Meedoen


Deze week komt Marine le Pen naar Nederland. De leider van de Franse extreemrechtse partij Front National is uitgenodigd door Geert Wilders van de PVV om te praten over samenwerking tegen de Europese Unie en tegen wat in die kringen ‘islamisering’ wordt genoemd. Ze willen een gezamenlijke persconferentie geven, waar ze ongetwijfeld zullen beginnen over de ‘massaimmigratie’, met name die van moslims uit het Midden-Oosten en Afrika naar de EU, want die zijn ingehuurd om Europa te veranderen in een kalifaat, zo gaat het verhaal. Het mantra van de ‘joodschristelijke’ wortels wordt van stal gehaald en alles wat twijfelt aan de goede bedoelingen van FN en PVV wordt bestempeld als smaad en laster. Je mag FN niet verbinden met antisemitisme, want Marine heeft zelf gezegd dat ze die ideologische veren heeft afgeschud, en is het dus waar. Haar vader, de voor antisemitisme veroordeelde Jean-Marie le Pen is weliswaar erevoorzitter van het FN en kandidaat voor het Europarlement, volgens ‘vriend’ Geert is dat allemaal linkse propaganda van Gutmenschen en dhimmi’s. Alleen hijzelf en zijn vriendin spreken de waarheid, ieder in hun eigen soevereine land natuurlijk. Het is nog onduidelijk welke voertaal in de persconferentie wordt gehanteerd. Geert spreekt geen Frans en Marine geen Nederlands.

Published in 1944 by the Dutch SS-Storm magazine that then belonged to a radical SS wing of the National Socialist Movement in the Netherlands.

Published in 1944 by the Dutch SS-Storm magazine that then belonged to a radical SS wing of the National Socialist Movement in the Netherlands.

Over enkele weken is het 75 jaar geleden dat Nederland haar grenzen sloot voor joodse vluchtelingen uit Duitsland. In de Balie, ooit een PvdA-bolwerk, wordt een debat over het Nederlandse asielbeleid georganiseerd onder de strikte voorwaarde dat Fred Teeven, de ex-LPF’er nu VVD-minister voor justitie en veiligheid, zijn zin krijgt dat de asieladvocaat Pieter Bogaers wordt geschrapt als gast voor het debat. Volgens Teeven’s secretaris zou die gemene dingen hebben gezegd over de IND, onder andere dat die fascistisch zou zijn. Er is weliswaar geen enkel bewijs voor die beschuldiging, iemand heeft het gezegd dus het is waar. De directeur van de Balie, Yoeri Albrecht, voegde daaraan toe dat kritiek op deze beslissing moet worden gezien als een poging de staatssecretaris te dwingen in gesprek te gaan met een advocaat. Het debat is uitverkocht, dus wil je geen ongewenste gasten die hun mening erdoor willen drukken, liet hij op Twitter weten. Volgens de officiële lezing van de Balie is het ook helemaal geen debat, maar een gesprek tussen Arnon Grunberg en zijn gasten. Het is gewoon puur toeval dat alle gasten iets met asielbeleid te maken hebben, maar er geen advocaat aan tafel zit die de belangen van asielzoekers vertegenwoordigd. “Hij komt alleen als jij niet komt,” liet Grunberg aan Bogaers weten.

Ronnie Naftaniël neemt deze week afscheid van het CIDI. Op Radio Een Journaal meldde hij op maandag dat we uit moeten kijken met het brandmerken van mensen. Niet iedereen die kritiek heeft op Israël is een antisemiet, vertelt hij ons. Dat is een opmerkelijke uitspraak, in de wetenschap dat die koppeling juist in Nederland razend populair is. Als je kritiek hebt op Israël dan ben je automatisch antisemiet en moet jij bewijzen dat je dat niet bent. De gebruikte logica door rechts is dat Israël een joodse natiestaat is met joodse wetten voor alleen joodse mensen, dus een kritische noot op de zoveelste moord op een niet-joods kind onder de tien door het IDF of het vernielen van eigendommen van niet-joden wordt kun je gemakkelijk onderuit halen door te beginnen over jodenhaat. Al helemaal als je moslim bent want dan ben je volautomatisch een antisemiet, volgens Wilders en de zijnen. Als je zo’n opvatting weet door te zetten naar wetgeving kun je zo iedereen die zich niet heeft aangepast wegzetten als crimineel of vijand. Nu aanstormend VVD-talent Mark Verheijen ALDE-voorzitter Guy Verhofstad gevaarlijker noemde dan Le Pen weten we ook weer waar de VVD eigenlijk staat. Want wie wil er nou niet tot de elite behoren die dankzij een goede opleiding over de middelen beschikt om straks een bijdrage te leveren in het geluk en welzijn van iedereen? Ergens bijhoren moet je natuurlijk verdienen, tenzij je het geld hebt om dat voorrecht te kopen, onder voorwaarde dat je de juiste kleur hebt.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Meedoen

  1. King Billy zegt:

    Verdacht veel overeenkomsten met de opkomst en het gedachtegoed van en de wijze van opereren door de ‘Deutsche Arbeiters Partei’ onder omstandigheden die evenmin ‘herrvorragend’ waren.

  2. Get Smart zegt:

    Menges staat niet alleen. De fundamentele kritiek van hem en Hendrix wordt gedeeld door onder andere Paul Scheffer, René Cuperus , Mohammed Mohandis, Arne Mosselman, zogenaamde liefdevollen Eddy Terstall en Marcel Duyvestijn en Monika Sie Dhian Ho van de Wiardi Beckman Stichting. Ook Eberhard van der Laan en Wouter Bos behoren tot de realistische vleugel. Bos die volgens Terstall ’niet zo’n beetje door zijn eigen partij werd tegengewerkt’.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s