Hans Jansen. De moefti van onschuldig Nederland


PVV-kandidaat voor het Europarlement Hans Jansen schrijft ook stukjes voor Geen Stijl. Gisteren, zaterdag 7 juni, maakte hij het wel heel bont door de holocaust volledig toe te schrijven aan islamisten. Volgens Jansen kwam dat door de moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Hoesseini, die met nazi’s collaboreerde en Hitler op het idee zou hebben gebracht de joden uit te roeien. Met andere woorden, niet de nazi’s hebben schuld aan de holocaust maar de moslims. Het is een prachtig voorbeeld van geschiedvervalsing, waarmee geprobeerd wordt een schandvlek uit onze geschiedenis wit te wassen, of in dit geval zwart te wassen. Het is ook een manier om allochtonen, immigranten en met name moslims verantwoordelijk te maken voor een van de grootste misdaden tegen de mensheid. Gezien de reacties op Geen Stijl met succes. In West-Europa bestaan racisme en antisemitisme alleen maar omdat we niet-blanken hebben binnengelaten, zo is daar de doorsnee mening.

Nu is het zo dat op Geen Stijl wel vaker stukjes verschijnen waarin alle problemen van de wereld worden toegeschreven aan moslims en immigranten. Geen Stijl is daarop geen uitzondering. Op talloze Nederlandse media verschijnen steeds vaker berichten dat antisemitisme het gevolg is van immigratie. Gelukkig is goed gedocumenteerd dat nergens zo veel joden werden opgepakt als in Nederland, met medewerking van ambtenaren en politieagenten vol plichtsbesef. Echter, met het tanende historische besef en de opkomst van lach-en-schiet media als GeenStijl is het risico groot dat onze kennis van de geschiedenis zal worden overgenomen door interpretaties als die van Hans Jansen. Het is ook best handig wanneer we zelf niet langer verantwoordelijk zijn voor de ontmenselijking van destijds, maar nieuwe zondebokken kunnen aanwijzen voor het lot van onze zondebokken van destijds.

Gisteren was er enige ophef in de Franse media omdat Jean Marie Le Pen weer eens van zich liet horen. Alhoewel in Nederland de idee bestaat dat hij geen rol van betekenis meer speelt en zijn dochter de baas is in Front National, kijkt men daar in Frankrijk toch iets genuanceerder tegenaan. De erevoorzitter van FN ging tekeer tegen Guy Bedos, Madonna, Yannick Noah en Patrick Bruel omdat ze het gewaagd hadden kritiek te geven op FN. Aanvankelijk stonden zijn nieuwste antisemitische opmerkingen ook op de website van FN, maar daar zijn ze ondertussen van verwijderd en zelfs de woordvoerder van FN noemde de uitspraken een stommiteit. In Nederland hoor je over zulke onverkwikkelijke zaken weinig, want hier mag Geert Wilders zeggen dat Jean Marie Le Pen geen enkele rol van betekenis speelt en mag Hans Jansen in een praatprogramma beweren dat Hamas veel gevaarlijker is dan Jean Marie Le Pen.

Helaas voor hem moet de radicale katholiek Jansen nu wachten om zijn geschiedvervalsing te delen met het Europarlement omdat Wilders heeft besloten te procederen tegen het verbod op het dubbelmandaat dat hem verhindert zowel in de Tweede Kamer als in het Europarlement een zetel te bezetten. Jansen vindt dat niet erg, want hij heeft genoeg andere dingen te doen. Hij heeft immers een opdracht om het slecht geschoolde, minderjarige en mannelijke publiek van GeenStijl dat een onverzadigbare behoefte heeft aan gadgets, goedkope seks, veel geweld en mooie auto’s te onderwijzen dat het paradijs pas dan komt wanneer iedereen is bekeerd tot zijn opvattingen over de geschiedenis. Het is dus nog even wachten op de generatie Nederlanders die nu opgroeit die omdat zij niets van de geschiedenis kunnen leren die geschiedenis zullen gaan herhalen.

Met dank aan @FloripasDeLaban voor de voortreffelijke ontmaskering van Hans Jansen

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 8 juni 2014

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Media, PVV en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hans Jansen. De moefti van onschuldig Nederland

  1. Ik had het nooit achter Hans gezocht
    achteraf vraag ik me af
    had ik het toen kunnen weten?

  2. Aha, vandaar dat de moslimbroeders in 1967 zo welkom waren in Israël. Hamas komt voort uit de ‘Village Leagues,’ een ideetje van Ariel Sharon om onder Palestijnen de leiding te geven aan islamisten, waar andere Arabieren tegen protesteerden. Ook niemand meer in Israël die twijfelt dat Hezbollah voortkwam uit het Libanese moeras 1982 – 2000. Wie verder ‘The Remains of the Day’ van Kazuo Ishiguro, ‘Devil’s Game’ van Robert Dreyfuss, etc. gelezen heeft, weet dat er mogelijk 2 ton belastinggeld p.j. naar een Nederlandse mesjoggene in het EP gaat. Ook bij GS zag ik dat menigeen aanvoelde dat dit niet helemaal kosher is.

  3. joost tibosch sr zegt:

    Wat mij als kritisch godsdienstwetenschapper mateloos in Hans Jansen irriteert is dat hij met letterlijk vertalen -en dat kan ie als arabist!- van eeuwenoude geschriften, zonder Ahnung van tijd- en cultuurgebondenheid een oordeel velt over islam en met eenzelfde -zeg maar Breivik-mentaliteit- als moslimterroristen hebben, weer, de hele geschiedenis naar eigen hand zettend, een onverbiddelijke kruistocht begint tegen de islam, nu in Europa (als dat hem tenminste door Geert gegund wordt).

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s