‘Multicultureel drama’


Een paar dagen geleden kopte de Telegraaf met ‘Nieuw multicultureel drama met Roemenen en Bulgaren’ naar aanleiding van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), waarin wordt gewaarschuwd dat de ‘tragiek van de gastarbeidergeschiedenis’ uit de jaren zestig en zeventig zich zal herhalen, als Bulgaren en Roemenen die in Nederland willen werken niet beter worden begeleid. Volgens WRR moet de overheid meer investeren in integratie en zijn er Europese initiatieven nodig om uitbuiting aan de onderkant van de arbeidsmarkt tegen te gaan. Prompt reageerde Wilders met een tweet in louter kapitale letters dat de grenzen dicht moesten en Nederland uit de EU. Dat mensen worden uitgebuit is in die kringen namelijk niet de schuld van corrupte werkgevers en mazen in de wet, maar van open grenzen. Als je wordt verkracht of misbruikt zal je er wel om gevraagd hebben, zo is de logica van het klootjesvolk. Met internationale samenwerking zou je tegen die misstanden wat kunnen doen, maar samenwerking is verdacht, want dat staat nu gelijk aan heulen met de vijand.

Screen Shot 2014-01-30 at 8.30.15 AMEerder dit jaar werd door de PVV en hun media gewaarschuwd voor massa-immigratie van Bulgaren en Roemenen, die met miljoenen voor de grens zouden staan om misbruik te maken van onze voorzieningen. Dat bleek mee te vallen. Er waren nauwelijks Bulgaren en Roemenen te bekennen aan de grens en de gemeenten rapporteerden dat sinds 1 januari zich enkele tientallen hadden gemeld. Maar feiten zijn niet belangrijk, het gaat om beleving. Als men vindt dat we worden overvallen door de hordes uit het oosten dan is het zo. Het past bij het culturele klimaat dat men graag een zondebok zoekt voor malaise en de mening van slecht-geïnformeerde mensen zwaarder weegt dan die van deskundigen of mensen die de moeite hebben genomen zich te informeren. Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, maar als we de nieuwsberichten, webfora en sociale media mogen geloven wonen we in het armste land van de wereld, worden we bedreigd door de rest van de wereld die ons alles willen afpakken en wacht ons hel en verdoemenis wanneer we onze grenzen niet sluiten voor negers en communisten.

Onderonsje van eigentijdse Neanderthalers van de Nederlandse afdeling van Blood & Honour, in 2007 in Uitgeest (bron: Ravage)

Tot overmaat van ramp kwamen wetenschappers met het bericht dat 7.000 jaar geleden onze Europese voorouders een donkere huiskleur en donkere haren hadden, in tegenstelling tot de geromantiseerde prenten waarmee generaties in Nederland is wijsgemaakt dat hier al miljoenen jaren blonde blanken wonen. Tot overmaat van ramp kwam daarop het bericht dat de blanke huidskleur en lichte haren terug te voeren zijn op het DNA van Neanderthalers. Een eerste voorzichtige conclusie is dat blanken de erfgenamen zijn van Neanderthalers en niet van de donkere homo sapiens. Ondertussen vindt in Rotterdam een proces plaats tegen leerlingen van de voormalige Ibn-Galdhoun school in Rotterdam, die zijn aangeklaagd wegens examenfraude. Tegen hen (‘moslims’) is 90 dagen cel geëist en een aantal krijgt ook nog een taakstraf van 240 uur; een schril contrast met voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD), de bleekscheet die 120 uur taakstraf kreeg voor ‘passieve ambtelijke omkoping’, maar verder onbekommerd mag genieten van zijn wachtgeld, want hij is geen moslim, neger of communist. Het werkelijke multiculturele drama dat zich in Nederland voltrekt is dat we niets hebben geleerd van het verleden.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 30 januari 2014

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s