Wie is hier eigenlijk het volk?*


In Duitsland vormt zich een nieuwe burgerbeweging die demonstraties organiseert tegen wat zij “de islamisering van het avondland” noemen. Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (PEGIDA) organiseerde de eerste demonstratie in Dresden in oktober van dit jaar waaraan 500 personen deelnamen. Sindsdien zijn er iedere maandag wandelingen, zoals de organisatoren het zelf noemen, naar het centrum van Dresden die worden afgesloten met toespraken. Dresden heeft een half miljoen inwoners waaronder een kleine 28.000 buitenlanders. Er worden dit jaar 1600 vluchtelingen opgenomen, een verdubbeling van het aantal in 2013. Een van de organisatoren en sprekers is Lutz Bachmann, meermaals veroordeeld voor geweldsdelicten, die vorig jaar nog op Facebook postte dat Claudia “Fatima” Roth (oud-voorzitter van Bündnis 90/Die Grünen) en de “Öko-Terroristen” standrechtelijk geëxecuteerd moesten worden. Bij de laatste demonstratie op 1 december namen 7.500 mensen deel. Het initiatief zegt vreedzaam en geweldloos te zijn en draagt een achttal eisen uit, die vooral lijken te zijn gemotiveerd door anti-immigratie standpunten en zich richten tegen de huidige immigratiepolitiek in Duitsland. Ook in andere steden worden demonstraties voorbereid.

PEGIDA verwerpt op symbolische wijze salafisme, antifa, de Koerdische vrijheidsbeweging PKK en nazisme. Dat laatste is natuurlijk bedoeld om de eersten in diskrediet te brengen, want bij PEGIDA lopen wel degelijk nazi’s mee.

Men eist meer politie, vordert nul tolerantie tegenover radicale religieuze groepen en uitzetting van immigranten die tot criminaliteit zijn vervallen. Ook pleit men voor het bewaren en beschermen van ‘onze identiteit’ en de ‘christelijk-joodse avondlandcultuur’. Spandoeken met waarschuwingen voor godsdienstoorlog en Überfremdung worden afgewisseld met spreuken als ‘Voor de toekomst van onze kinderen’ en voor de vrijheid van meningsuiting. In de menigte bevinden zich ook hooligans en neonazi’s die wel tot geweld bereid lijken te zijn maar buiten het roepen van slogans zich koest houden. Men beklaagt zich erover dat vluchtelingen volledig verzorgd worden, terwijl ouderen zich geen stukje kerststol meer kunnen veroorloven. Ook wordt de angst uitgesproken dat de Dresdner Christstollen, Nürnberger Christkindlglühwein of de Pulsnitzer Weihnachtslebkuchen zullen verdwijnen. In Berlijn is de kerstmarkt al omgedoopt in wintermarkt om de gevoelens van niet-christenen niet te kwetsen, zo beweren de sprekers. Het centrum van de stad bereikt men niet. De demonstranten worden tegengehouden door een zitblokkade van joelende tegendemonstranten en gedwongen rechtsomkeer te maken.

De meerderheid van de deelnemers aan PEGIDA zijn dan misschien geen overtuigde rechtsextremisten, maar ze zijn ook geen doorsnee burgers. De meesten zijn mannelijk en of jong of oud. Voortdurend wordt de slagzin “Wir sind das Volk” uitgesproken. Waarom ze meelopen is verder onduidelijk. Ze hebben van de organisatoren de instructies gekregen om niet met de pers te praten, want die verdraaien toch alles. Anders dan bij de Hooligans gegen Salafisten (HOGESA) en de islamofoben en Geert Wilders fans van Pro Köln e.d. die juist heel graag de pers te woord willen staan. Religieuze en maatschappelijke instellingen in Dresden zien in PEGIDA een racistische, rechtsconservatieve en volksnationalistische beweging. Verschillende christelijke, joodse en islamitische organisaties, migranten- en vluchtelingenorganisaties en vakbonden hebben in een gezamenlijke verklaring afstand genomen van de door PEGIDA georkestreerde haat tegen de islam en moslims en het afwijzen van het opnemen van asielzoekers.

