Logistiek über alles


autobahnGisteren informeerde voormalig kroonprins en ex-interim manager van een Haags incassobureau Machiel de Graaf ons dat minster van verkeer Melanie Schultz van Haegen hoogverraad aan de automobilist had gepleegd. Zij had het namelijk gewaagd te zeggen dat meer asfalt niet altijd de verkeersproblemen op kan lossen. “Schultz zit lui achterover en doet helemaal niets voor autorijders, terwijl ze hoort te strijden voor asfalt en accijnsverlaging,” wist het PVV-kamerlid ons te vertellen. “Schultz vertelt alleen nog linkse sprookjes en pleegt daarmee hoogverraad aan de automobilist. Een schande.” De Graaf is deskundig als het gaat om verkeersproblemen. Vorige jaar waren er onder zijn bezielende leiding als fractievoorzitter van PVV Den Haag klachten verzonnen over de verkeerssituatie in Den Haag die gebundeld werden in een zwartboek. Maar wat maakt het uit? De breinkrimp is al zover gevorderd in Nederland dat kinderen van 6 jaar ‘terrorist’ noemen goed is voor 20% van de stemmen, dus velen zullen zich aangesproken voelen door het beschuldigen van hoogverraad omdat openbaar vervoer misschien ook een goed idee is.

Gisterenavond laat ging de publieke omroep een half uurtje op zwart vanwege een stroomstoring. De Graaf’s chef Geert Wilders was erg gelukkig met deze ontwikkeling en vroeg zich af “Kunnen we dat structureel maken” met een link naar, jawel, diezelfde publieke omroep.  Een paar dagen eerder had hij het volk nog toegesproken via twitter dat hij blij was dat het oer-Nederlandse Donald Duck niet bij de tijdschrifttitels hoorde die vanwege de verliezen bij Sanoma zou verdwijnen. Ondertussen hebben politieagenten in Almelo zelf wat geld bij elkaar gelegd om een Pool die voor veel overlast had gezorgd op de trein te zetten naar Berlijn, want voor een enkeltje Polen was het verzamelde geld onvoldoende. Dat ging 80 jaar geleden nog anders. Toen ontving een dienstklopper een bonus van 7 gulden 50 om iedere jood gratis op transport naar het oosten te zetten. Tegenwoordig moeten ze het doen met een opmerking na een verkeersovertreding van een gekleurde Nederlander, dat ‘echte’ Nederlanders zulke overtredingen van nature niet maken.

Het is vast geen toeval dat het gisteren precies 82 jaar geleden is dat nazi-Duitsland immigratie van joden uit door het Duitse rijk gecontroleerde gebieden verbood en opdroeg dat alle Duitse joden naar de ghetto’s in Polen moesten worden gestuurd. Maar gelukkig is het historisch besef in Nederland bijna verdwenen. Tegenwoordig worden buitenlandse journalisten door als Zwarte Piet vermomde sociale media PVV-aanhangers uitgescholden en bedreigd als ze het diepgewortelde racisme in Nederland aan de kaak stellen. Die aanhangers staan niet alleen. Ook neonazi’s doen weer enthousiast mee en zijn blij dat hun standpunten door zo’n groot publiek gedeeld worden. In reactie op het “hoogverraad” van Schultz van Haegen citeerde een van hen Wilders: “@geertwilderspvv: Hoogverraad aan automobilist: http://www.nieuws.nl/algemeen/20131103/PVV-Schultz-pleegt-hoogverraad-aan-automobilist …” en vulde aan ‘de kogel geven is de enige oplossing aan deze teef…’

Advertenties

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Logistiek über alles

  1. terrebel zegt:

    Leuk land, niet, Nederland? De overheid stuurt ons inmiddels geurkaarten met wietlucht. Dat maakt het makkelijker om anoniem de buren aan te geven wanneer die zelf wietplantjes verbouwen. In de coffeeshop heerst namelijk een rookverbod dus moeten mensen wel thuis roken. Jammer, ooit kreeg je nog 2,50 gulden om je buren aan te geven maar nu wordt verwacht dat je het doet uit plichtsbesef. Wat geeft de regering Wilders eigenlijk voor het aangeven van illegale Joden…pardon…Polen bij de buren op zolder?

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s