Een feest voor boze mensen


Het was stormachtig weer de afgelopen dagen. Er knapten bomen om, er viel twee doden. De schade wordt door de verzekeraars geschat op 100 miljoen euro maar men verwacht dat dit nog zal oplopen. En dan waren er nog wat akkefietjes zoals Anouk die voor van alles en nog wat werd uitgemaakt omdat ze Zwarte Piet maar niks vindt. De PVV dreigt niet de grootste oppositiepartij te worden nu politieagent b.d. Louis Bontes uit de school geklapt heeft over de ondeugdelijke financiële huishouding bij de grootste eenmanspartij ooit. Hij wil helemaal niet uit de PVV, laat hij weten, maar wordt desondanks toch uit de partij gezet. Om het onderwerp niet uit het oog te verliezen biedt de Volkskrant die andere dienstklopper, Hero Brinkman, vandaag ruimte om over zijn voormalige werkgever Wilders zijn mening te geven over de gang van zaken bij de PVV. Pleidooien voor transparantie en openheid uit de marge van de politiek, de pers smult ervan. Dat dezelfde heren in lijn met hun politieke overtuiging ook pleiten voor discriminatie en geweld tegen minderheden is dan even niet belangrijk. Als je het niet benoemt bestaat het gewoon niet. Bontes gaat alleen verder, Nederland is weer een politieke partij rijker.

Eerder werd op Veronica ‘je bent jong en je knipt wat aan elkaar’ Radio een bijdrage in elkaar geknutseld, waarbij een ooggetuige van enkele uitspattingen op het Malieveld afgelopen zaterdag woorden in de mond gelegd werden, door heel creatief dingen weg te laten. Op Powned verscheen een filmpje waarin enig lid van het extreemrechtse Identitair Verzet, Paul Peters — ooit veroordeeld voor het schenden van een Joodse begraafplaats — enthousiast “Sinterklaas wie kent hem niet. Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet (…)” zong om de enige demonstrant op het Malieveld die voor een niet-fictieve zaak demonstreerde te intimideren. In de traditie van volslagen krankzinnigen probeerde een aantal omstanders te argumenteren onder begeleiding van beschimpingen, dat het toch echt beter was dat mevrouw geen gebruik maakte van de publieke ruimte om haar stem tegen onrecht te laten horen. Mensen die zich vrijwillig in een oranje hesje hesen — bij zulke manifestaties is dat voor 10% verplicht — krijgen in zulke situaties meteen de neiging de gezaghebbende autoriteit na te spelen om zo’n vrije stem op wat voor manier dan ook te smoren. Mevrouw kende haar plaats niet en dat moest ze horen. Ze moest maar in haar eigen land demonstreren, werd ze toegesnauwd door witte wijven in Zwarte Piet-outfit.

Geen middel wordt tegenwoordig nog geschuwd om de eigen cultuur en identiteit te verdedigen. Het is voor veel mensen een wanhopige strijd om ergens bij te kunnen horen in een wereld die ze niet meer kunnen bevatten en waarin iedere verandering gevaar betekent. Mensen in zo’n situatie spannen graag samen om de enige homo in een flatgebouw te verjagen, want alles wat afwijkt is immers een bedreiging. Zo werd in Engeland een week geleden een gekleurde man door boze buren levend verbrand gestoken, omdat hij door de buurt beschuldigd werd van pedofilie. De man had foto’s gemaakt van kinderen die zijn bloembakken hadden vernield. Boze ouders belden daarop de politie met de valse beschuldiging dat de man vieze plaatjes van de kinderen had gemaakt. De man werd gearresteerd, de buurt schreeuwde “Pedo, pedo!” Toen de politie doorkreeg dat de melding vals was liet men de man weer gaan. Na twee dagen treiteren zonder politieaanwezigheid werd hij door twee boze witte mannen tot moes geslagen en in brand gestoken. Hij had helemaal niks misdaan maar de buurt kreeg wat ze wilden. De twee mannen zijn inmiddels gearresteerd, de rest van de buurt die deze moord zo enorm graag wilde mag zich schamen. In Nederland wordt ondertussen gediscussieerd of de politie nou wel of niet racistisch is en sprak de politie van een groot feest, nadat men de vrouw van het Malieveld had verwijderd voor haar eigen bestwil. Wat zijn we toch een afschuwelijk beschaafd land.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV, Volkskrant en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een feest voor boze mensen

  1. Arjan Fernhout zegt:

    @Wltrrr
    Kun je deze reactie doorgeven aan de jongens en meisjes van Krapuul die me zo liefdevol hebben weggeschopt? Ik mocht het van de Volkskrant niet plaatsen onder een opiniestuk van Hero B.:

    = De verschijning van Wilders in de Nederlandse politiek is absurder dan de verschijning van boer Koekkoek. Hij gaat nog slechter om met zijn partijgenoten en achterban dan Koekkoek met zijn dieren. Schaft zich een sociale agenda aan en laat zich ondertussen steunen door extreem-rechtse figuren als Daniël ‘muskeljude’ Pipes die verheugd was over 9/11 en Assad wilde steunen om ervoor te zorgen dat Arabieren elkaar bleven afmaken. Jabotinsky als fan van Mussolini revisited. Zie de Malieveld-ratten. =

    Wilders is overigens helemaal niet bezig met Nederland, maar ploegt zich internationaal voort via een jerrycan Nederlands ‘gesundes Volksempfinden.’ En verder mogen bij kroegen als Krapuul, Joop.nl, Geen Stijl, Frontaal Naakt, P&W, etc. wel wat raampjes open. Tenslotte draait de wereld ondanks Nederlands geneuzel gewoon door. Dat doe ik – heel gemeen – via een bankier:

    = Het belangrijkste resultaat van 10 jaar Rutte zou zijn dat de Gini-coëfficiënt van Nederland die van de VS, China en derdewereldlanden begint te benaderen. Men is al aardig op weg. Klaas Knot hield 2 weken geleden in Washington een rede waarin hij becijferde dat het reëel beschikbare inkomen tussen 2009 en 2013 hier met 9 procent gedaald is terwijl dat in de rest van de eurozone met 3 procent gestegen is. Zo worden jongeren de klos en door te zwijgen speelt msm in het gezegde de rol van dominee. = Ergens in een reactie bij Trouw.

    Natuurlijk moet je iemand als Knot – die zich wel met Nederland bezig houdt, denk ik – extra scherp in de gaten houden. So analyse this:

    Stilstand op hoog niveau:

    Klik om toegang te krijgen tot speech%20Klaas%20Knot%20-%20Stilstand%20%20op%20een%20hoog%20niveau_tcm46-297988.pdf

    p.s. google eens Culturisme Willem Schinkel

  2. joost tibosch sr zegt:

    Nu weet ik het als opgewekte Nederlander zeker. Sint en Piet zijn al lang niet meer symbool voor blanke opvoeding en blanke braafheid. In het verleden kon die ook maar al te gemakkelijk ontaarden in blank koloniaal, Hitleriaans, Wilderiaans boos onfatsoen. In onze rechtstaat met blanke en zwarte landgenoten zijn ze integendeel al decennialang symbool van onze toekomstige “heuvels”, waar, zoals ML.King dat zei, blanke, zwarte en -ondanks Wilders- kinderen van welke afkomst dan ook “hand in hand dansen”!

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s