Volgens wetenschappers gaat het om een beweging van boze burgers, vooral mannen, die zich vermengd met andere extreemrechtse groepen en hooligans. Zoals een Zeit-verslaggever opmerkte, je kunt het verschil tussen nazi’s en ‘gewone’ burgers aan de buitenkant niet meer zien. Wat de demonstranten vooral uitdragen is angst en onzekerheid; hoe kan het dat Syrische vluchtelingen die geen ziektenkostenpremies hebben betaald toch verzorging krijgen? Men voelt zich in de steek gelaten door de politiek met als gevolg veel verbittering en wantrouwen. Men ziet zichzelf als gastgever van buitenlanders die vervolgens alles afpakken en beroept zich op een christelijk mensbeeld. De parodiepartij Die Partei van het satirische tijdschrift Titanic liep undercover ook mee maandag in Dresden met een spandoek waarop geschreven stond ‘Heimat-Orientierte Marschieren Oeffentlich FÜR Sächsisch-Teutonisches ENgagement’. Niemand nam daar aanstoot aan. Op Facebook schreef Die Partei dat het opschrift voor de Hooliganazis waarschijnlijk te ingewikkeld was om te begrijpen dat zij voor homo-erotische doelen waren geïnstrumentaliseerd.

* De titel is een vertaling van Wer is hier eigentlich das Volk op de Zeit website van 2 december 2014.

Over wltrrr

No, I'm not Walter Benjamin. But I am interested in current affairs, framing, populism, spin. Also looking for more sarcasm, parodies and satire, politics, art. Alter ego of @wvdc
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Wie is hier eigenlijk het volk?*

 1. richard kamp zegt:

  Het volk is de entiteit waarvan Brussel doet alsof die niet bestaat, om die te doen verdwijnen.
  Het zijn de mensen die zich verbonden voelen met hun land, en de cultuur en geschiedenis daarvan.
  In het streven van Europa net zoiets te maken als de vreselijke VS zijn de landen administratief vrijwel verdwenen, nu moeten de culturen van Europa nog verdwijnen.
  Eén van de manieren dat te bereiken is een grote immigratie.
  Stalin gebruikte het middel al.
  De Brusselse bende heeft er geen lering uit getrokken dat het volledig mislukte.
  In vrijwel alle EU lidstaten neemt het verzet tegen de ongebreidelde immigratie steeds meer toe.

  • wltrrr zegt:

   Ja, maar Dresden heeft juist weinig immigranten. Bovendien blijkt uit berichten en onderzoek dat genoemde demonstranten een gering historisch besef hebben en hun cultuur verbinden aan commerciële producten.

   • richard kamp zegt:

    De inhoudelijke waarheid van die berichten neem ik met een grote schep zout.
    Het is in Duitsland politisch korrekt pro immigratie te zijn, de Gutmenschen.
    Sarrazin werd meteen ontslagen.
    Thilo Sarrazin, ‘Deutschland schafft sich ab, Wie wir unser Land aufs Spiel setzen’, München 2010.
    Het boek legt uit hoe Duitsland te gronde gaat aan de immigratie.

 2. Logisch dat er een reactive komt.
  Ik geef he een casus: mijzelf in vergelijk met een onbekende Syrier.

  De laatste krijgt uiutkering aangeboden, terwijl hij nog in Syrie is.En binnen 3 week een woning.
  Ik heb een gekorte AOW–dat mag want ik zit in buitenland- en ik wacht al 4 jaar op woning.
  Reden; moet in NL zijn, om woning tekrijgen.
  En in DE Nazi’s/ Nou en? In 1945 waren er 50 millioen De kinderen ervan zijn ook Nazi.

  EU is een waanzinnig machtstreven van een paar randdebielen als rutte, die NL verkwanselen voor Eigen gewin.
  het is karakteriserend dat het als 35 jaar bekend is dat EP’s bijna dagelijks frauderen mer ‘”aanwezigheids premie”; ze klokken in, draaien om en gaan het dorp in.250 Euro verdiend.
  verdient een bijstandsvrouwtje dat met zwart werken, moet ze een maand uitkering terugbetalen, en krijgt ze een strafblad.

