Opheffertje


De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en alle zeilen worden bijgezet. Er moet worden bezuinigd, gemeenten krijgen er taken bij, de zorg staat onder druk en de toekomst van allerlei voorzieningen wordt onzeker door tekorten op de begroting. In de landelijke media is er voor lokale zaken weinig aandacht, behalve als het om een optreden van een landelijk politicus gaat als onderdeel van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar is niks mis mee, zolang het om de lokale politiek gaat. Maar soms gaat het nergens over. Zo moest Geert Wilders voor de campagne in Den Haag op de foto met ‘geweldige’ voorbijgangers en hun huisdieren en mocht lijstduwer Machiel de Graaf, eerder fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, de foto’s maken van de ontmoetingen van zijn politieke meester. De boodschap is verder simpel. Heeft u ook hekel aan anderen, stem dan op hen die door Wilders persoonlijk zijn goedgekeurd.

In Nederland heeft de PVV maar in twee gemeenten kandidaten, maar toch weet men de landelijke media te strikken voor hun irrelevante lokale standpunten. Eerst mocht Geert Wilders ons vertellen dat Den Haag wel wat minder Marokkanen mocht hebben. Er was enige ophef, maar ja, we leven in een land waar vrije meningsuiting onbereikbaar hoog in het vaandel staat en ondertussen is het volk wel gewend aan de uitspraken van een eenmanspartij die al 10 jaar roept dat hij de volgende premier wordt en Nederland binnen 15 jaar voor 50% uit negroïde communistische moslims bestaat als hij niet gekozen wordt. Wilders heeft daarom alleen maar ontmoetingen met ‘fantastische’ mensen die op hem stemmen en adviseert bij de gemeenteraadsverkiezingen vooral op lokale partijen te stemmen, waar de lokale PVV-klonen, de Leefbaren, Fortuynisten, NVU en Centrumdemocraten dankbaar gebruik van maken. De PVV doet weliswaar niet overal mee, er zijn heel veel partijtjes die exact hetzelfde willen: de rechten en vrijheden van anderen afpakken.

In Den Haag sloot Wilders in de allerlaatste minuten aan bij het grote lokale verkiezingsdebat om te vertellen dat hij geen zin had in een discussie. In Almere kwam hij in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen met het idee dat PVV-kamerlid Joram van Klaveren burgemeester moest worden van Almere. Hij woont immers al in Almere en ‘het volk’ heeft behoefte aan iets nieuws en de PVV was nu aan de beurt. Het bericht werd gevolgd door uitingen van oneindige dankbaarheid van de PVV-aanhangers via de sociale media en lovende woorden van marginale opiniemakers. Gelukkig wordt de keuze van een burgemeester vooralsnog bepaald door een kandidatencommissie die voordraagt en gevolgd door een benoeming van hogerhand. Dat maakt dat Joram van Klaveren kansloos is ooit burgemeester te worden, tenzij een burgemeester in de toekomst als een volksvertegenwoordiger wordt gekozen en de PVV opnieuw, maar dan lokaal, in een coalitie met de VVD minderheden hun vrijheden en rechten gaat afpakken. Dan wordt Almere wellicht de eerste stad van Nederland waar bij de ingang staat ‘Marokkanen niet gewenst’.

Vandaag is er landelijke ophef over een uitlating van Fouad Sidali die op Twitter Wilders met Hitler vergeleek, later zijn woorden weer terugnam, maar om begrip vroeg wat voor emoties de uitspraken van Wilders oproepen. Wilders reageerde triomfantelijk dat PvdA-voorzitter Spekman Sidali had teruggefloten met “verstandig” en de suggestie dat Sidali maar beter naar Marokko kon teruggaan. Media en politici vielen over elkaar heen met hoe onverstandig de uitspraak van Sidali was. Dat Wilders de afgelopen 10 jaar alle moslims en heel links met fascisme vergeleek is nooit een issue geweest, want dan valt het onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’. Ook is er ophef omdat PvdA-minister Ascher het waagde Hagenezen op te roepen niet op de PVV te gaan stemmen. Dat mag natuurlijk niet. Wilders mag wel oproepen op niemand behalve hemzelf en aanverwanten te stemmen en zijn gewenste discriminatie van minderheden met ons delen. Er is namelijk niemand die hem terugfluit.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 14 maart 2014

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, Politiek, PVV en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Opheffertje

 1. terrebel zegt:

  Wilders mag Marokkanen beledigen ‘want dat is geen ras’. Volgens diezelfde logica zou men ook mogen zeggen: ‘Oprotten met alle Israëliërs!’ Dat is namelijk ‘vrijheid van beledigen…eh…meningsuiting.’ ‘Oprotten met alle Joden!’ is dan natuurlijk wél racisme. Ik mag dus zeggen: ‘Oprotten met iedereen die Geert Wilders heet!’ Dat is namelijk vrijheid van meningsuiting. Maar volgens de Grote Geblondeerde Gedoger heeft iedereen alleen maar de vrijheid om zíjn mening te uiten. En dat is jammer. Maar laat hem alsjeblieft een keer premier worden. Hij gaat dan gegarandeerd gigantisch onderuit en nog geen drie maanden later zal het wakker geschudde volk verstandiger kiezen. Denk ik.

 2. terrebel zegt:

  Overigens: als Geert het voor elkaar krijgt zal iedereen die geen fatsoenlijk Nederlands spreekt het land moeten verlaten. Ik ga ze missen, onze vrienden uit Limburg en Friesland.

 3. King Billy zegt:

  De PVV met veel aanhangers, sympatisanten en donateurs is ‘top-down’ georganiseerd, geen partijcongressen, geen vrije toegang voor pers en publieke media tijdens de statutaire ledenvergadering,met slechts twee leden, waarvan één partijvoorzitter, partijleider, en fractievoorzitter is. En een ieder zich moet onderwerpen aan zijn wil. Soortgelijke partijen zijn terug te vinden in landen met autoritaire regime’s of nog erger.
  In Duitsland, waar piggybackrider Wilders in Berlijn Merkel protsig de les las en in Darmstadt formeel tot persona non grata is verklaard, mogen partijen die op de wijze waarop de PVV juridisch zijn ge-organiseerd, zich niet eens inschrijven bij verkiezingsregisters. Laat staan aan verkiezingen deelnemen.
  That much voor Wilders en voor onnozele stemmers. En voor het in zichzelf gekeerde Nederlandse politieke systeem.

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s