Bagatelliseren voor beginners


‘Desnoods marcheer ik alleen door de Schilderswijk’, schreeuwde PVV-baas Geert Wilders eerder deze week. Hij had zojuist opgeroepen om met tienduizenden te gaan demonstreren in de Schilderswijk, een herhaling van de Pro Patria demonstratie eerder deze week. Pro Patria is een pseudoniem van Identitair Verzet van Paul Peters, die in 2001 was veroordeeld vanwege het vernielen van een joodse begraafplaatsen met de mededeling ‘Wir sind zurück’. Via Facebook werden extreemrechtse en openlijke neonazi groepjes, zoals de NVU, Voorpost en Vlaams Belang gemobiliseerd voor de ‘Mars van de Vrijheid’. Haags raadslid Ex-PVV’er Van der Linden liep met een Israëlische vlag en werd vervolgens bedreigd door een lid van Autonoom Nationaal Socialistische Actie, die daarop werd aangehouden. Het wemelde van de neonazi’s bij de demonstratie die door de ME werd tegengehouden en niet de Schilderswijk in mocht.

Gisteren was dan het spoeddebat van de Haagse gemeenteraad dat door ex-PVV’er De Mos was aangevraagd. Burgemeester Van Aartsen kondigde een demonstratieverbod voor de Schilderswijk af en PVV-fractievoorzitter Léon de Jong, bekend van de legendarische filibuster in de Tweede Kamer waarin hij 74 keer niet in staat bleek het woord ‘invaliditeit’ uit te spreken, ging helemaal los; het lukte hem wel om bij herhaling het woord ‘islamtuig’ in de mond te nemen. Volgens De Jong is de Schilderswijk nu een kalifaat en heeft IS(IS) er de macht. Een ‘stukje Nederland’ zou zijn weggeven en de hele gemeenteraad zou buigen voor de islam. Vragen van raadsleden aan zijn adres wat hij vond van de aanwezigheid van neonazi’s in de Pro Patria-mars bleven onbeantwoord. Ondanks dat Wilders had opgeroepen om massaal op 20 september te demonstreren hield De Jong vol dat de PVV niets met de organisatie van de eerdere en de aangekondigde demonstratie te maken heeft.

Hoewel Wilders en De Jong zo openlijk neonazi-groepjes en antisemieten steunen zal er niets gebeuren. Ook op de pro-PVV demonstratie op Koekamp in Den Haag liepen er talloze neonazi’s rond, maar er gebeurde niets. Ondanks dat moslimorganisaties IS(IS) veroordelen en met uitzondering van een handvol idioten niemand IS(IS) steunt, worden alle moslims nog steeds weggezet als terroristen en worden dag in dag uit door de Telegraaf en talloze rechtse blogs, moslims en mensen die het niet op hebben met de PVV, weggezet als IS(IS)-aanhangers en antisemieten. Ondanks dat de Pro Patria-mars werd georganiseerd door een veroordeelde antisemiet zoals de Anne Frank Stichting liet weten en de mars antisemieten gelegenheid bood om hun racisme niet onder stoelen of banken te steken kunnen ze rekenen op veel steun bij een groot deel van de bevolking dankzij de ophitsers in politiek en de media.

De vraag is nu wat er op 20 september zal gebeuren en wat het betekent voor de Schilderswijk? Demonstreren is een democratisch recht, maar betekent dit dat we neonazi’s moeten toestaan door achterstandswijken te marcheren, waar de overgrote meerderheid bestaat uit allochtonen en immigranten? Gaat Wilders in zijn uppie door de Schilderswijk marcheren of krijgen we een herhaling van de PVV-demonstratie op Koekamp? Hij heeft al aangegeven dat een alternatieve locatie uitgesloten is, want dat is volgens hem een IS(IS)-capitulatie. De bewoners van de Schilderswijk zijn het zat. Ze willen helemaal geen demonstraties die niets met de wijk te maken hebben. Pro Patria gaat in ieder geval in beroep tegen het verbod. Van de pogingen van de PVV en hun gewillige helpers, neonazi’s, racisten en antisemieten om escalatie en rellen uit te lokken met vreemdelingenhaat en anti-islam retoriek zijn we voorlopig niet af. Er zijn simpelweg teveel Nederlanders die wachten op de terugkeer van een grote leider die het land zal bevrijden van vreemde smetten.

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul, 15 augustus 2014

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Bagatelliseren voor beginners

 1. joost tibosch sr zegt:

  Je hebt in onze moderne democratische samenlevingen nog steeds mensen, die denken in de stammentijd te leven en uitdagend met hun vlaggen als knotsen zwaaien om hun stamgebied af te bakenen. Of je in de Schilderswijk met een ISvlag je jodenhaat uitvent of met -warempel- onze Nederlandse vlag je PVV- en extreem rechtse islamhaat en dus ook moslimhaat uitbrult,, je brengt daar sowieso de openbare orde in gevaar. Bovendien steunen beide partijeben of misdaden van moslimterrorisme of zionistische landjepik en landjebombarderen elders, die alle recht op zelfverdediging misbruiken en dus mensenrechten schenden. In feite moet in onze rechtstaat dat hele zootje vlaggenzwaaiers, als ze in de Schilderswijk toch bezig blijven, opgepakt worden. Dan weten wij tenminste in welke richtig onze vlag wel waait en waar wij ons hier met onze moderne mensenrechten en Grondwet aan te houden hebben.

  • Roberto la Verita zegt:

   zionistische landjepik en landjebombarderen elders
   =======================
   Waarom niet Zionistisch terrorisme?

 2. terrebel zegt:

  Wilders zal absoluut niet komen opdagen. De vraag is alleen welk smoesje hij voor zijn afgang verzint. Vraag zijn aanhang naar één goed uitvoerbaar idee van de ledenloze PVV en men blijft het antwoord schuldig. Laat de demonstratie lekker doorgaan: alle acht aanhangers van Wilders die zich niet verschuilen achter een Twitter-pseudoniem of gezichtsmasker zullen internationaal voor paal staan. Zonder hun Führer naast zich.

 3. Roberto la Verita zegt:

  Vinden jullie het nou echt de moeite waard om de PVV inclusief Wilders en aanverwante gestoorden hier enige aandacht te geven?
  Kom Toch, oppakken, opsluiten, en vergeten dat ze opgesloten zitten.
  Dan kunnen we ons richten op zaken die wel belangrijk zijn.
  Roberto

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s