  Dan: de oostbloklanden worden “geholpen”.
  In roemenie is het belasting tarief 16%; in NL 35%.
  Hulp gaat via projecten;92% van de projecten is frauduleus.

  Zo heft een stad een project; bomen bos.
  Waarde project2,6 millioen uit Brussel
  Werkelijke kosten : minder dan 120.000
  Rest: fraude.

  Who cares?
  In Brussel niemand; in Strassbourg ook niet
  ————-
  Wat betreft buitenlanders: het totale aantal in NL is teveel.
  Dat gaat ten koste van Eigen bevolking.
  Daarnaast: waarom zou je mensen binnenhalen uit islam landen? ZIJ vormen een veiligheids risico; zie ISIS en het striven van de islam.

  Er is na 55 jaar buitenlanders nog steeds geen geode vreemdelingen wet.
  Zoals in engelstalige landen: ok
  Maar ook: directe uitzetting hele familie bij criminaliteit
  Of zoals in zwitserland: langer dan 6 week werkeloos: byebye
  En de NL wet handhaven: bij dienst in buitenlands leger: verlies nationaliteit.
  Max een nationaliteit in NL.
  Dan heb je een begin.

  Mensen stemmen niet op Wilders, omdat e zo fantastisch is, maar omdat er niks anders is.

 3. Richard Groen zegt:

  Mensen, jullie snappen toch wel een beetje waar het in de politiek cq. propaganda om draait?
  Communisme deed het Christendom in de ban. Wij denken dat wij er voor kiézen, de kerk/geloofsovertuiging/geloof in God te verlaten.
  (Plasterk betitelde Geloof in God zelfs min of meer als achterlijk; drukte zich in die geest uit).

  In het oorlogsbedrijf is een beproefde strategie chaos te creëren en mensen langs etnische of religieuze lijnen tegen elkaar op te zetten.

  Wat Duitsland betreft; de strategie van de globalisten is om BASF, BMW, de grote merken succesvol te laten concurreren met de Aziatische lage lonenlanden.

  Dachten jullie dat een PvdA, VVD, PVV of CU echte volks-partijen zijn, en geen vehikels van en voor de globalisten? Ieder zgn. ‘spontane’ volksbeweging kan gemakkelijk ‘in de markt’ gezet worden. We hebben ‘de Facebook revoluties’ gehad, Haren.
  De meeste ngo’s zijn opgericht door de globalisten. ‘Controlled Opposition’. Een investering. Om de eigen agenda te realiseren. Sneller, goedkoper, makkelijker, zelf handen in onschuld wassen.

  De politiek is een springplank naar de top van de BV Nederland en antidemocratische gremia zoals de EC, EU, NAVO, VN, Wereldbank, denk tanks, e.d..
  Zo heeft de PVV heeft het democratisch gehalte van N-Korea.
  De grote leider laat zich de hele wereld over vliegen om moslimhaat te roeptoeteren.
  Als altijd de media hangen aan z’n lippen. Toeval?

  Binnen- en buitenlandse globalisten (nieuwspraak voor fascisten) zijn al jaren door heel Europa bezig onrust te stoken. Hier 1 en ander kernachtig samengevat:
  De Revolutieprofessionals http://player.vimeo.com/video/25641847

  De globalisten zijn met de Mujahedin recruteren, bewapenen en terreur laten zaaien al grootschalig – en globaal – van start gegaan met het gebruiken van islam als dekmantel.

  Wie nu nóg niet weten dat dhr. O. Bin Laden, alias is voor colonel Tim Osman; en dat ‘de Basis’ a.k.a. alkeida – 23 grotbewoners in baggy trousers – de gewapende arm van de VN, de NAVO, wereldwijd voor schut zet, die zijn de perfecte makke schapen – klaar voor de slacht.

  Tuurlijk, de globalisten zullen geen kans onbenut laten. Uiteraard recruteren ze in scholen, moskeeën, koffiehuizen, e.d., en uiteraard gebruiken ze het voor een niet aflatende stroom van geënsceneerde gebeurtenissen die de media en politiek kunnen gebruiken om immigranten als gevaar te brandmerken, en de koran erger dan dat boekwerk van A. H. te noemen.
  Allemaal schoolvoorbeelden van propaganda, Mind Control, Perceptie management.

