moslims. Natuurlijk hoeven we niet te luisteren naar de heer Wilders. Maar als we dat niet doen, zal hij beweren dat zijn recht op vrije meningsuiting wordt ondermijnd. Zijn homofobe supporters zijn het met hem eens.

Gisteren berichtten de Nederlandse media over verstoringen en rellen bij Wilders toespraak in Sydney en dat hij genoot van alle aandacht. De Volkskrant meldde zelfs expliciet dat journalisten werden gehinderd door demonstranten. Dat veel journalisten werden geweerd door de organisatie was natuurlijk niet belangrijk genoeg om te melden. Net zo min als de aanwezigheid van homofoben, racisten, skinheads en een enkele antisemiet, die waren toegestroomd om hun steun te betuigen aan de Nederlandse posterboy van extreemrechts.

Dit bericht verscheen eerder op Krapuul, 23 februari 2013.
Een Engelse versie van dit artikel verscheen eerder hier.

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, PVV en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De ‘homovriendelijke’ Wilders en zijn homofobe vriendjes

 1. timmerark zegt:

  Uitstekend artikel. Wilders is een windvaan van de ergste soort. Ik denk dat hij in en in corrupt is. Dit soort reisjes zijn zijn snoepreisjes.

 2. joost tibosch sr zegt:

  Wat en wie hem ook maar kan steunen bij zijn maniakale wereldwijde ambities wordt gretig uitgebuit. Het wordt nu toch echt tijd om hem te wijzen op therapeutische behandeling tegen manische destructie. Want therapie gun ik hem van harte..

 3. wltrrr zegt:

  Ik had natuurlijk ook nog moeten melden dat de Vlaming Paul Beliën naaste medewerker is of was van Geert Wilders. De ultrakatholiek Beliën, echtgenoot van de rechtser-dan-rechts Vlaams Belang parlementariër Sandra Coolen, is uitgesproken homofoob en werkt voor Amerikaanse organisaties die in homofilie een ziekte zien.

  • timmerark zegt:

   Ik snap die mensen die zo bang zijn voor homofilie echt niet, ik wil echter ook niet weten hoe het is wanneer je zo een kleine persoonlijkheid bezit. Totdat we religie opdringen voor de achttiende verjaardig als kindermishandeling zien zal er niet veel veranderen.

 4. HeValo zegt:

  En die man moeten we blijven beschermen ?
  grH

 5. Arjan Fernhout zegt:

  Ja, Wilders’ song is a neocon song met de nadruk op ‘con.’ Ik had dit prrrima artikel al gelezen bij Krapuul om me vervolgens af te vragen wat jij daar doet tussen die andere totaal onverantwoordelijke half-intellectuele bavianen. Goed dat een WW’er (wilderswatchdog) als jij het ding in de gaten blijft houden, want eerlijk gezegd dacht ik al dat het dood was totdat wtf ene Thierry Baudet stelde dat er wat het ding sprake was van een ‘avant-garde.’ Het is maar de vraag of je aan elk woord de betekenis kan geven die je wilt waarop Bolkestein … pardon, Humpty Dumpty al stelde dat dat niet de vraag is omdat de goede vraag moet zijn wie er de baas is. Laat het naspel nooit en nimmer over neoconservatieven over, want het loopt geheid verkeerd af. Enfin, in weerwil van mijn gedachte dat elk (denk)systeem uiteindelijk alleen nog maar groeit in complexiteit om vervolgens uit elkaar te vallen welke idee ik te veel lokaal heb meegemaakt in rudimentaire zin en waarvan ik de illusie(?) heb dat zoiets terug is te vinden in de ideeën van Ilya Prigogine of Michel Foucault ben ik vanochtend maar aan de slag gegaan op het @ burgerplatformEU die tot het moment dat ik dit schrijf “in moderatie” wordt gehouden:

  == Wat bedoelt Carla Joosten nu eigenlijk met “wij”‘? Wij Nederlanders? Wij Europeaanse burgers? Wij van rechts? Wij neoliberalen? Wij van de SP? Wij-die-wel-weten-hoe-de-vork-in-steel-zit? Als zij bedoelt “wij van het burgerplatformEU” dan hoeft het hele platform voor mij niet, gezien de magere onwetenschappelijke strekking van het artikel. Als zij bedoelt “wij van de oppositie” en ik bedoel oppositie tegen het kabinet dan is dit een prima stuk om op de website van de SP te plaatsen. Althans betreffende wat Joosten stelt over de EMU. Laat ik mevrouw Joosten een handje helpen. Laat ik niet flauw zijn en alles afdoen met een opmerking over bijvoorbeeld de Spaanse economie die vijf jaar geleden nog superieur was aan de Britse economie. Laat ik hier een stukje herhalen dat ik ruim een half jaar geleden geschreven heb ter inleiding van wat een Engelse professor er over te zeggen heeft:

  = De financiële crisis en de zgn. euro-crisis zijn isomorf voor zover het systeemfouten betreft, voortkomend uit de contra-ideologie die neoliberalisme heet. Alan Greenspan geloofde in “There are never ends to real estate booms” de filosofie van bankiers tussen 2000 en 2008, verdisconteerd in wiskundige modellen gebaseerd op defaultprobabilities van de huizenmarkt die dus niet KONDEN optreden. Dat gebeurde wel en dat triggerde dus de financiële crisis. In het stabiliteitspact (SGP) dat in 1997 werd goedgekeurd met het oog op de de invoering van de euro, werd de fiscale architectuur geconstrueerd door de kernlanden en niet door de landen in de periferie. In politieke termen was dat dus de prijs die de kernlanden met een lage inflatie neerlegden aan de landen in de periferie voor deelname aan de euro. Die fiscale architectuur werd louter opgezet om overheidstekorten te bestrijden en desnoods te beboeten, maar er werden geen eisen gesteld aan de fiscale politiek om de lokale vraag onder controle te houden. Geen woord over b.v. contracyclische kapitaalbuffers die oververhitting van de economie moesten voorkomen. Natuurlijk werd er weer uitgegaan van de zelfregelende markt die dit alles snel zou moeten corrigeren. Net zoals bij subprime-hypotheken ontstond er echter bij de leningen aan landen een relatie zoals tussen drugdealers en junkies. Een beetje kort door de bocht uitgelegd door mij, maar zeer overzichtelijk neergepend door Simon Wren-Lewis, economics professor at Oxford University in “The Euro: an alternative moral tale”

  http://mainlymacro.blogspot.co.uk/2012/06/euro-alternative-moral-tale.html =

  Terug te vinden bij blogger Blutch 1 http://blutch1.wordpress.com/2012/08/11/crises/

  De opmerking van Joosten: “De eurozone is in de problemen gekomen doordat landen er een potje van maakten”‘ is een platte rechts-neoliberale c.q. PVV opmerking van iemand die niet weet dat de Eurozone een economistisch neoliberaal traject is waaraan het echte “wij” (en niet het “wij” van Joosten dat zich de handen schoon wast) de architecten zijn geweest. En dezelfde verantwoordelijkheid dragen als bankiers en politici die de financiële crisis hebben veroorzaakt. (google eens het woord economisme en vindt een uitstekende column van J.Heldring over de constitutie van Europa van 13 jaar geleden toen verder niemand het er over had)
  Met dit alles verdedig ik Van Rompuy niet, maar een burgerplatfomEU die het moet hebben van een paar kreten van mensen als Carla Joosten stelt niet veel voor. ==

  DIT heb ik dus HIER geplaatst zien willen worden worden. Maar nee hoor. https://www.burgerforum-eu.nl/wij-willen-geen-belgisch-europa-van-rompuy/#comment-813

  Of ik een idee heb hoe het wel moet?? Jazeker. Maar laat ik die bavianen waar ik het eerder over voorlopig maar even aanmodderen. Ik ben keizer en ga niets meer voorkauwen. Zoiets als dit hou ik voorlopig als lijflied:

  Goed, dat lag een beetje voor de hand. But what else is new?

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s