  Onze echte vijand zit in het hart van de (politieke) elite. Links of rechts, jong of oud, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationaliteit(-en): die elite zijn de vijand van ons allemaal, de parasieten van de samenleving. 0,01 % ten koste van ons allemaal.

  Het werkelijk doel van de globalisten is niet ons werkelijk te beschermen. Integendeel. Dit is onderdeel van de aanval op ons.
  Op onze vrijheden, souvereiniteit, identiteit, onze rechtsstaat en democratie.
  Een doembeeld, het beeld van een complot van moslims tegen ons?, zijn wij nog 1 dan? (individualisme is met succes erin geramd, het gezin is niet meer de hoeksteen van de samenleving)
  Een doembeeld creeren en blijven voeden, met als doel – permanente bewaking, met Israëlisch-Amerikaanse algoritmes permanente spionage op ICT, betalingsverkeer, social media. De perfecte totalitaire staat om ons heen optrekken.

  Of denkt u, dat moslims zo buitenaards intelligent zijn, dat zij zelfs dat hebben bedacht, en in staat zijn ónze regeringen tot al die zgn. ‘veiligheidsmaatregelen’ te bewegen?
  Dan zouden de moslims ahw. ín onze regeringen zitten.
  Voilá!

  (niets is wat het lijkt. Eerder omgekeerd. 1 vb.: moslim burgermeester Rotjeknor. Nooit walgde de man van de oorlogsmisdaden onder Nato vlag, zoals die zijn begaan in Kosovo, Bosnië, Libië, Irak, Syrië, etc..) Nooit vond hij dat Amerikanen zich moeten uitspreken tegen de terreur van hun land, en religie (het ‘markt’-fundamentalisme).
  Onlangs konden we deze moslim betrappen op het meehuilen met de wolven, IS in de schoenen schuiven van de geloofsgenoten van de slachtoffers in de overwegend (seculiere) moslimlanden – althans nog seculier totdat de terreur onder Navo-vlag er op zou worden losgelaten.

  Onze eigen doodseskader onder Navo-vlag slachten – niet toevallig – juist Christenen af. En wanneer ze toch bezig zijn overige etnische cq. religieuze groeperingen die zij in het vizier krijgen.

  We stoppen miljarden in de doodseskaders in het M.O. – die nu worden gebruikt om de perceptie van een gevaar in Europa op te voeren.”
  Christenen (Russen) worden nu onder NAVO-vlag veelal beestachtig vermoord; de criminele miljardairs die in Kiev zijn geïnstalleerd wensen de genocide op Russen (christenen); met hun woorden ‘cleansing sub-humans’). Timosjenko wil dat met kernwapens.
  Of is de NAVO een moslim-terreurorganisatie? NAVO=IS?
  Kan dat verband idd. niet ontkennen, veel wijst in die richting.

  ‘Na het aantreden van Obama werd Feltman onderminister van Buitenlandse Zaken voor het Midden Oosten en reist hij sinds het uitbreken van de verschillende revoluties in Noord Afrika en het MO van land tot land met een tas vol geld en zwepen. Wie goed is krijgt lekkers, wie stoet is de roe. Geld is er nu zat. Sinds de G-8 top in Deauville willen de EU, de VS en een aantal Arabische olie-staten de revoluties “ondersteunen” met $40 miljard.

  Als je dan weet dat embargo’s dikwijls juist worden gelobbyd om ingesteld te worden, door partijen die door clandestiene omzeiling ervan fortuinen bijeen graaien – dat de opbrengst uit olie uit Irak onze doodseskaders die we kennen als IS ruim van geld voorzien – en dat leidt naar enkele grote en machtige afnemers van die olie.
  Belanghebbenden bij het optuigen en laten rondrazen van IS.
  De kleine groep van globalisten, die zich in onze regeringen en politieke partijen zeer goed vertegenwoordigd weten.

 4. Pingback: Help! We worden overspoeld door fictie | Krapuul

 5. Pingback: Groet van Geert aan Pegida voorgelezen door Ed | wltrrr

Reacties zijn welkom

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s